Namibië

Namibië & Botswana reis – Kazuri – 28 dagen

Een uitgebreide reis door Namibië gecombineerd met de hoogtepunten van Botswana en een bezoek aan de Victoria Falls in Zimbabwe/Zambia!

Een uitgebreide Namibië reis in combinatie met een kort bezoek aan Botswana

Deze afwisselende reis neemt je allereerst mee door het prachtige Namibië. Dit lege/uitgestrekte land is zo ontzettend mooi! Woorden kunnen dit land niet omschrijven, je moet Namibië zelf ervaren. Van droge woestijnen in het zuiden tot de groene Caprivi strip waar de Okavango Rivier door stroomt. Maak mooie wandelingen, ‘spot’ wilde dieren en maak kennis met de lokale bevolking. Je vervolgt je reis naar Kasane in Botswana, waar je Chobe Nationaal Park kunt ontdekken met de auto maar ook per boot. Chobe heeft een grote wildconcentratie maar staat met name bekend om de olifanten. En als je zo dichtbij bent, kan een uitstapje aan de Victoria Watervallen in Zimbabwe/Zambia niet aan je reis ontbreken!

Dag 1 – 2: Vlucht naar Namibië – aankomst Windhoek
Dag 3 : Lake Oanob Dam
Dag 4 : Kalahari
Dag 5 – 6 : Sossusvlei
Dag 7 – 8 : Swakopmund
Dag 9 – 10 : Twyfelfontein
Dag 11 – 13 : Opuwo
Dag 14 : Kamanjab
Dag 15 – 17 : Etosha Nationaal Park
Dag 18 : Grootfontein
Dag 19 – 20 : Divundu
Dag 21 – 23 : Kasane
Dag 24 : Kongola
Dag 25 : Rundu
Dag 26 : Waterberg Plateau
Dag 27 – 28 : Naar huis

Dag- tot dagprogramma: 28 daagse rondreis Namibië & Botswana

Dag 1 – 2 Vliegen naar Windhoek

Vandaag begint de reis! Vlieg rechtstreeks met KLM naar Windhoek. Aankomst is de volgende ochtend, waar je door een chauffeur wordt opgewacht en naar je eerste hotel wordt gebracht. Rust vanmiddag lekker uit of verken de stad.

Windhoek is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Namibië. Het centrum is klein en maakt het gemakkelijk om de stad te verkennen. De bouw van de huizen is een combinatie van Duits koloniale architectuur en moderne gebouwen. Er zijn een paar interessante gebouwen te zien, waaronder de Christuskirche en het Parlementsgebouw. Buiten de stad staan 3 kastelen die je zelf kunt bezoeken. Of maak een georganiseerde excursie naar het township Katateru.

Dag 3 Rehoboth

Namibië - Kazuri SafarisNa het ontbijt krijgen jullie een persoonlijke briefing over de reis. Daarna halen jullie de auto op en gaan jullie op pad. Bij Lake Oanob Dam is een privé reservaat waar je een wandeling kunt maken en kennis maakt met de eerste dieren van jullie reis: antilopen, zebra’s, giraffen en struisvogels.

Dag 4 Overnachten in de woestijn bij Mariëntal

Vandaag maak je kennis met de woestijn. De Namibische Kalahari is een bijzondere halfwoestijn. Geniet van de prachtige rode zandduinen. Het is een gebied waar heerlijk kan worden gewandeld en / of een game drive kan worden gemaakt.

Dag 5 – 6 Namib Naukluft Park/ de rode duinen van de Sossusvlei

Kazuri Safaris - NamibiëNa het ontbijt is het tijd voor het Namib Naukluft Park, naar de beroemde zandduinen van de Sossusvlei, wat één van de hoogtepunten van Namibië is! De rit erheen is zo’n 350 kilometer.

’s Middags kun je naar de Sesriem Canyon gaan voor een wandeling. De Canyon is een 30meter diepe kloof, uitgeslepen door de Tsauchab rivier of relax bij het zwembad.

