Kenia

Kenia, Tanzania & Zanzibar – 21 dagen

Baringo meer – Lake Nakuru nationaal Park – Naivasha meer – Masai Mara – Kisii – Victoria meer – Serengeti Nationaal Park – Ngororgoro Krater – Lake Manyara Nationaal Park – Arusha – Zanzibar

Kazuri Safaris

Veelzijdig Oost-Afrika, van alle markten thuis

Kun je niet kiezen tussen Kenia en Tanzania? Boek dan een combinatie rondreis! Beide landen hebben hun eigen identiteit en zijn groot genoeg voor 2 aparte én afwisselende reizen. Maar je kunt ook het beste van beide landen combineren in één mooie rondreis.

Deze reis neemt je mee naar de wereldberoemde parken zoals de Masai Mara, de Serengeti en de Ngorongoro Krater. Fantastische gamedrives staan op het programma. Je kunt boottochten en prachtige natuurwandelingen maken bij het Baringo-, Naivasha- en Victoria meer. In deze meren leven nijlpaarden en krokodillen. Vogelaars opgelet: rondom deze meren leven honderden vogels. Kleurrijke markten vind je in Kisii en Arusha. Vanuit Arusha vlieg je naar Zanzibar, om deze prachtige reis af te sluiten met een paar heerlijk ontspannen dagen aan het parelwitte strand.

Dag-tot-Dag Programma

Dag 1 Amsterdam – Nairobi

Vandaag begint de reis! Je vertrekt bijvoorbeeld om 10:25 uur met KLM vanaf Schiphol naar Nairobi. Aankomst op Jomo Kenyatta International Airport is om 19:25 uur of een uur later. Je kunt, indien je nog geen visum hebt, op het vliegveld een formulier invullen en je visum kopen voor US$25 per persoon. Jullie chauffeur voor de gehele safari staat jullie op te wachten met een bordje met jullie namen erop. Afhankelijk van het verkeer rijd je in ongeveer drie kwartier naar het hotel. Het eerste hotel is het Boulevard Hotel, op basis van logies en ontbijt. Na het inchecken op de kamer kun je beneden in het restaurant nog wat eten, of alleen wat drinken in de bar. Spreek vandaag de definitieve vertrek tijd voor morgen af met de chauffeur.

Dag 2 – 3 Baringo meer

Vertrek vandaag rond 8:00uur zodat je voor de lunch aankomt bij het Baringo meer. In het begin is het landschap groen, maar hoe noordelijker je komt, wordt het landschap droger. Je komt ook over de evenaar, waar men je graag een truckje met water laat zien. De Lake Baringo Country Club ligt mooi gelegen direct aan het meer. Vanmiddag kun je heerlijk relaxen bij het zwembad. En kijk eens om je heen naar alle verschillende vogels in de prachtige tuin. Let ’s avonds goed op, want dan komen de nijlpaarden aan land grazen!

De volgende dag heb je een vrije dag die je kunt opvullen met leuke excursies. Absolute aanraders zijn een vogelwandeling met gids vroeg in de ochtend en een boottocht op het meer. Kijk voor meer informatie bij de optionele excursies op de website.

Dag 4 Lake Nakuru Nationaal Park

Van Baringo rijd je in ongeveer 2,5 uur terug naar Nakuru. Voor de lunch kom je aan bij een prachtige tented lodge in het park, Flamingo Hill Camp. Na de lunch kun je even uitrusten, voordat je ’s middags op gamedrive gaat.

Lake Nakuru Nationaal Park ligt net buiten de stad. Het is een uniek park waar, meestal, duizenden flamingo’s het meer roze kleuren. Je rijdt langs de oevers van het meer, door de bossen en je hebt een prachtig uitzicht vanaf Baboon Cliff. In dit park heb je de grootste kans om neushoorns te zien! Verder is dit park een paradijs voor vogelaars.

Dag 5 – 6 Naivasha meer

Voordat je naar Naivasha gaat, kun je nog een korte game drive in het park maken. Als je wilt kun je in Nakuru stad eventueel geld wisselen/pinnen, boodschappen doen, kaarten posten, e-mailen etc.

Onderweg naar Naivasha kom je langs het Elementaita meer, waar vaak vele flamingo’s te zien zijn. Vraag aan de chauffeur om te stoppen aan de kant van de weg. Rond lunchtijd kom je aan bij het hotel, de Lake Naivasha Country Club. Geniet vanmiddag van de rust in de grote tuin vol acacia bomen, direct aan het meer. Ook hier komen ’s nachts de nijlpaarden aan land grazen en ’s ochtends word je wakker van vogelgezang.

