Tanzania

Kenia, Tanzania, Zanzibar – 21 dagen Budget/Kampeerreis

Nairobi – Samburu – Thomson Falls – Lake Nakuru Nationaal Park – Naivasha meer – Masai Mara – Serengeti Nationaal Park – Ngorongoro Krater – Lake Eyasi- Arusha – Zanzibar

Veelzijdig Oost-Afrika (Kampeerreis langs de evenaar)

Kies voor een combinatie reis door Kenia, Tanzania & Zanzibar! Met ditprogramma heb je een afwisselende reis door Oost-Afrika. Ben je een klein beetje avontuurlijk ingesteld en/of moet je op je budget passen? Kies dan voor deze kampeerreis, afgewisseld met een aantal leuke hotels.

Deze reis neemt je mee naar de wereldberoemde parken zoals de Masai Mara, de Serengeti en de Ngorongoro Krater, maar ook naar het minder bekende parken zoals Samburu en Nakuru. Fantastische gamedrives staan op het programma. Je kunt een boottocht en prachtige natuurwandeling maken bij het Naivasha meer. Hier vind je nijlpaarden en krokodillen. Vogelaars opgelet: rondom de meren in de Rift Vallei leven honderden vogels. Kleurrijke markten vind je in Arusha en Stone Town. Vanuit Arusha vlieg je naar Zanzibar, waar je een paar dagen verblijft in het gezellige Stone Town en je sluit de reis af met een paar heerlijk ontspannen dagen aan het parelwitte strand.

Dag- tot Dagprogramma

Veelzijdig Oost-Afrika, van alle markten thuis

Nairobi – Samburu – Thomson Falls – Lake Nakuru Nationaal Park – Naivasha meer – Masai Mara –  Serengeti Nationaal Park – Ngorongoro Krater – Lake Eyasi – Arusha – Zanzibar

Kies voor een combinatie reis door Kenia, Tanzania & Zanzibar! Met ditprogramma heb je een afwisselende reis door Oost-Afrika. Ben je een klein beetje avontuurlijk ingesteld en/of moet je op je budget passen? Kies dan voor deze kampeerreis, afgewisseld met een aantal leuke hotels.
Kenia en Tanzania hebben hun eigen identiteit en zijn groot genoeg voor 2 aparte én afwisselende reizen. Maar je kunt ook het beste van beide landen combineren in één mooie rondreis.

Deze reis neemt je mee naar de wereldberoemde parken zoals de Masai Mara, de Serengeti en de Ngorongoro Krater, maar ook naar het minder bekende parken zoals Samburu en Nakuru. Fantastische gamedrives staan op het programma. Je kunt een boottocht en prachtige natuurwandeling maken bij het Naivasha meer. Hier vind je nijlpaarden en krokodillen. Vogelaars opgelet: rondom de meren in de Rift Vallei leven honderden vogels. Kleurrijke markten vind je in Arusha en Stone Town. Vanuit Arusha vlieg je naar Zanzibar, waar je een paar dagen verblijft in het gezellige Stone Town en je sluit de reis af met een paar heerlijk ontspannen dagen aan het parelwitte strand.

Dag 1 Amsterdam – Nairobi

Vandaag vlieg je met bijvoorbeeld de dagvlucht van KLM om 11.15 naar Nairobi. Aankomst op Jomo Kenyatta International Airport om 20.15 uur. Met een transfer rijden jullie naar de gemoedelijke camping, Indaba Camp, waar we een kamer voor je klaarstaat. Afhankelijk van het verkeer rijd je in ongeveer drie kwartier naar toe. In de woonkamer of op de veranda kun je nog wat drinken.

Dag 2 – 3 Samburu

Deze ochtend vertrek je rond 8:00uur naar het Samburu nationaal park, het park is te bereiken via een goede (gerenoveerde weg). Onderweg kom je langs ananas plantages en vruchtbare akkers. Onderweg kun je stoppen in Karatina, bij de lokale groente/fruit en huishoud- spullen markt. Je zult hier (bijna) geen andere toeristen aantreffen. (Mocht je hier iets willen kopen, zorg dan dat je wat kleingeld op zak hebt. En let ook op voor zakkenrollers).