De volgende dag sta je heel vroeg op. Als het net aan licht begint te worden gaat het hek open naar het park. Het is ongeveer drie kwartier rijden naar Dune 45. Je komt hier net aan voordat de zon opkomt, zodat je schitterende foto’s kunt maken van alle kleuren rood/oranje die het zand aannemen zodra de zon begint te schijnen. Ben je actief? Dan kun je deze duin opklimmen. Zorg dat je iets te eten meeneemt voor het ontbijt, dat kun je hier prima nuttigen. Daarna is het een absolute aanrader om met een begeleide optionele excursie naar de Dead Vlei te gaan. Dit ligt nog een stuk meer het park in. Je komt hier met je 4×4 via een rul zandpad. Rust de middag lekker uit, of maak optioneel een vlucht boven het Namib Naukluft Park!

Dag 7 – 8 Swakopmund

Swakopmund - Kazuri SafarisVandaag ga je weer naar de bewoonde wereld. Als je op tijd vertrekt kom je voor lunchtijd aan in Swakopmund (350km). Let op: op zaterdag gaan de winkels om 13uur dicht en op zondag is ook veel gesloten. Ben je dol op appeltaart? Als je net vertrokken bent kom je langs Solitaire, ze maken hier ook heerlijke appeltaart. Ken je misschien het boek van Ton van der Lee? Anders is het een aanrader om die te kopen en op deze reis te lezen, want dat speelt zich af in Solitaire.

Onderweg rijd je door maanlandschap en hoe dichter je bij de kust komt, hoe frisser het wordt, dus zorg dat je wat warms bij de hand hebt om aan te trekken. In Walvisbaai kun je kort stoppen voor de flamingo’s (als ze er zijn).

Swakopmund is een Duits stadje, dat zie je aan alles. Ze hebben hier veel leuke restaurants, terrasjes, winkels, internet cafés, supermarkten etc. Maar je bent hier niet alleen voor het stadje, maar ook voor alle excursies die je hier kunt ondernemen. Denk aan quadbiken door de woestijn, skyydiven, een dolfijnen tocht, een townshiptour, om er een paar op te noemen.

Dag 9 – 10 Uis en rotstekeningen bij Twijfelfontein

Namibië - Kazuri SafarisJe kunt vandaag eerst een bezoek brengen aan een enorme zeeleeuwen kolonie die leeft bij Cape Cross aan de Skeleton kust. Je ruikt ze al van verre! Daarna reis je landinwaarts naar Uis en Twyfelfontein. Je ziet de omgeving veranderen. De bezienswaardigheden hier zijn de ‘White Lady’, de verbrande berg, de orgelpijpen, het versteende woud en de rotstekeningen bij Twijfelfontein. Twijfelfontein is bekend om de rotstekeningen van de Bosjesmannen. Wandel hier met een gids doorheen (het liefst niet op het warmste moment van de dag). Twijfelfontein staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO.

Dag 11 – 13 Cultuur bij Opuwo

Je reist vandaag verder naar het noorden. Opuwo is de grootste stad in Kaokoland. Bij Sesfontein staat een Duits fort, welke zich temidden van Afrikaanse hutten bevindt. In de koelte van dit fort kun je heerlijk dineren of een drankje drinken in de gezellige bar. Het zou zo maar kunnen dat mensen uit het dorp spontaan een aantal Afrikaanse songs voor je zingen.
In deze omgeving wonen veel Himba’s en je hebt tijd om een Himba dorp bezoeken. Tijdens de rondleiding leer je van alles over hun cultuur en tradities. Ook kom je hier veel Herero dames tegen met hun enorme jurken.

