Namibië

Namibië reis – Compleet – 28 dagen

Met deze reis zie je zowel het noorden als het zuiden van Namibië. Je maakt een reis door de prachtige natuur én leert ook meer over de cultuur van dit land.

Kazuri Safaris

Rondreis door de woestijn, naar watervallen & wilde dieren

Deze reis voert je mee door het oneindige niets van Namibië en tegelijkertijd zie je van alles. Het landschap is dramatisch en schitterend. Van de op één na grootste Canyon ter wereld, de Fish River Canyon, naar de Namib woestijn en de rode duinen bij de Sossusvlei. Van het Duitste stadje Swakopmund naar het droge Damarand. De Epupa Falls bevinden zich ver in het noorden en zijn na de regenval spectaculair. In Etosha ga je op gamedrives om de wilde dieren te zien; leeuwen, cheeta’s, zebra’s, giraffen, olifanten. Je bezoekt de Himba’s, besmeerd met rode aarde/klei, het is een nomadisch volk wat leeft in het noorden van Namibië. Ook bezoek je de bosjesmannen, zij geven je inzicht in de San cultuur en tradities. En nog veel meer!

Dag 1 – 2: Vlucht naar Namibië – aankomst Windhoek
Dag 3 : Lake Oanob Dam
Dag 4 : Kalahari
Dag 5 – 6 : Fish River Canyon
Dag 7 – 8 : Aus
Dag 9 : Tiras gebergte
Dag 10 – 11 : Sossusvlei
Dag 12 – 13 : Swakopmund
Dag 14 – 15 : Twyfelfontein
Dag 16 : Himba’s
Dag 17 – 18 : Epupa Falls
Dag 19 : Kunene Rivier
Dag 20 : Cheeta Farm
Dag 21 – 24 : Etosha Nationaal Park
Dag 25 : Bosjesmannen
Dag 26 : Waterberg Plateau
Dag 27 – 28 : Naar huis

Dag- tot dagprogramma: 28 daagse rondreis Namibië

Dag 1 – 2 Vliegen naar Windhoek

Vandaag begint de reis en vlieg je naar Windhoek. Aankomst is de volgende ochtend, waar je door een chauffeur wordt opgewacht en naar je eerste hotel wordt gebracht. Rust vanmiddag lekker uit of verken de stad.

Windhoek is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Namibië. Het centrum is klein en maakt het gemakkelijk om de stad te verkennen. De bouw van de huizen is een combinatie van Duits koloniale architectuur en moderne gebouwen. Er zijn een paar interessante gebouwen te zien, waaronder de Christuskirche en het Parlementsgebouw. Buiten de stad staan 3 kastelen die je zelf kunt bezoeken. Of maak een georganiseerde excursie naar het township Katateru.

Dag 3 Rehoboth

Na het ontbijt krijgen jullie een persoonlijke briefing over de reis. Daarna halen jullie de auto op en gaan jullie op pad. Bij Lake Oanob Dam is een privé reservaat waar je een wandeling kunt maken en kennis maakt met de eerste dieren van jullie reis: antilopen, zebra’s, giraffen en struisvogels.

Dag 4 De woestijn bij Mariëntal

Vandaag maak je kennis met de woestijn. De Namibische Kalahari is een bijzondere halfwoestijn. Geniet van de prachtige rode zandduinen. Het is een gebied waar heerlijk kan worden gewandeld en / of een game drive kan worden gemaakt.

Dag 5 – 6 Fish River Canyon

Namibië - Kazuri SafarisJe rijdt vandaag zo’n 400 kilomter, naar het zuidelijkste punt van deze reis, naar de Fish River Canyon. Onderweg kom je langs het Kokerbomenbos. De kokerbomen zijn vreemde en zeldzame Aloë-achtige planten. De holle stammen worden door de bosjesmannen gebruikt om hun pijlen in te bewaren.
De Canyon is 160km lang, 27km breed en 500 meter diep. Je kunt niet in de kloof lopen, maar wel stukjes langs de rand. Er zijn verschillende uitkijkpunten. Zeker met zonsop- en zonsondergang heb je adembenemende uitzichten over de kloof.