Rondom Naivasha kun je tal van excursies ondernemen. Aanraders zijn een High Tea bij Elsamere en een wandeling tussen de zebra’s en giraffen in Hell’s Gate nationaal park. Kijk voor meer informatie bij de optionele excursies.

Dag 7 – 8 Masai Mara

Vertrek vandaag vroeg, zodat je weer voor de lunch bij de volgende lodge bent. Vandaag verslechterd de weg, hoe dichter je bij de Masai Mara komt. Waarschijnlijk kom je onderweg al dieren tegen op de savannes. Na de lunch heb je even tijd voor jezelf voordat je aan het einde van de middag op gamedrive in het park gaat. Je bent op tijd terug voor het diner bij het hotel. Je kunt hier onder andere kiezen voor de Sopa Lodge of voor Ol Moran Tented Camp.

De volgende dag heb je de hele dag de tijd om op zoek te gaan naar wilde dieren en om te genieten van de prachtige natuur. De beste tijd om dieren te zien is ‘s ochtends vroeg en in de namiddag. Je kunt teruggaan naar je eigen hotel of je kunt een lunch box meenemen en onderweg ergens je lunch opeten. Overleg dit met de chauffeur.

Dag 9 Musoma/ Serengeti

Van de Masai Mara naar de Serengeti is een lange weg. Daarom kun je kiezen voor een stop in Musoma of Speke Bay of wel gelijk door naar de Serengeti. Musoma is een kleine stad gelegen aan Lake Victoria. Je kunt hier zelf de stad verkennen, de kleurrijke markt bezoeken en geld pinnen. Overnachten doe je in een eenvoudig hotel.

Dag 10 – 11 Serengeti

En dan is het tijd voor de Serengeti! Serengeti betekent eindeloze vlakte en dat is de juiste naam voor dit park. De Serengeti heeft een enorm oppervlakte en het landschap is erg divers, zeker als je vanaf de westkant binnen komt rijden. Je overnacht 2 nachten in een tented lodge bij Kati Kati. Het is afhankelijk van je eigen wensen, maar ook van waar de dieren zich in dat jaargetijde bevinden.

Je maakt de eerste dag een gamedrive voordat je bij het hotel incheckt en je hebt de volledige volgende dag voor gamedrives in het park. Neem een lunchpakket mee, of keer terug naar je hotel voor een uitgebreide lunch en om even te relaxen. Vervolgens ga je ’s middags nogmaals op pad.

Savannes vol gazelles, rotsen waar leeuwen zich verschuilen, nijlpaarden in de hippo pool, misschien een luipaard in een boom en de migratie van de wildebeesten en de zebra’s in het juiste seizoen! Vertrek vroeg in de ochtend om zoveel mogelijk te genieten van dit immense en indrukwekkende park.

Dag 12 Ngorongoro Krater

Na een laatste korte game drive verlaat je de Serengeti en vertrek je naar de Ngorongoro Hooglanden, waar je overnacht in de Rhino Lodge. Het koelt hier ’s avonds behoorlijk af, omdat je op 2300meter hoogte bent.

Optioneel kun je onderweg ook bij één van de Maasai dorpen stoppen. De perfecte mogelijkheid om zoveel mogelijk foto’s van deze bekende stam te maken. Je wordt verwelkomd door dans & zang, daarna vertellen ze je over hun tradities en gewoonten en mag je een kijkje binnenin een hut nemen.

Aan het einde van de ochtend ga je de Ngorongoro Krater in. Woorden zijn niet genoeg om dit natuurverschijnsel te beschrijven. Beneden in de krater val je van de ene in de andere verbazing. Zoveel dieren op zo’n klein oppervlak! Voor de lunch neem je een lunch pakket mee en die eet je beneden in de krater op (let op de zwarte wouw, deze roofvogels pikken graag een graantje mee!).

Dag 13 Zanzibar

Optioneel kun je de volgende ochtend voor de laatste keer op game drive gaan. Lake Manyara is een klein park met prachtige vegetatie en ligt aan de rand van de Rift Vallei. Bij het meer mag je de jeep uit om je benen te strekken. Hier tref nijlpaarden en verschillende watervogels aan, zoals flamingo’s, pelikanen, ooievaren, reigers en Egyptische ganzen. Een uniek fenomeen in dit park zijn de leeuwen die in bomen slapen. Verder zie je olifanten, giraffen, zebra’s, impala’s en ontzettend veel bavianen. Tevens is dit park een paradijs voor vogel liefhebbers.

Anders ga je na een rustig ontbijt richting Arusha en lunch je bij een goed project Shangaa, zie optionele excursies. Daarna word je naar het vliegveld gebracht voor een vlucht naar Zanzibar.

