Kenia

Kenia safari reis – 9 dagen

Op safari rond de evenaar! Een korte afwisselende safari in Kenia. Bezoek Samburu Nationaal Park, Ol Pejeta Conservancy, Lake Nakuru Nationaal Park en de Masai Mara.

Kenia - Kazuri Safaris

Deze korte Kenia safari reis neemt je mee naar verschillende parken. Je begint bij het Samburu Park, vervolgt de reis naar Ol Pejeta en Lake Nakuru, om te eindigen met de beroemde Masai Mara. Dieren die je tegenkomt zijn o.a. leeuwen, cheeta’s, luipaarden, gazellen, wildebeesten, giraffen, buffels, zebra’s, olifanten, gemsbokken, gerenuks en neushoorns! Tijdens je reis kun je optioneel kennis maken met verschillende lokale stammen zoals de Samburu en de Maasai. Leer meer over hun leefgewoonten en tradities én je kunt zoveel foto’s maken als je wilt. Uiteraard kun je deze Kenia safari reis uitbreiden met een aantal dagen strandvakantie in Mombasa.

Dag tot dag programma : Kenia safari reis

Dag 1 Vlucht naar Nairobi

Vandaag vlieg je met bijvoorbeeld de dagvlucht van KLM naar Nairobi, waar je aan het einde van de avond aankomt. Je chauffeur voor de gehele safari staat je op te wachten met een bordje met je naam erop. Afhankelijk van het verkeer rijd je in ongeveer drie kwartier naar het hotel. Het eerste hotel is Clarence House Hotel,op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 – 3 Samburu Nationaal Park

Kenia - Tsavo Nationaal ParkDeze ochtend vertrek je naar het Samburu nationaal park, het park is te bereiken via een goede weg. Je verblijft 2 nachten bij de Samburu Sopa Lodge. Vanmiddag en morgen heb je alle tijd voor gamedrives!

Game drives zijn fantastisch, je weet nooit wat je tegenkomt! Het is goed om te weten dat je de dieren het beste ’s ochtends vroeg en in de namiddag kunt zien. Rond het middaguur is het vaak te warm en verschuilen ze zich onder bosjes. Er zijn geen vaste regels voor game drive tijden. Vaak heb je het na een uur of 3 à 4 wel gezien, maar soms ga je de hele dag op pad en ga je lunchen op een idyllisch plekje aan een rivier bijvoorbeeld. De hotels zijn erop ingespeeld om lunch pakketten mee te geven als je niet naar de lodge terugkomt om te lunchen.

Het Samburu nationaal reservaat ligt in een droog woestijngebied. Door het reservaat stroomt de rivier de Ewaso Ng’iro. Deze bijna nooit droogstaande rivier is de levensader van dit gebied. Een prachtige strook groene bomen laat zien waar de rivier stroomt. Je rijdt hier door savanne, struikgewas, langs termietenheuvels en afgesleten rotsheuvels. De grote aantallen antilopen trekken veel leeuwen en luipaarden aan. Andere veel geziene dieren zijn zebra’s, giraffen, buffels en olifanten. Unieke dieren voor dit park zijn de gemsbokken en gerenuks. De dieren bewegen zich heen en weer tussen het Samburu-, Buffalo Springs- en het Shaba reservaat.

Dag 4 Neushoorns in Ol Pejeta Conservancy

Neushoorns - Nakuru nationaal parkJe reist terug naar de omgeving van Mount Kenya. Vandaag staat het Ol Pejeta Conservaat op het programma. Voor de lunch kom je aan bij Sweetwaters Serena Camp. Een super mooi tented camp. Met wat geluk kun je dieren spotten bij de waterplaats die zichtbaar is vanuit het restaurant en vanaf de eerst rij tenten.

Vanmiddag ga je op gamedrive en maak je 2 bijzondere stops. Er is hier een chimpansee opvang en een neushoorn opvang met informatie centrum. Je hoort hier meer over hun leefgewoonten en hoe ze hier terecht zijn gekomen. Ter plekke kun je een avond gamedrive bijboeken.

Dag 5 Neushoorns bij Nakuru Nationaal Park

Neushoorns bij Lake Nakuru Nationaal ParkJe verblijft 1 nacht bij Flamingo Hill Tented Camp aan de rand binnen het park. Na de lunch ga je gelijk op game drive. Je bent weer op tijd terug om je op te frissen voor het diner.

Lake Nakuru is een uniek park waar, meestal, duizenden flamingo’s het meer roze kleuren. Je rijdt langs de oevers van het meer, door de bossen en je hebt een prachtig uitzicht vanaf Baboon Cliff. In dit park heb je de grootste kans om neushoorns te zien! Verder is dit park een paradijs voor vogelaars.

Dag 6 – 7 Dieren spotten in de Masai Mara

Vandaag staat de beroemde Masai Mara op het programma. Hoe dichter je bij de lodge komt, verslechterd de weg. Na de lunch heb je even tijd voor jezelf voordat je op je eerste gamedrive gaat. Je verblijft hier twee nachten bij de Mara Sopa Lodge.

Kenia safari - Kazuri SafarisDe volgende dag vertrek je op tijd voor een hele dag gamedrive. Je krijgt een lunchbox mee. Leeuwen, olifanten, hyena´s, waterbokken, topi´s, waterbokken, jackhalzen, wilde zwijnen, buffels, cheeta´s, etc. Hopelijk ga je ze allemaal zien! Naast alle dieren zul je ook zeker genieten van de prachtige natuur.

Altijd al gedroomd van een ballonvlucht over de Masai Mara? Dit is jouw dag! Je kunt ook een traditioneel Maasai dorp bezoeken. Zie voor meer informatie bij de optionele excursies.

Dag 8 – 9 naar huis

Vandaag is helaas de laatste dag van de vakantie aangebroken. Na het ontbijt rijd je via een korte game drive naar de uitgang van de Masai Mara en terug naar Nairobi. Vanaf Nairobi vlieg je met de avondvlucht terug naar Amsterdam.

Uiteraard kun je deze reis verlengen met een paar dagen relaxen aan de Indische Oceaan!

Prijs

De prijs is op aanvraag, per persoon op basis van 2 personen, exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van hoogseizoenen, beschikbaarheid van hotels en de wisselkoers.

Inbegrepen
 • Alle overnachtingen in goede middenklasse hotels, meestal op basis van vol pension
 • Transfers zoals beschreven
 • Privé safari minibus inclusief Engelssprekende chauffeur/gids (upgrade naar landcruiser is mogelijk)
 • Game drives met eigen chauffeur/vervoer
 • Entree gelden voor alle wildparken
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Nairobi retour
 • Visumaanvraag en visumkosten voor Kenia
 • Vaccinatiekosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en souvenirs
 • € 25 boekingskosten
 • € 5 p.p. SGR deelname
De reis aanpassen of boeken?

Super leuk als je deze luxe Kenia reis wilt boeken! Laat me weten wanneer je wilt vertrekken en met hoeveel personen, dan stuur ik je een offerte op maat toe. Natuurlijk is het ook mogelijk om het programma van de reis aan te passen. Misschien wil je liever in andere hotels overnachten, de route wijzigen of de reisduur aanpassen. Ik adviseer je graag. Stuur een e-mail naar info@kazurisafaris.nl, of neem telefonisch contact met mij op.