Malawi

Malawi en Zambia reis – 22 dagen

Bezoek Blantyre – Majete NP – Thyolo / Mulanje Mountian – Zomba Plateau – Liwonde NP – Lake Malawi – Lilongwe – South Luangwa NP

Malawi & Zambia - Kazuri Safaris

Olifanten en prachtige zons op- en zonsondergangen

Een combinatie reis naar Malawi & Zambia is ideaal. In het zuiden van Malawi kun je veel doen en zien: game drives, boottochten, wandelen, fietsen, relaxen… Geniet van de nationale parken, de bergen, de theeplantages en natuurlijk het Lake Malawi meer! Ontdek het zelf en bezoek het warme hart van Afrika. Je krijgt absoluut een afwisselende rondreis.

Dag-tot-Dag Programma

Dag 1 Vlucht naar Malawi

Vandaag vlieg je naar Malawi.

Dag 2 – 4 Majete Nationaal Park

Bij aankomst in Blantyre word je opgehaald door je chauffeur die jullie meeneemt op safari. De eerste bestemming van deze reis is het Majete Nationaal Park. Je verblijft hier de eerste 3 nachten van de reis bij de Thawale Lodge, prachtig gelegen aan de rivier. Je kunt vanuit hier verschillende game drives, safari wandelingen en een boottocht maken. Het park heeft een grote verscheidenheid aan dieren. Dit is het enige park in Malawi waar je de Big 5 kunt spotten: olifanten, buffels, luipaarden, leeuwen en neushoorns! In de ochtend en middag onderneem je activiteiten, tussendoor relax je bij de lodge.

Dag 5 – 6 Thyolo

Op naar de theeplantages! Het gebied tussen Blantyre en de berg Mulanje is misschien wel de meest scenisch mooie regio van Malawi. Glooiende heuvels en onberispelijk onderhouden thee- en koffietuinen. Je kunt overnachten in Blantyre, Thyolo of bij Mount Mulanje. Ga fietsen, wandelen, of verken dit gebied per auto. Hoogtepunten van deze regio zijn Mount Mulanje, de Shire River Vallei en de theeplantages.

Als je graag een markt bezoekt, stop dan in Blantyre om daar even rond te lopen en de lokale markt te bezoeken. Wil je graag Mulanje beklimmen? Dat kan natuurlijk ook. Je kunt dan bijvoorbeeld een wandeling van 3 dagen/2 nachten met een gids en dragers maken, onderweg slaap je in trekkershutten. Het is zwaar, zeker de eerste dag is het pad bijzonder stijl omhoog. Maar absoluut de moeite waard. De volgende dag loop je dan op het plateau en kun je zwemmen in ‘rockpools’. De laatste dag loop je alweer omlaag.

Dag 7 – 8 Zomba Plateau

Na een rustig ontbijt reis je naar Zomba. Vroeger diende de koloniale stad Zomba als hoofdstad van Malawi. Zomba is een plateau waar je prachtig kunt wandelen. Het is een stuk minder intensief dan Mulanje Mountain en biedt prachtige vergezichten aan. Ook kun je hier paardrijden en mountainbiken. Bij het Ku Chawe Inn Hotel kun je heerlijke cheese cake eten. De volgende dag heb je vrij om naar eigen idee in te vullen.

Dag 9 – 11 Liwonde Nationaal Park

Na al het wandelen is het nu weer tijd voor wildlife. Je reist naar het Liwonde Nationaal Park, het populairste park van Malawi. Met een overvloed aan wilde dieren, waaronder nijlpaarden, kudu’s, olifanten, krokodillen en olifanten en zelfs zwarte neushoorn, is het park een van de mooiste parken in Malawi. ‘s Ochtends vroeg ga je op game drive en ‘s middags maak je een boottocht op de Shire Rivier. Je overnacht hier bij Mvuu Camp en alle activiteiten en entree gelden zijn weer inbegrepen.

Dag 12 – 13 Domwe Island

Bij een bezoek aan Malawi hoort een bezoek aan Lake Malawi. ‘s middags vertrek je met de boot naar het  privé eiland Domwe Island, waar je 2 nachten verblijft. Hier aangekomen krijg je eerst een rondleiding en daarna kun je genieten van de rust en de natuur. Alle maaltijden zijn wederom inclusief. Geniet de volgende dag van je vrije dag. Lekker in de hangmat liggen, of op een ligbed aan het strand. Kayakken, snorkelen, zwemmen en/of wandelen, net wat je wilt. Neem een drankje mee en loop naar het uitzichtpunt om de zonsondergang te bewonderen…

Dag 14 – 15 Cape McClear

Vandaag kun je eerst nog genieten van het eiland, want je vertrekt pas ‘s middags naar het vaste land. In Cape Maclear zelf verblijf je ook nog 2 dagen. Geniet van het gouden strand en de zonsondergangen. Cape Maclear is een langgerekt dorp, waar je kennis maakt met de lokale bevolking en kunt shoppen voor souvenirs. Er zijn hier verschillende soorten accommodaties van eenvoudig tot zeer luxe.