Dag 7 – 8 Aus en het spookstadje Lüderitz

Vandaag rijd je op je gemak naar Aus, een klein plaatsje aan de rand van het Namib Naukluft Park. Het landschap is fantastisch, de vlaktes, de rechte gravel wegen, de bergen en zelfs al rode duinen. Vanmiddag kun je optioneel excursies ondernemen om de wilde paarden en de woestijn te zien, maar je kunt ook gaan wandelen of een boerderij tour maken. Geniet aan het einde van de middag van een prachtige zonsondergang, of maak een scenic sunset drive!

De volgende dag kun je een bezoek brengen aan Lüderitz. Het is duidelijk dat Lüderitz een Duitse oorsprong heeft. Straten worden gesierd door huizen van rond 1900. Het is leuk om eens in de stad rond te lopen en de tijd te nemen om naar de gevels te kijken. De kerk, die boven de stad uit torent, heeft schitterende glas-in-lood ramen. Een bezoek aan het verlaten mijnstadje Kolmanskop, net buiten Lüderitz, is een must. Je kunt met een tour mee en zo krijg je een goede indruk van het vroegere leven in deze uitgestorven en door de woestijn heroverde spookstad.

Dag 9 Betta

Je rijdt vandaag over één van de mooiste scenic routes van Namibië, door het Tiras gebergte. Sta versteld van de schoonheid van het land. Vanmiddag kun je wandelen, paardrijden of met een gids een boerderij tour maken.

Dag 10 – 11 Namib Naukluft Park/ de rode duinen van de Sossusvlei

Namibie-Kazuri Safaris (72)Na het ontbijt is het tijd voor het Namib Naukluft Park, naar de beroemde zandduinen van de Sossusvlei, wat één van de hoogtepunten van Namibië is!

De rit is een krappe 400 kilometer. Onderweg naar Sesriem, de enige toegang tot de Sossusvlei, kom je langs Helmeringhausen. Je kunt hier heerlijke appeltaart eten! ’s Middags kun je naar de Sesriem Canyon gaan voor een wandeling. De Canyon is een 30meter diepe kloof, uitgeslepen door de Tsauchab rivier.

De volgende dag sta je heel vroeg op. Als het net aan licht begint te worden gaat het hek open naar het park. Het is ongeveer drie kwartier rijden naar Dune 45. Je komt hier net aan voordat de zon opkomt, zodat je schitterende foto’s kunt maken van alle kleuren rood/oranje die het zand aannemen zodra de zon begint te schijnen. Ben je actief? Dan kun je deze duin opklimmen. Zorg dat je iets te eten meeneemt voor het ontbijt, dat kun je hier prima nuttigen. Daarna is het een absolute aanrader om met een begeleide optionele excursie naar de Dead Vlei te gaan. Dit ligt nog een stuk meer het park in. Je komt hier met je 4×4 via een rul zandpad. Rust de middag lekker uit, of maak optioneel een vlucht boven het Namib Naukluft Park!

Dag 12 – 13 Swakopmund

Swakopmund - Kazuri SafarisVandaag ga je weer naar de bewoonde wereld. Als je op tijd vertrekt kom je voor lunchtijd aan in Swakopmund. Let op: op zaterdag gaan de winkels om 13uur dicht en op zondag is ook veel gesloten. Ben je dol op appeltaart? Als je net vertrokken bent kom je langs Solitaire, ze maken hier ook heerlijke appeltaart. Ken je misschien het boek van Ton van der Lee? Anders is het een aanrader om die te kopen en op deze reis te lezen, want dat speelt zich af in Solitaire.

Onderweg rijd je door maanlandschap en hoe dichter je bij de kust komt, hoe frisser het wordt, dus zorg dat je wat warms bij de hand hebt om aan te trekken. In Walvisbaai kun je kort stoppen voor de flamingo’s (als ze er zijn).

Swakopmund is een Duits stadje, dat zie je aan alles. Ze hebben hier veel leuke restaurants, terrasjes, winkels, internet cafés, supermarkten etc. Maar je bent hier niet alleen voor het stadje, maar ook voor alle excursies die je hier kunt ondernemen. Denk aan quadbiken door de woestijn, skydiven, een dolfijnen tocht en een townshiptour om er een paar op te noemen.