Je verblijft hier 2 nachten en hebt dus alle tijd voor gamedrives, vanmiddag en morgen! Je verblijft op een eenvoudige camping middenin het reservaat.

Game drives zijn fantastisch, je weet nooit wat je tegenkomt! Het is goed om te weten dat je de dieren het beste ’s ochtends vroeg en in de namiddag kunt zien. Rond het middaguur is het vaak te warm en verschuilen ze zich onder bosjes. Er zijn geen vaste regels voor game drive tijden. Vaak heb je het na een uur of 3 à 4 wel gezien, maar soms ga je de hele dag op pad en ga je lunchen op een idyllisch plekje aan een rivier bijvoorbeeld.

Het Samburu nationaal reservaat ligt in een droog woestijngebied. Door het reservaat stroomt de rivier de Ewaso Ng’iro. Deze nooit droogstaande rivier is de levensader van dit gebied. Een prachtige strook groene bomen laat zien waar de rivier stroomt. In dit kleine gebied rijd je door savanne, struikgewas, termietenheuvels en afgesleten rotsheuvels. De grote aantallen antilopen trekken veel leeuwen en luipaarden aan. Andere veelgeziene dieren zijn zebra’s, buffels en olifanten. De dieren bewegen zich heen en weer tussen het Samburu-, Buffalo Springs- en het Shaba reservaat.

Dag 4 Thomson Falls

Voordat je naar de Thomson Falls rijdt, kun je optioneel een Samburu dorp bezoeken. De Samburu zijn familie van de Maasai. Je wordt opgewacht met dans en zang van de krijgers. Dit is de perfecte gelegenheid om foto’s van deze mooie mensen te nemen en meer te weten te komen over hun cultuur en tradities.

Je rijdt door de Rift Vallei, door het centrale en vruchtbare gebied van Kenia. Vandaag kom je langs de evenaar, waar je een fotostop maakt. De volgende stop is jullie eindpunt voor vandaag, de Thomson Falls. Deze waterval is 70 meter hoog. Je kunt een korte, maar steile wandeling naar beneden maken of je kunt hem gewoon van bovenaf zien

De camping heeft heerlijk zacht gras en hoort bij de eenvoudige Thomson Falls Lodge, waar je in de bar spelletjes kunt doen.

Dag 5 Lake Nakuru Nationaal Park

Vandaag staat het Lake Nakuru Nationaal Park op het programma. Het is een prachtig park, vlak naast de stad gelegen. Het is een uniek park waar, meestal, duizenden flamingo’s het meer roze kleuren. Je rijdt langs de oevers van het meer, door de bossen en je hebt een prachtig uitzicht vanaf Baboon Cliff. In dit park heb je de grootste kans om neushoorns te zien!

Nadat je het park verlaat kun je een stop maken in Nakuru stad zelf. Even internetten, een boodschap doen, souvenirs kopen en pinnen. In de loop van de middag rijd je door naar Kembu Campsite, gelegen op een werkende boerderij. Je kunt hier een ‘farm tour’ maken, of naar een uitzichtspunt lopen voor de zonsondergang.

Dag 6 – 7 Naivasha meer

Je hoeft vandaag niet vroeg te vertrekken, want Nakuru en Naivasha liggen niet ver bij elkaar vandaan. Onderweg kom je langs het Elementaita meer, waar vaak vele flamingo’s te zien zijn. Vraag aan de chauffeur om te stoppen aan de kant van de weg. De camping bij Lake Naivasha is aan het meer gelegen en heeft een grote tuin om je tent op te zetten (Fish Eagle Camp). De camping heeft een eenvoudig restaurant, een gezellig bar en een klein zwembad. Je kunt hier relaxen of diverse excursies ondernemen. Een aanrader voor ’s middags is een boottocht op het meer, waar je opzoek gaat naar nijlpaarden en visarenden.

