Zuid-Tanzania

Zuid-Tanzania Luxe – 11 dagen

Vliegen van park naar park! Bezoek het Selous Wildreservaat, de Mufindi Hooglanden en het Ruaha Nationaal Park.

Zuid-Tanzania-kazuri-safaris

Luxe safari ‘off the beaten track’in Zuid-Tanzania

Ga op een luxe safari rondreis naar het ongerepte Zuid-Tanzania! Je bezoekt de 2 grootste parken van Tanzania: Selous en Ruaha, daarnaast bezoek je de Mufindi Highlands. Je dagen zijn gevuld met activiteiten zoals game drives, safari wandelingen en een bootcruise. Je slaapt in luxe midden klasse lodges en tented camps op basis van volpension. Om de reis compleet te maken vlieg je van park naar park!

Dag-tot-Dag Programma

Dag 1 Dar es Salaam

Vandaag vlieg je met KLM naar Dar es Salaam – Moi International Airport. Aankomst is laat in de avond. Je kunt je visum op het vliegveld kopen voor US$50. Je chauffeur staat je met een bordje op te wachten voor een transfer naar het eerste hotel. Je kunt op het vliegveld gelijk geld wisselen of geld pinnen.

Dag 2 – 4 Selous

Zuid-Tanzania-kazuri-safarisNa het ontbijt vlieg je van Dar es Salaam naar Selous. Je overnacht 3 nachten bij de Rufiji River Camp in een grote safari tent met veranda. De lodge ligt aan de rivier.

De komende dagen staan in het teken van ‘wildlife’. Je hebt 2 game activiteiten per dag, in de ochtend en in de middag. Je gaat op game drives en een boottocht. Wil je graag een wandel safari maken, dan kan dit ook. Tussen de middag relax je aan het zwembad of geniet je van het uitzicht over de rivier.

Selous is het grootste wildreservaat van Tanzania, het is ruim 54.000km2. Je vindt hier een grote diversiteit aan flora en fauna. Met geluk kom je oog in oog te staan met grote kuddes olifanten, buffels of wildebeesten. Sinds 1982 geld Selous als UNESCO-Werelderfgoed, wegens de diversiteit aan dieren en de onverstoorde natuur.

Dag 5 – 6 Mufindi Highlands

Vandaag vlieg je naar de vrij onbekende Zuidelijke Hooglanden en ga je naar het plaatsje Mufindi, gelegen tussen de theeplantages. De Mufindi Highland Lodge staat op een 200 hectare grote boerderij, hoog in de Rift Vallei. Het is een prachtige, rustige omgeving, waar je kunt genieten van de adembenemende uitzichten. Je kunt hier wandelen, vissen, paardrijden, kanoën op het meer, fietsen of gewoon heerlijk relaxen.

Dag 7 – 9 Ruaha

Zuid-Tanzania - Kazuri SafarisNa het ontbijt vlieg je naar het Ruaha Nationaal Park. Je verblijft hier 3 nachten zodat je goed het park kunt verkennen, maar tevens eens rustig kunt relaxen bij Ruaha River Lodge. Je overnacht in een luxe lodge prachtig gelegen aan de rivier in het park.

Ruaha Nationaal Park is het grootste park van Tanzania (Selous is groter, maar dat is een game reserve). Hier vind je zeldzame dieren zoals de wilde hond, de roan en sable antilope en de kudu. Het park is het thuis van de grootste olifanten populatie, welk wordt geschat op 12.000 olifanten! De Ruaha rivier is de ader van het park en stroomt door de oostkant van het park. Hier vind je nijlpaarden, krokodillen en vele soorten watervogels. Tijdens de droge periode is het gemakkelijk om dieren te spotten langs de rivierbeddingen. Het landschap is zeer afwisselend, van rode vlaktes, termietenheuvels, baobab bomen en miombobossen.

De volgende dagen kun je weer 2 game activiteiten per dag maken. Je chauffeur kent het park goed en weet wat de mooie plekken zijn en waar het meeste wild zit. Wil je graag een keer een hele dag het park in? Dan kan dat ook en neem je een picknick lunch mee!

Dag 10 – 11 Naar huis

Vandaag is de laatste dag van de safari aangebroken. Je vliegt van Ruaha naar Dar es Salaam en vervolgens vlieg  je aan het einde van de avond terugvliegt naar Nederland.

De prijs

De prijs is op aanvraag, per persoon op basis van 2 personen, exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van hoogseizoenen, beschikbaarheid van hotels, vluchten en de wisselkoers.

Zoveel mogelijk inbegrepen
 • Alle overnachtingen in goede middenklasse hotels en tented camps, zie Foxes Safari Camps
 • Ontvangst op de luchthaven en transfers zoals beschreven
 • Vluchten van Dar naar Selous, Selous naar Mufindi, Mufindi naar Ruaha en Ruaha naar Dar
 • Game drives in 4×4 safari voertuig met eigen chauffeur/gids
 • Entree gelden voor alle wildparken
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agent, 24 uur per dag
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Dar es Salaam – Amsterdam
 • Visumaanvraag en visumkosten voor Tanzania
 • Vaccinatiekosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en souvenirs
 • € 25 boekingskosten
De reis aanpassen?

Natuurlijk is het mogelijk om aanpassingen op onze rondreizen te maken. Misschien wil je liever andere hotels of een transfer naar een andere plek. Ook de reisduur is eenvoudig naar jouw specifieke wensen te maken. Er zijn zeer veel verschillende combinaties mogelijk en we adviseren je graag. Je kunt altijd een e-mail sturen naar info@kazurisafaris.nl.