Op het vliegveld van Zanzibar word je wederom opgewacht en in ongeveer vijftien minuten naar je hotel in Stone Town gebracht. Je overnacht hier twee nachten midden in het centrum van de oude stad in het Warere of Zenji Hotel.

Als je wilt kun je vandaag al de wirwar van smalle straatjes ontdekken. Grote kans dat je ergens verdwaalt, maar gelukkig kun je aan iedereen de weg vragen. Let op de mooie handbewerkte deuren en de houten balkons die je overal in de stad ziet. Er zijn ontzettend veel winkeltjes met handgemaakte souvenirs en het zal moeilijk zijn om niet alles mee naar huis te willen nemen. Natuurlijk kun je ook een tour boeken langs alle bezienswaardigheden. Aan het einde van de dag kun je met een drankje genieten van de ondergaande zon op het terras van het Africa House of op het strand bij Livingstone Beach Restaurant.

Dag 14 – 15 Stonetown

Voor vandaag kun je één van de vele excursies boeken (of Stone Town ontdekken en relaxen). Zanzibar staat bekend als kruiden eiland. Een excursie die je niet mag missen is daarom een specerijen tour waarbij je uitleg krijgt over allerlei kruiden, welke je ook mag ruiken en proeven. Het is een halve dagexcursie. Een andere leuke plek aan het einde van de middag is Forodhani Gardens. Ga op één van de bankjes zitten en bekijk de Zanzibari die hier in grote getale naartoe komen. Hier worden elke avond barbecues neergezet en van alles klaargemaakt. Vis, vlees & lokale lekkernijen. Onze aanrader zijn de Zanzibar pizza’s, waarbij je kunt kiezen tussen hartig óf met banaan en chocolade. Het is de perfecte plek om in contact te komen met de bewoners van Zanzibar.

Dag 16 – 19 Strand

Vandaag pikt de chauffeur je rond tien uur ’s ochtends op voor een privé transfer naar het strand. Het is ongeveer anderhalf uur rijden door groen landschap, langs rieten hutjes en zwaaiende kinderen. Je kunt in principe nog niet gelijk inchecken bij Langi Langi, waar je drie nachten verblijft. Maar je kunt het natuurlijk wel vragen, of jullie kamer al gereed is. Anders laat je je spullen bij de receptie en gaat alvast het strand op, of je neemt eerst de tijd voor een lekkere lunch. En dan is het tijd om heerlijk te relaxen. Dineren kun je bij een van de restaurantjes aan het strand. Koffie drinken kun je juist erg goed bij je eigen hotel.

Zwemmen, luieren, lezen, je laten masseren: je hebt twee volle dagen om te doen wat je maar wilt. Ga snorkelen bij Mnemba Island om de prachtige onderwater wereld te ontdekken. Excursies regel je makkelijk bij de receptie van het hotel.

Dag 20 – 21 naar huis

Vandaag is alweer de laatste dag aangebroken. Je privé transfer terug naar Stone Town sluit aan op de vlucht van Zanzibar naar Dar es Salaam en de KLM nachtvlucht van Dar es Salaam naar Amsterdam. Om tien uur moet je uitchecken van je kamer. Je kunt dan of je spullen bij de receptie achterlaten en zo lang mogelijk genieten van het strand. Het is ook mogelijk na het uitchecken alvast naar Stone Town teruggaan om je laatste souvenirs te kopen.

Prijs

De prijs is op aanvraag, per persoon op basis van 2 personen, exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van hoogseizoenen, beschikbaarheid van hotels en vluchten en de wisselkoers.

Inbegrepen
 • Overnachtingen in middenklasse hotels en sfeervolle lodges. De hotels in Nairobi en op Zanzibar zijn op basis van logies en ontbijt, alle andere hotels zijn op basis van full board
 • Transfers zoals beschreven
 • Privé vervoer inclusief Engels sprekende gids/chauffeur, minibus in Kenia en jeep in Tanzania
 • Game drives met eigen chauffeur/vervoer
 • Entree gelden voor alle wildparken (behalve Hell’s Gate NP, want dit is een optionele excursie)
 • Binnenlandse vluchten van Arusha naar Zanzibar
 • Spicetour op Zanzibar (in een groep)
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agenten, die 24 uur per dag bereikbaar zijn
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Nairobi – Zanzibar – Amsterdam
 • Visumaanvraag en visumkosten voor Kenia & Tanzania
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vaccinatiekosten
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en souvenirs
 • € 25 boekingskosten
De reis aanpassen?

Natuurlijk is het mogelijk om bovenstaand programma aan te passen. Misschien wil je liever in andere hotels overnachten, de route wijzigen of de reisduur aanpassen. We adviseren je graag. Stuur een e-mail naar info@kazurisafaris.nl, of neem telefonisch contact met ons op.