De volgende dag ga je naar het Hell’s Gate Nationaal Park. Entree en vervoer is inbegrepen, de gids betaal je ter plekke. Je kunt in dit park wandelen (tussen de zebra’s en giraffen), wat vrij uniek is, omdat dit in de meeste parken niet mogelijk is. De chauffeur brengt jullie naar de ingang van het park, waarvandaan jullie naar de kloof gaan wandelen. Neem je lunchpakket mee, dan kun je die bij de kloof opeten en ervoor of erna in de kloof gaan wandelen. Een prachtige wandeling, met wel wat klim en klauter elementen ertussen (niet goed voor mensen met hoogtevrees). Spreek van te voren met de chauffeur af of hij jullie bij de kloof komt ophalen. In dit park kun je veel dieren tegenkomen o.a.: elanden, wrattenzwijnen, impala’s, giraffen, buffels, hartebeesten, zebra’s. Na deze inspanning zijn jullie vast moe maar voldaan!

Dag 8 – 9 Masai Mara

Vandaag verslechterd de weg, hoe dichter je bij de Masai Mara komt. Rond lunchtijd kom je aan bij je accommodatie, Acacia Camp. Je verblijft hier twee nachten in ‘banda’s met echte bedden. Na de lunch heb je even tijd voor jezelf voordat je aan het einde van de middag op gamedrive gaat. Je bent op tijd terug voor het diner bij het camp.

De volgende ochtend vertrek je op tijd voor een gamedrive. Leeuwen, olifanten, hyena´s, waterbokken, topi´s, waterbokken, jackhalzen, wilde zwijnen, buffels, cheeta´s, etc. Hopelijk ga je ze allemaal zien! Naast alle dieren zul je ook zeker genieten van de prachtige natuur. De ochtend en late middag zijn de beste tijden om dieren te zien. Overdag is het vaak te warm en verschuilen de dieren zich onder bomen, in struiken of in het hoge gras. Je neemt een lunchpakket mee en blijft de hele dag weg.

Eén van deze dagen heb je de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een traditioneel Maasai dorp. Je wordt opgewacht met dans en zang van de krijgers. Dit is de perfecte gelegenheid om foto’s van deze mooie mensen te nemen en meer te weten te komen over hun cultuur en tradities. Je kunt de Maasai ook bezoeken in Tanzania.

Dag 10 – 12 Serengeti

Vandaag neem je alweer afscheid van je Keniaanse chauffeur. Op de grens wordt gewisseld van auto en krijgen jullie een Tanzaniaanse chauffeur. Het is vandaag een hele lange dag rijden. Het landschap verandert, dus het is zeker geen saaie dag! In Musoma kun je geld pinnen/wisselen en eventueel een boodschap doen, of aan de grens geld wisselen. In de loop van de middag rijd je de Serengeti binnen. Het park heeft een enorm oppervlakte en het landschap is erg divers nu je vanaf de westkant binnen komt rijden. Je overnacht 3 nachten op een eenvoudige camping middenin het park. Vaak wordt er gekozen voor 1 nacht in Speke Bay en 2 nachten in de Serengeti (ook afhankelijk van de reistijd en de staat van de weg).

Je maakt onderweg al een gamedrive voordat je bij de camping aankomt. Je hebt de volledige volgende dagen voor gamedrives in het park. Savannes vol gazelles, rotsen waar leeuwen zich verschuilen, nijlpaarden in de hippo pool, misschien een luipaard in een boom enz.! Vertrek vroeg in de ochtend om zoveel mogelijk te genieten van dit immense en indrukwekkende park. Neem een lunchpakket mee, of keer terug naar je hotel voor een uitgebreide lunch en om even te relaxen. Vervolgens ga je ’s middags nogmaals het park.

