Zuid-Tanzania

Zuid-Tanzania Hoogtepunten – 7 dagen

Dar es Salaam – Mikumi Nationaal Park – Selous Wildreservaat

Giraffen - Kazuri Safaris

Game drives, boottochten & zonsondergangen

Met deze reis bezoek je de twee grootste parken van Tanzania. Je begint klein, met Mikumi Nationaal Park. Dit is het voorproefje op de rest van je safari. Dan reis je door naar het ongerepte Ruaha Nationaal Park. Ruaha is het grootste park van Tanzania. Hier heb je grote kans om veel wild te zien. Via Iringa, het handelscentrum van dit gebied, waar je de kleurrijke markt kunt bezoeken, ga je terug en overnacht je in Morogoro, een groen en heuvelachtig gebied. Je sluit de reis af in Selous, waar je naast game drives ook een boottocht of een wandelsafari gaat maken. Je rijdt hiervandaan naar Dar es Salaam maar je kunt ook direct naar Zanzibar vliegen.

Dag-tot-Dag Programma

Dag 1 Dar es Salaam

Bij aankomst in Dar es Salaam word je opgehaald van het vliegveld voor een transfer naar je hotel.

Dag 2 Mikumi

Mikumi - Zuid-Tanzania-kazuri-safarisNa het ontbijt maak je kennis met de chauffeur en neem je de reis door, voordat je op pad gaat. Voor een late lunch kom je aan bij Mikumi. In de namiddag ga je je eerste game drive maken! Mikumi Nationaal park ligt tussen de Uluguru en Udzungwa Mountains in en grenst aan Selous. Het park is het thuis voor buffels, giraffen, olifanten, leeuwen, zebra’s en luipaarden.

Dag 3 – 5 Selous

Na het ontbijt reis je naar Selous en je neemt een picknick lunch mee voor onderweg. ’s Middags ga je gelijk op een boottocht op de Rufiji rivier. Je ziet verschillende stukken van de rivier en je gaat op zoek naar nijlpaarden en krokodillen. Het zal een fantastische ervaring worden! Aan het einde van de dag ga je naar je accommodatie. De volgende dagen ga je voor een volle dag het park in en neem je weer een picknicklunch mee.

Dag 6 – 7 Dar es Salaam en naar huis

Selous - Zuid-Tanzania - Kazuri Safaris Deze ochtend ga je in ieder geval met een ranger op een wandelsafari. Dit is vrij uniek, want dit mag maar in een paar parken in Oost-Afrika. Verwacht geen groot wild, je gaat met name op zoek naar sporen en planten/ wortels van bomen die als medicijnen gebruikt worden. Het is erg leuk en interessant, zo krijg je weer een andere ervaring erbij.

Daarna is de het einde van de safari aangebroken. Na het ontbijt verlaat je het park en heb je een lange dag voor de boeg naar Dar es Salaam, waar je aan het einde van de middag aankomt.

De prijs

De prijs is op aanvraag, per persoon op basis van 2 personen, exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van hoogseizoenen, beschikbaarheid van hotels en de wisselkoers.

Inbegrepen
 • Alle overnachtingen in middenklasse accommodatie op basis van vol pension (tenzij anders gespecificeerd)
 • Privé vervoer inclusief Engelssprekende gids/chauffeur
 • Entree gelden voor alle wildparken
 • Game drives met eigen chauffeur/vervoer
 • Excursies; wandel en bootsafari in Selous
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Dar es Salaam – Amsterdam
 • Transfers zoals beschreven
 • Visumaanvraag en visumkosten voor Tanzania
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vaccinatiekosten
 • Optionele excursies; wandelsafari in Ruaha met ranger en een bezoek aan Ismilia Stone Age Site bij Iringa
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en souvenirs
 • € 25 boekingskosten
De reis aanpassen?

Natuurlijk is het mogelijk om aanpassingen op onze rondreizen te maken. Misschien wil je liever andere hotels of een transfer naar een andere plek. Ook de reisduur is eenvoudig naar jouw specifieke wensen te maken. Er zijn zeer veel verschillende combinaties mogelijk en we adviseren je graag. Je kunt altijd een e-mail sturen naar info@kazurisafaris.nl.