Dag 14 Cheeta’s in Kamanjab

Kazuri Safaris - NamibiëVandaag reis je naar Kamanjab. Je verblijft hier 1 nacht bij een cheeta farm. Op een boerderij in Kamanjab vangt de sympathieke eigenaar cheeta’s op. Op het erf rond het huis lopen tamme cheeta’s rond. In een groot natuurgebied lopen nog veel meer cheeta’s. Deze zijn echter niet tam. Je kunt mee achter op de open pick-up om deze dieren te voederen, een zeer spannende belevenis.

Dag 15 – 17 Dieren spotten in Etosha Nationaal Park

Het volgende hoogtepunt van deze reis is het Etosha Nationaal Park. Het park is open van zonsopgang tot zonsondergang. Je verblijft hier 2 nachten in het park en 1 nacht er net buiten. In het park zijn 3 restcamps: Okaukeujo, Halali en Namutoni. Bij de camps is een winkel, zwembad, restaurant enz. ’s Avonds kun je bij de verlichte waterplek gaan zitten op een bankje en afwachten welke dieren er voorbij komen lopen. Maar zover is het nog niet, je gaat vandaag lekker zelf op verkenning.

Kazuri Safaris - NamibiëDe dieren zijn soms lastig te zien vanwege de bosjes. Er zijn meer dan honderd verschillende dieren en 340 vogelsoorten. Het meeste wild concentreert zich rondom de Etosha Pan, het zoutmeer. Dieren die kunt zien zijn o.a. leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns, zebra’s, impala’s, kudu’s, giraffen en gemsbokken. Voor de volgende dag is het een aanrader om tenminste 1 georganiseerde gamedrive te boeken. Je zit hoger in een open auto, de gids vertelt veel achtergrond informatie en je hebt alle tijd om om je heen te kijken. Ook kun je hier avondsafari’s boeken, weer een heel andere ervaring.

Dag 18 Cultuur bij Grootfontein

Wil je meer van de lokale cultuur meekrijgen? Vanaf Grootfontein kun je de bosjesmannen opzoeken. De bosjesmannen, ofwel de San mensen en leer meer over hun tradities en gewoonten.

Dag 19 – 20 Divundu

En dan kom je opeens in het groene Namibië. Je overnacht aan de Okavango rivier en het is zo de moeite waard om vroeg uit bed te komen om een foto te maken van een prachtige zonsopgang. Je kunt helaas niet zwemmen in de rivier vanwege de nijlpaarden en krokodillen in het water. Bezoek de Popa Falls, of de weinig bezochte nationale parken in de omgeving. Ook kun je de lokale dorpjes bezoeken. Een riviercruise maken of een mokoro tocht.

Dag 21 – 23 Bezoek Chobe in Botswana en de Vic Falls in Zimbabwe

Kazuri SafarisVandaag steek je de grens over naar Botswana. Kasane is de entree van het Chobe Nationaal Park. De concentratie dieren is hier enorm. Je kunt hier met gemak meerdere dagen besteden. Chobe riverfront is zowel per auto als per boot te verkennen. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om vanuit Kasane een (georganiseerde) dagtrip te maken naar de Victoria watervallen in Zimbabwe/Zambia.

Dag 24 Kongola

Je gaat weer terug naar Namibië en vervolgt je reis naar het meest waterrijke deel van de Caprivi, je waant je in de Okavango Delta. Je verblijft aan de Kwando rivier nabij Mudumu Nationaal Park en Mamili Nationaal Park. Een groen en vogelrijk gebied, waar ook vele olifanten en buffels leven en wat nog onontdekt is. Vanzelfsprekend ontbreken hier de reusachtige krokodillen niet.

Dag 25 Rundu

Ook bij Rundu verblijf je aan de rivier. De Okavango rivier zorgt voor een begroeid gebied en een diversiteit aan vogels. Neem je verrekijker dus zeker mee! Geniet van de prachtige zonsondergang of kom meer te weten over de lokale gebruiken als je een lokaal dorpje in de omgeving bezoekt.