Je bent ten alle tijden vrij om de dag in te delen zoals je zelf wilt. De chauffeur staat altijd tot jullie beschikking. Je kunt echter ook een ochtend lekker uitslapen en genieten van de rust van de ochtend. Of je gaat na de lunch een keer wat drinken bij een luxe lodge.

Dag 13 Ngorongoro Krater

Vandaag laat je de vlaktes van de Serengeti achter je en reis je naar de Ngorongoro hooglanden. Onderweg kun je optioneel een bezoek brengen aan een Maasai dorp (als je dat nog niet gedaan hebt).

Voor het middag uur daal je af de Krater in. Woorden zijn niet genoeg om dit natuurverschijnsel te beschrijven. Beneden in de krater val je van de ene in de andere verbazing. Zoveel dieren op zo’n klein oppervlak! Je lunch pakket eet je beneden in de krater op (let op de zwarte wouw, deze roofvogels pikken graag een graantje mee!). Aan het einde van de middag ga je pas naar de camping, op de rand van de krater. Het koelt hier ’s avonds behoorlijk af, omdat je op 2300meter hoogte bent.

Je kunt er ook voor kiezen om de dag relaxed te beginnen. Na een laat ontbijt verlaat je via een korte gamedrive het park. Breng een bezoek aan een Maasai dorp (optioneel) en kom eerder in de middag aan bij het hotel. De game drive in de krater maak je dan de volgende ochtend.

Dag 14 Lake Eyasi

Vandaag reis je naar Lake Eyasi. Hier zul je in zo’n 3 uur naartoe rijden. Je laat je de vruchtbare grond achter je en sla je rechtsaf de bush in, naar een compleet andere en droge omgeving. De weg naar Eyasi is hobbelig en stoffig, maar prachtig! Voor de lunch kom je aan bij een eenvoudige dorps camping. Vanmiddag is een rustige middag, of je gaat wat drinken in een lokale kroeg, rijdt met de jeep naar het meer of maakt een wandeling naar het meer.

Dag 15 – 16 Arusha

De chauffeur neemt je ’s ochtends mee en maak je kennis met verschillende inheemse stammen. Je gids geeft uitleg over het dagelijks leven van de bosjes mannen, ofwel de Hadzabe en de Datoq stam. Dans met ze mee, en leer pijl- en boogschieten en vuur maken.

Vandaag is alweer de laatste dag van de safari aangebroken en na het bezoek aan de bosjesmannen reis je terug naar Arusha. Net voordat je Arusha inrijdt, kun je een bezoek brengen aan het lokale project Shanga. Zie voor meer informatie over Shanga bij de optionele excursies op de website. De middag en de volgende dag heb je vrij om naar de markt in Arusha te gaan, te internetten, een kookworkshop te volgen, of heerlijk te relaxen bij het zwembad van het hotel. Je verblijft 2 nachten bij de Ilboru Safari Lodge.

Dag 17 – 18 Stone Town/ Zanzibar

Vandaag kun je rustig aan doen en vlieg je in ongeveer anderhalf uur van Arusha naar Zanzibar (10.30-1200 of 12.15 – 13.45 uur). Hier neem je afscheid van de chauffeur.

Op het vliegveld van Zanzibar word je weer opgewacht en in ongeveer vijftien minuten naar het Warere of Zenji Hotel in Stone Town gebracht. Je overnacht hier twee nachten midden in het centrum van de oude stad.

Vanmiddag en de komende dag heb je vrij om de wirwar van smalle straatjes te ontdekken. Let op de mooie handbewerkte deuren en de houten balkons die je overal in de stad ziet. En er zijn ontzettend veel winkeltjes met handgemaakte souvenirs. Natuurlijk kun je ook een interessante culturele tour boeken langs alle bezienswaardigheden. Aan het einde van de dag kun je met een drankje genieten van de ondergaande zon op het terras van het Africa House en op het strand bij Livingstone Beach Restaurant. Of rust aan het einde van de dag uit op een bankje in Forodhani gardens. Hier eten de lokale mensen en is de perfecte plek om in contact te komen met de bewoners van Zanzibar.

