Zuid-Tanzania

Zuid-Tanzania & Zanzibar Compleet – 20 dagen

Dar es Salaam – Udzungwa Mountains – Ruaha Nationaal Park – Mufindi – Mikumi Nationaal Park – Selous Wildreservaat – Kilwa

Kilwa - Kazuri Safaris

Een afwisselende safari in het ongerepte zuiden van Tanzania

Wil je eens wat anders? Ga dan van de gebaande paden af en ontdek het ongerepte zuiden van Tanzania. De rondreis begint in Dar es Salaam en neemt je allereerst mee naar de Udzungwa Mountains voor een wandeling naar de Sanje Falls. Je bezoekt kleine dorpjes waar je in contact komt met de lokale bevolking. Wild spotten doe je in de grootste parken van het land, Ruaha en Selous. De Mufindi hooglanden zijn prachtig, maar worden vaak overgeslagen. Geniet hier van het uitzicht, ga o.a. wandelen, vissen of paardrijden. Je sluit de reis af in Kilwa aan de kust. Hier kom je naast ontzettend veel palm- en mangobomen, bij Kilwa Masoko en Kilwa Kisiwani nog veel oude gebouwen en ruïnes tegen uit de tijd van de Portugezen. Door de ruime ervaring van Kazuri Safaris weten wij dat wij je met deze reis de perfecte combinatie bieden van het mooiste dat zuid Tanzania te bieden heeft. Je rijdt terug naar Dar es Salaam voor de vlucht naar Nederland of naar Zanzibar.

Dag-tot-Dag Programma

Dag 1 Dar es Salaam

Zuid-Tanzania-kazuri-safarisBij aankomst in Dar es Salaam word je opgehaald van het vliegveld voor een transfer naar je hotel.

Dag 2 – 3 Udzungwa Mountains

Na kennismaking met je chauffeur vertrek je naar de Udzungwa Mountains. Het duurt altijd even voordat je Dar es Salaam uit bent. Onderweg heb je genoeg te zien, de reis duurt ongeveer 6 uur en je stopt onderweg voor een picknick lunch. ‘s Middags bezoek je lokale dorpjes.

Zuid-Tanzania-kazuri-safarisJe overnacht 2 nachten in de Udzungwa Forest Camp (M) of de Udzungwa Falls Lodge (L).

De volgende dag ga je wandelen, bij de entree van het park neem je een ranger mee die je vergezeld naar de Sanje Falls. Deze waterval stort zich 180 meter lager in een bosvallei. Het is een pittige wandeling omhoog, waarschijnlijk doe je er zo’n 4 – 5 uur over in totaal heen en terug. Onderweg zie je nog andere watervallen en je kunt daar ook in zwemmen, dus neem je zwemkleren mee. Lunch gaat ook mee, dus geniet de hele dag van de natuur en de fantastische uitzichten.

Udzungwa is pas in 1992 tot een park uitgeroepen. Het is een prachtige wildernis en beslaat zo’n 1900km2. Het is een divers park met vele inheemse dieren en planten die nergens anders voorkomen. De bossen zijn broeierig en ongerept met een gesloten bladerdak, bomen van 30meter hoog, bedekt met zwammen, mossen en varens. Je hebt hier kabbelende stroompjes, watervallen en enkele zeldzame apensoorten zoals de rode franje aap. Ook verblijven hier wel meer dan 400 vogelsoorten, wat de Udzungwa een waar paradijs voor vogelaars maakt.

 

Dag 4 – 5 Ruaha

Zuid-Tanzania - Kazuri SafarisNa het ontbijt ga je op weg naar het Ruaha Nationaal Park. Ruaha Nationaal Park is het grootste park van Tanzania (Selous is groter, maar dat is een game reserve). Hier vind je zeldzame dieren zoals de wilde hond, de roan en sable antilope en de kudu. Het park is het thuis van de grootste olifanten populatie, welk wordt geschat op 12.000 olifanten! De Ruaha rivier is de ader van het park en stroomt door de oostkant van het park. Hier vind je nijlpaarden, krokodillen en vele soorten watervogels. Tijdens de droge periode is het gemakkelijk om dieren te spotten langs de rivierbeddingen. Het landschap is zeer afwisselend, van rode vlaktes, termietenheuvels, baobab bomen en miombobossen.

De volgende dag heb je de hele dag de tijd om op game drive te gaan. Je chauffeur kent het park goed en weet wat de mooie plekken zijn en waar het meeste wild zit. Je neemt een picknick lunch mee en keert tegen de avond terug naar de lodge.

Je overnacht 2 nachten bij Ruaha Hilltop Lodge (M) of bij de Ruaha River Lodge of Tandala Tented Camp (L).

Dag 6 – 7 Mufindi

Zuid-Tanzania - Kazuri SafarisVandaag reis je nog iets zuidelijker, naar de vrij onbekende Mufindi Hooglanden. De Mufindi Highland Lodge (L) staat op een 200 hectare grote boerderij, hoog in de Rift Vallei. Het is een prachtige, rustige omgeving, waar je kunt genieten van de adembenemende uitzichten. Je kunt hier wandelen, vissen, paardrijden, kanoën op het meer, fietsen of gewoon heerlijk relaxen.

Dag 8 – 9 Mikumi

Na een vroeg ontbijt ga je weer op pad. Het is vandaag ongeveer 5 uur rijden en zo kom je voor de lunch aan bij Mikumi Nationaal Park. In de namiddag ga je op game drive en kom je met zonsondergang weer terug bij de lodge. Je overnacht hier 2 nachten bij Mikumi Wildlife Lodge (M) of bij Vuma Lodge (L).

