10 redenen waarom je absoluut naar Kenia op reis moet gaan

Maasai met de Kilimanjaro op de achtergrondKenia is hét safari land met afwisselende nationale parken, adembenemende landschappen, ongerepte wildernis, parelwitte stranden, rijke cultuur en gastvrije mensen. Het is een bestemming die reizigers keer op keer betovert en blijft aantrekken. Of je nu een avontuurlijke reiziger bent, een natuurliefhebber of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, Kenia heeft voor ieder wat wils.

10 onweerstaanbare redenen waarom een reis naar Kenia absoluut de moeite waard is:

  1. Giraffen - Kazuri SafarisOp Safari: Kenia staat wereldwijd bekend om zijn spectaculaire safari’s. Verken iconische nationale parken zoals de Masai Mara, Amboseli en Tsavo, waar je tijdens je game drives oog in oog komt te staan met majestueuze leeuwen, sierlijke giraffen, imposante olifanten en een overvloed aan andere wilde dieren in hun natuurlijke habitat. Bezoek ook de minder bekende parken zoals Samburu en Meru Nationaal Park. Ga op safari en spot de ‘Big Five’!
  2. De Wildebeestmigratie: dit is een van de meest dramatische scènes in de natuur. Duizenden wildebeesten en zebra’s steken de Mara Rivier over op zoek naar lekker gras. Als de kudde eenmaal besluit over te steken, is er geen stoppen meer aan. Ze strijden tegen de stroming en moeten hongerige krokodillen ontwijken. Met geluk kun je dit zelf zien tussen half juli en half augustus.
  3. Wildbeest migratieDe Grote Trek: als je eind augustus, september en oktober in de Masai Mara bent, kun je getuige zijn van de Grote Trek. Een van ’s werelds meest indrukwekkende natuurlijke fenomenen. Miljoenen wildebeesten en zebra’s trekken jaarlijks vanuit Tanzania naar Kenia. Ze doorkruisen de uitgestrekte vlaktes van de Masai Mara op zoek naar vers gras, vergezeld door roofdieren die op de loer liggen.
  4. Prachtige Landschappen: Van uitgestrekte savannes, glooiende heuvels, weelderige bossen, tot en met sneeuw bedekte bergtoppen en turkooisblauwe kustlijnen. Kenia biedt een diverse en adembenemende natuurlijke schoonheid die elke reiziger zal betoveren.
  5. Diani Beach in KeniaExotische Stranden: Na een enerverende safari kun je lekker ontspannen op de idyllische stranden van Kenia. Diani Beach en Watamu hebben stranden met poederwit zand en zijn omringd door palmbomen. Het kristalheldere water nodigt je uit om te zwemmen. Het zijn de perfecte plekken om tot rust te komen en bij te komen van de reis.
  6. Vogel spotten: Kenia is een paradijs voor vogelliefhebbers, met meer dan 1000 verschillende vogelsoorten die het land thuis noemen. Breng een bezoek aan het Lake Nakuru Nationaal Park of het Kakamega Forest om enkele van de meest kleurrijke en zeldzame vogels ter wereld te zien.
  7. Kenia - neushoorns met olifantenNeushoorns: Kenia speelt een cruciale rol in het behoud van de zwarte neushoorn, waar ongeveer 80 procent van de overgebleven populatie ter wereld leeft. Overnacht op een prachtige locatie bij Sweetwaters in Ol Pejeta Conservancy. Gegarandeerd kom je hier neushoorns tegen tijdens je game drive. En je kunt hier de neushoorn opvang bezoeken.
  8. Ontmoeting met de Maasai: Maak kennis met de rijke cultuur en tradities van Kenia door te overnachten bij de Maasai. Leer meer over hun fascinerende levensstijl; neem deel aan diverse activiteiten, proef de lokale keuken en geniet van traditionele dans- en zangoptredens. Een overnachting bij de Maasai is eenvoudig, maar een herinnering voor het leven.
  9. Maasai Krijgers - Kazuri SafarisKeniaanse Gastvrijheid: De warmte en vriendelijkheid van de Keniaanse mensen zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt. Van je chauffeur, het lodge personeel tot de lokale gidsen, overal word je begroet met Jambo en een glimlach. Ze zijn heel erg flexibel en alles is mogelijk.
  10. Duurzaam Toerisme: Door te reizen naar Kenia draag je bij aan duurzaam toerisme en de bescherming van de wilde dieren en ecosystemen van het land. Veel lodges en touroperators zijn actief betrokken bij natuurbehoud en gemeenschapsontwikkeling, waardoor je reis een positieve impact heeft op de lokale bevolking en het milieu.

Plan samen met Kazuri Safaris jouw onvergetelijke safari reis naar Kenia

Kenia is een bestemming die je zelf moet ervaren. Kazuri Safaris staat klaar om jouw droomreis werkelijkheid te maken. Met onze deskundige gidsen en op maat gemaakte reisroutes zorgen we ervoor dat je kunt genieten van de ultieme safari-ervaring. Van het spotten van wilde dieren en het verkennen van prachtige parken tot ontmoetingen met de lokale bevolking om nieuwe culturen te leren kennen en relaxen aan de prachtige stranden. Kazuri Safaris zet zich in om ervoor te zorgen dat je een onvergetelijke reis maakt die je nog jarenlang zult herinneren.Typische zonsondergang in Kenia

Op de website staat veel meer informatie over Kenia. Aan de hand van jouw wensen en interesses stellen we samen jouw droom safari samen. Neem contact op met Kazuri Safaris en samen plannen we jouw Kenia reis!