Dag 14 – 15 Uis en rotstekeningen bij Twyfelfontein

Namibië - Kazuri SafarisJe kunt vandaag eerst een bezoek brengen aan een enorme zeeleeuwen kolonie die leeft bij Cape Cross aan de Skeleton kust. Je ruikt ze al van verre! Daarna reis je landinwaarts naar Uis en Twyfelfontein. Je ziet de omgeving veranderen. De bezienswaardigheden hier zijn de ‘White Lady’, de verbrande berg, de orgelpijpen, het versteende woud en de rotstekeningen bij Twijfelfontein. Twijfelfontein is bekend om de rotstekeningen van de Bosjesmannen. Wandel hier met een gids doorheen (het liefst niet op het warmste moment van de dag). Twijfelfontein staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO.

Dag 16 Cultuur bij Opuwo

Je reist vandaag verder naar het noorden. Opuwo is de grootste stad in Kaokoland. In deze omgeving wonen veel Himba’s en je kunt een Himba dorp bezoeken. Ook kom je hier veel Herero dames tegen met hun enorme jurken.

Dag 17 – 18 De Epupa Falls aan de grens met Angola

Namibie-Kazuri Safaris (24)Een ander absoluut hoogtepunt van deze reis zijn de Epupa Falls. Zeker na regenval is deze waterval spectaculair! De Epupa Falls zijn 60 meter hoog en 1,5 km breed. Het is een groene oase in de verder droge omgeving. Voor vogelliefhebbers is dit een absoluut paradijs. Activiteiten die je hier kunt doen zijn wandelen, raften en sundowners.

De weg hierheen voert je door droge rivierbeddingen, boerderijen en himba’s die je onderweg tegenkomt. Het is ongeveer 180 kilomter en je hebt een 4×4 auto nodig.

Dag 19 Kunene Rivier

Ook deze dag brengt je door aan de Kunene rivier. Het is hier een waar vogelparadijs en zonder veel moeite, vanuit je luie stoel zie je verschillende soorten voorbij komen. Zwemmen in de rivier is trouwens niet verstandig omdat er krokodillen leven.

Dag 20 Cheeta’s bij Kamanjab

Je reist vandaag weer een stuk terug en overnacht bij een cheeta farm. Op een boerderij in Kamanjab vangt de sympathieke eigenaar cheeta’s op. Op het erf rond het huis lopen tamme cheeta’s rond. In een groot natuurgebied lopen nog veel meer cheeta’s. Deze zijn echter niet tam. Je kunt mee achter op de open pick-up om deze dieren te voederen, een zeer spannende belevenis.

Dag 21 – 24 Dieren spotten in het Etosha Nationaal Park

NamibiëHet volgende hoogtepunt van deze reis is het Etosha Nationaal Park. Het park is open van zonsopgang tot zonsondergang. Je verblijft hier 3 nachten in het park en 1 nacht er net buiten. In het park zijn 3 restcamps: Okaukeujo, Halali en Namutoni. Bij de camps is een winkel, zwembad, restaurant enz. ’s Avonds kun je bij de verlichte waterplek gaan zitten op een bankje en afwachten welke dieren er voorbij komen lopen. Maar zover is het nog niet, je gaat vandaag lekker zelf op verkenning.

De dieren zijn soms lastig te zien vanwege de bosjes. Er zijn meer dan honderd verschillende dieren en 340 vogelsoorten. Het meeste wild concentreert zich rondom de Etosha Pan, het zoutmeer. Dieren die kunt zien zijn o.a. leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns, zebra’s, impala’s, kudu’s, giraffen en gemsbokken. Voor de volgende dag is het een aanrader om tenminste 1 georganiseerde gamedrive te boeken. Je zit hoger in een open auto, de gids vertelt veel achtergrond informatie en je hebt alle tijd om om je heen te kijken. Ook kun je hier avondsafari’s boeken, weer een heel andere ervaring.

Dag 25 Cultuur bij Grootfontein

Vanaf Grootfontein is het mogelijk om met Bosjesmannen op pad te gaan. Dit is hét moment om kennis te maken met de cultuur en gebruiken van de ‘San’ bevolking.