Mikumi Nationaal park ligt tussen de Uluguru en Udzungwa Mountains in en grenst aan Selous. Het park is het thuis voor buffels, giraffen, olifanten, leeuwen, zebra’s en luipaarden. Je hebt de hele volgende dag de tijd om het park te ontdekken. Er is zelfs een grote savanne in dit relatief kleine park.

Dag 10 – 11 Selous

Zuid-Tanzania - Kazuri SafarisNa het ontbijt reis je naar Selous en je neemt een picknick lunch mee voor onderweg. ’s Middags ga je gelijk op een boottocht op de Rufiji rivier. Je ziet verschillende stukken van de rivier en je gaat op zoek naar nijlpaarden en krokodillen. Het zal een fantastische ervaring worden! Aan het einde van de dag ga je naar je accommodatie. Je slaapt hier Africa Safari Camp of Selous River Camp (M) of bij de Selous Mbuya Safari Camp of Rufiji River Lodge (L).

De volgende dag ga je voor een volle dag het park in en neem je weer een picknicklunch mee. Je vertrekt erg vroeg, want dan is het licht prachtig!

Selous is het grootste wildreservaat van Tanzania, het is ruim 54.000km2. Je vindt hier een grote diversiteit aan flora en fauna. Met geluk kom je oog in oog te staan met grote kuddes olifanten, buffels of wildebeesten. Sinds 1982 geld Selous als UNESCO-Werelderfgoed, wegens de diversiteit aan dieren en de onverstoorde natuur.

Dag 12 – 13 Kilwa

Zuid-Tanzania - Kazuri SafarisVoordat je Selous verlaat ga je deze ochtend  met een ranger op een wandelsafari. Dit is vrij uniek, want dit mag maar in een paar parken in Oost-Afrika. Verwacht geen groot wild, je gaat met name op zoek naar sporen en planten/ wortels van bomen die als medicijnen gebruikt worden. Het is erg leuk en interessant, zo krijg je weer een andere ervaring erbij.

Na het ontbijt verlaat je park en reis je naar de kust, naar Kilwa, waar je 2 nachten verblijft bij Kimbilio Lodge (M). Kilwa heeft een rijke geschiedenis. De ruïnes van Kilwa Kisiwani waren eens het centrum van de handel langs de gehele Oost-Afrikaanse kust en de drijvende kracht achter de complexe netwerken van de handelkaravaans en dhow expedities. Tijdens de hoogtijdagen in de 13e tot 15e eeuw, de handel met Sofala in Mozambique, India naar het oosten, en Arabië in het noorden kende Kilwa ongelooflijke hoogten. Samen met de nabij gelegen ruïnes van Songo Mnara, beschouwen archeologen en historici Kilwa als een van de belangrijkste plekken van de Swahili beschaving in de regio.

De middag van aankomst maak je een excursie naar Kilwa Masoko en de volgende ochtend maak je een halve dag excursie naar Kilwa Kisiwani, waarbij je met een traditionele dhow naar het eiland vaart. Nu zijn er enkel nog ruïnes van koraal en kalksteen, moskeeën, paleizen, graftombes, koopmanshuizen, en de met mangrove begroeide kust.

‘s Middags heb je vrij om heerlijk te relaxen en al je indrukken van deze reis te verwerken.

Dag 14 – 15 Naar huis of Zanzibar

Zanzibar - Stone TownVandaag is de het einde van je safari aangebroken. Na het ontbijt verlaat je het park en heb je ongeveer een 6 uur durende rit voor de boeg naar Dar es Salaam, waar je aan het einde van de middag aankomt. Na het diner word je naar het vliegveld gebracht waar je ‘s avonds met de KLM vlucht naar huis toe vliegt. De volgende ochtend kom je vroeg aan met een koffer vol herinneringen.

Je kunt deze reis uiteraard ook uitbreiden met een paar dagen Zanzibar! In dat geval vlieg je aan het einde van de middag van Dar es Salaam naar Stone Town toe. Je kunt zelf bepalen hoeveel dagen je aan het strand wilt spenderen en/of je ook een paar overnachtingen in Stone Town boekt.

De prijs

De prijs is op aanvraag, per persoon op basis van 2 personen, exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van hoogseizoenen, beschikbaarheid van hotels en vluchten en de wisselkoers.

Inbegrepen
 • Alle overnachtingen in middenklasse accommodatie op basis van vol pension (tenzij anders gespecificeerd)
 • Privé vervoer inclusief Engelssprekende gids/chauffeur
 • Entree gelden voor alle wildparken
 • Game drives met eigen chauffeur/vervoer
 • Excursies; wandel en bootsafari in Selous
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Dar es Salaam – Amsterdam
 • Transfers zoals beschreven
 • Visumaanvraag en visumkosten voor Tanzania
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vaccinatiekosten
 • Optionele excursies; wandelsafari in Ruaha met ranger en een bezoek aan Ismilia Stone Age Site bij Iringa
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en souvenirs
 • € 25 boekingskosten
De reis aanpassen?

Natuurlijk is het mogelijk om aanpassingen op onze rondreizen te maken. Misschien wil je liever andere hotels of een transfer naar een andere plek. Ook de reisduur is eenvoudig naar jouw specifieke wensen te maken. Er zijn zeer veel verschillende combinaties mogelijk en we adviseren je graag. Je kunt altijd een e-mail sturen naar info@kazurisafaris.nl.