Dag 26 Waterberg Plateau

Kazuri Safaris - NamibiëHet Waterberg Plateau is een zandstenen plateau dat 150 meter uitsteekt boven het landschap. Bovenop het plateau heb je een magnifiek uitzicht over de savanne. Je denkt dat je alleen op de wereld bent hier!

Het park heeft bijzondere dieren, die je bijna nergens ziet, de sable antilope, de roan antilope en de witte neushoorns. In dit park mag je niet zelf met je auto op game drive, alleen met de park rangers. Deze game drives duren 3 uur en gaan 2x per dag. Er zijn ook verschillende wandelingen mogelijk vanaf de accommodatie.

Dag 27 – 28 Naar huis

Terug naar de stad. Vandaag is de laatste dag van de reis aangebroken. Het is zo’n 270 kilometer rijden naar Windhoek. Halverwege de middag lever je de auto in en daarna word je naar het vliegveld gebracht.  Aan het einde van de middag of aan het begin van de avond vertrekt het vliegtuig. Neem ruim de tijd zodat je niet hoeft te haasten. De volgende morgen kom je thuis met een koffer vol herinneringen!

Prijs

De prijs is per persoon op basis van 2 personen, exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van het seizoen (laagseizoen: jan – juni en hoogseizoen juli – dec), de beschikbaarheid van hotels en de wisselkoers. Je kunt deze reis boeken met accommodaties, of met een auto met tent op dak. Om je een idee van de prijs te geven:
2 personen met accommodaties vanaf € 4300,- in het laagseizoen en € 5100,- in het hoogseizoen.
2 personen met kampeeruitrusting vanaf € 2300,- in het laagseizoen en € 3000 in het hoogseizoen.

Autohuur

Je krijgt een Toyota Hilux double cab 4×4 voor 2 personen, eventueel met tent op dak en complete kampeeruitrusting. Inbegrepen bij de autohuur zijn een standaard verzekering, 24-uur service in geval van pech, onbeperkt aantal kilometers en 1 bestuurder. In het hoogseizoen juli en augustus betaal je een toeslag van € 11,- per dag.

Inbegrepen
 • Overnachtingen in middenklasse hotels, op basis van logies en ontbijt (tenzij anders gespecificeerd)
 • Overnachtingen op campings in je eigen tent
 • Meet & greet met onze lokale vertegenwoordiger
 • Transfer van het vliegveld naar het hotel
 • Autohuur Toyota Hilux Double Cab, onbeperkt aantal kilometers, standaard verzekering en 1 bestuurder
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Windhoek – Amsterdam
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en souvenirs
 • Optionele excursies
 • Entree gelden voor alle parken à 80 Namibische dollar per persoon per dag
 • Benzine, kosten voor tweede chauffeur, borg voor de auto, auto laten afleveren bij het hotel, gps, afkoop eigen risico e.d.. Deze kosten voldoe je ter plekke met je credit card.
 • € 25 boekingskosten
 • € 5 per persoon voor de SGR
Wil je deze Namibië rondreis aanpassen of boeken?

Ben je geïnteresseerd in onze 25 daagse combinatie reis naar Namibië & Botswana? Super leuk! Je kunt ons bereiken via e-mail op info@kazurisafaris.nl, geef je gewenste vertrekdatum, het aantal reisgenoten door en de accommodatie die bij je past, of vul het aanvraagformulier in. Ik stuur je graag een persoonlijk reisvoorstel.

Uiteraard is het ook mogelijk om het reisprogramma aan te passen aan je wensen. Als je andere accommodaties of een combinatie van accommodaties en kamperen verkiest, de route wilt wijzigen, extra excursies wilt toevoegen of de duur van de reis wilt aanpassen, het kan allemaal. Je kunt telefonisch contact met mij opnemen voor advies op maat via 06-42307597. Ik help je graag bij het creëren van jouw droomreis. Suggesties voor als je minder tijd hebt: sla Rehoboth over en kort Twyfelfontein en Opuwo met 1 dag in.