Dag 26 Waterberg Plateau

Namibië - Kazuri SafarisHet Waterberg Plateau geeft je weer een heel ander beeld van Namibië. Bovenop het plateau heb je een magnifiek uitzicht over de savanne. Het ligt zo’n 150 à 200 meter hoog met steile kliffen en fascinerende steenformaties. Je denkt dat je alleen op de wereld bent hier!

Het park heeft bijzondere dieren, die je bijna nergens ziet, de sable antilope, de roan antilope en de witte neushoorns. In dit park mag je niet zelf met je auto op game drive, alleen met de park rangers. Deze game drives duren 3 uur en gaan 2x per dag. Er zijn ook verschillende wandelingen mogelijk vanaf de accommodatie.

Dag 27 – 28 Naar huis

Terug naar de stad. Vandaag is alweer de laatste dag van de reis aangebroken. Het is zo’n 270 kilometer rijden naar Windhoek. Halverwege de middag lever je de auto in en daarna word je naar het vliegveld gebracht.  Aan het einde van de middag of aan het begin van de avond vertrekt het vliegtuig. Neem ruim de tijd zodat je niet hoeft te haasten. De volgende morgen kom je thuis met een koffer vol herinneringen!

Prijs

De prijs is per persoon op basis van 2 personen, exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van het seizoen (laagseizoen: jan – juni en hoogseizoen juli – dec), de beschikbaarheid van hotels en de wisselkoers. Je kunt deze reis boeken met accommodaties, of met een auto met tent op dak. Om je een idee van de prijs te geven:
2 personen met accommodaties vanaf € 3300,- in het laagseizoen en € 5100,- in het hoogseizoen.
2 personen met kampeeruitrusting vanaf € 2300,- in het laagseizoen en € 4300 in het hoogseizoen.

Autohuur

Je krijgt een Toyota Hilux double cab 4×4 voor 2 personen, eventueel met tent op dak en complete kampeeruitrusting. Inbegrepen bij de autohuur zijn een standaard verzekering, 24-uur service in geval van pech, onbeperkt aantal kilometers en 1 bestuurder. In het hoogseizoen juli en augustus betaal je een toeslag van € 11,- per dag.

Inbegrepen
 • Overnachtingen in middenklasse hotels, op basis van logies en ontbijt (tenzij anders gespecificeerd)
 • Overnachtingen op campings in je eigen tent
 • Meet & greet met onze lokale vertegenwoordiger
 • Transfer van het vliegveld naar het hotel
 • Autohuur Toyota Hilux Double Cab, onbeperkt aantal kilometers, standaard verzekering en 1 bestuurder
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Windhoek – Amsterdam
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en souvenirs
 • Optionele excursies
 • Entree gelden voor alle parken à 80 Namibische dollar per persoon per dag
 • Benzine, kosten voor tweede chauffeur, borg voor de auto, auto laten afleveren bij het hotel, gps, afkoop eigen risico e.d.. Deze kosten voldoe je ter plekke met je credit card.
 • € 25 boekingskosten
 • € 5 euro per persoon bijdrage SGR
Wil je deze Namibië rondreis aanpassen of boeken?

Ben je geïnteresseerd in onze 28 daagse Namibië reis? Super leuk! Je kunt ons bereiken via e-mail op info@kazurisafaris.nl, geef je gewenste vertrekdatum, het aantal reisgenoten door en de accommodatie die bij je past, of vul het aanvraagformulier in. Ik stuur je graag een persoonlijk reisvoorstel.

Uiteraard is het ook mogelijk om het reisprogramma aan te passen aan je wensen. Als je andere accommodaties of een combinatie van accommodaties en kamperen verkiest, de route wilt wijzigen, extra excursies wilt toevoegen of de duur van de reis wilt aanpassen, het kan allemaal. Je kunt telefonisch contact met mij opnemen voor advies op maat via 06-42307597. Ik help je graag bij het creëren van jouw droomreis. Suggesties voor als je minder tijd hebt: sla Rehoboth, het Tiras gebergte en Waterberg over en kort eventueel Aus, Twyfelfontein en Etosha met 1 dag in.