Dag 16 Lilongwe

In de loop van de ochtend rijd je naar Lilongwe waar je 1 nacht verblijft. Je neemt hier afscheid van je chauffeur.

Dag 17 – 19 South Luangwa Nationaal Park

Vandaag vertrek je (met een gedeelde transfer) naar het buurland Zambia, voor een bezoek aan het South Luangwa Nationaal Park. Je overnacht hier in een safari tent bij Croc Valley Camp of Wildlife Camp. Alle maaltijden zijn inbegrepen, en er is een gezellige bar met uitzicht op de rivier en een zwembad om even af te koelen. De volgende twee dagen ga je op game drives in het park, gelegen aan de overkant van de rivier. 2 Game drives per dag en de parkfees zijn inbegrepen. De game drives maak je in een open safari wagen, zodat je goed zicht hebt op de dieren. Er gaat een chauffeur/gids mee die het park op zijn duimpje kent. Op de late middag/avond game drives gaat er ook een extra ‘spotter’ mee. Onderweg stop je op een idyllisch plekje om wat te drinken.

Voor een mooie zonsopgang over de rivier moet je vroeg opstaan, maar wie weet steekt er net een kudde olifanten de rivier over… Na het ontbijt vertrek je voor je eerste game drive. Heel benieuwd wat je allemaal te zien krijgt! In het park leven o.a. olifanten, buffels, giraffen, hyena’s, jackhalzen, zebra’s, impala’s, wrattenzwijnen, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, nijlpaarden en vele soorten vogels. Aan het einde van de ochtend keer je weer terug naar het camp, waar je even kunt relaxen, zwemmen, lunchen en genieten van het uitzicht over de rivier. Laat in de middag ga je nogmaals het park in. Op deze avond game drive spot je hele andere dieren. Met name luipaarden zijn ‘s avonds actief. Nijlpaarden komen uit het water. En zie je ogen oplichten van andere dieren. Ditzelfde programma herhaalt zich de volgende dag.

Dag 20 Lilongwe

In de loop van de ochtend rijd je naar Lilongwe. Onderweg maak je nog een stop bij Tribal Textile in Mfuwe, waar ze prachtig handbeschilderd textiel verkopen. Je kunt hier een rondleiding krijgen in de workshop, of zelf gewoon rondlopen. De laatste nacht van jullie reis verblijf je weer in Lilongwe.

Dag 21 – 22 naar huis

Afhankelijk van jullie vluchttijd naar huis kun je vandaag nog even de stad in, souvenirs kopen, of gewoon relaxen bij het hotel. Met een transfer worden jullie naar de luchthaven gebracht. Na een nachtvlucht kom je de volgende dag aan in Nederland met een koffer vol herinneringen.

Prijs:

De prijs is vanaf € 4995,- per persoon, afhankelijk van het seizoen, gebaseerd op 2 personen en exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van de beschikbaarheid van hotels de wisselkoers. De reis kan op elke dag vertrekken die jij wilt.

Vervoer: de transfer naar South Luangwa Nationaal Park is gebaseerd op ‘shared transport’. De prijs voor deze reis is gebaseerd op autohuur met chauffeur. Uiteraard kun je ook kiezen om een auto te huren en zelf op pad te gaan.

Inbegrepen
 • Alle overnachtingen in middenklasse accommodaties, maaltijden waar mogelijk op basis van fullboard
 • Transfers zoals beschreven
 • Entreegelden en game activiteiten in de parken
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Lilongwe retour
 • Visumaanvraag en visumkosten voor Malawi & Zambia (US$200 p.p.)
 • Vaccinatiekosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Entree gelden voor alle wildparken*
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en souvenirs
 • € 25 boekingskosten
Accommodatie

Bij al onze reizen kun je zelf kiezen in wat voor soort accommodaties je wilt overnachten. Kazuri Safaris gebruikt voornamelijk middenklasse accommodaties. Wil je liever een ander hotel, laat het ons dan weten, want er is (meestal) genoeg keuze.

Contact ...
We zijn benieuwd naar jouw ideeën! Mail ons, of bel: 06-47148006.
Of maak gebruik van het aanvraagformulier op de website.