Zanzibar staat bekend als kruiden eiland. Een excursie die je niet mag missen is daarom een specerijen tour waarbij je uitleg krijgt over allerlei kruiden, welke je ook mag ruiken en proeven. Deze excursie is inbegrepen in het programma.

Een andere aanrader is de dolfijnen tour. Ten zuiden van Zanzibar kun je met dolfijnen zwemmen! Op de terugweg kun je ook nog een bezoek brengen aan Jozani Forest, waar zeldzame rode franje apen leven. Zie voor meer informatie over alle excursies op Zanzibar bij de optionele excursies op de website. Deze excursies kun je bij boeking gelijk boeken of eenvoudig ter plekke boeken bij het hotel.

Dag 19 – 22 Strand

Nu is het tijd om te relaxen aan het strand! Met een transfer word je naar het Langi Langi hotel in Nungwi gebracht, waar je vier nachten verblijft. Het hotel heeft een zwembad, maar je kunt ook goed in zee zwemmen.

Zwemmen, luieren, lezen, je laten masseren: je hebt vier volle dagen de tijd om te doen wat je maar wilt. Wil je liever iets actievers? Ga snorkelen of duiken om de prachtige onderwater wereld te ontdekken.

De allerbeste plek om te snorkelen is in het noorden van Zanzibar bij Mnemba eiland. Je stapt aan boord van een traditionele zeilboot met motor. Het is ruim anderhalf uur varen om bij deze plek te komen. Je krijgt daar ruim de tijd om te snorkelen. Hier zijn hier heel veel prachtig gekleurde vissen en indrukwekkende koralen te zien. Het lijkt wel alsof je rondzwemt in een aquarium! De fantastische lunch wordt meestal op het strand genuttigd. Daarna zeil of vaar je terug. Excursies regel je makkelijk bij de receptie van het hotel.

Dag 23 – 24 naar huis

Vandaag is echt de laatste dag aangebroken. Je privé transfer terug naar Stone Town laten we aansluiten op de vlucht naar Dar es Salaam. Om tien uur moet je uitchecken van je kamer. Je kunt dan of je spullen bij de receptie achterlaten en zo lang mogelijk genieten van het strand. Aan het einde van de middag (18.15 uur) vlieg je van Zanzibar naar Dar es Salaam en vanaf Dar es Salaam vlieg je met de avondvlucht terug naar Amsterdam, waar je ’s ochtends vroeg aankomt met een koffer vol herinneringen.

Kamperen

Tijdens het kamperen heb je een eenvoudige tweepersoons iglo-tent. De tent zet je zelf op en je neemt je eigen slaapzak mee (of je kunt er één huren). Je slaapt op campingmatrasjes en er gaat een complete kookuitrusting mee én een kok om 3 heerlijke maaltijden per dag te bereiden. De sanitaire voorzieningen op de campings in wildparken in Tanzania zijn soms minimaal: een gat in de grond en alleen water om je handen/gezicht te wassen.

Prijs

De prijs is op aanvraag,  per persoon op2basis van 4 personen, exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van beschikbaarheid van hotels, binnenlandse vluchten en de wisselkoers. Indien de lokale overheid besluit de park entrees te verhogen, dan berekenen wij dit door.

Inbegrepen
 • Alle overnachtingen in eenvoudige en middenklasse hotels. De hotels in Nairobi, Arusha en Zanzibar zijn op basis van logies en ontbijt, de kampeerovernachtingen zijn op basis van 3 maaltijden per dag.
 • Kok
 • Kookspullen, kampeerspullen, tentjes, matrassen etc.
 • Transfers in Nairobi, Arusha en Zanzibar zoals beschreven
 • Binnenlandse vlucht Arusha – Zanzibar
 • Privé 4×4 minibus en jeep inclusief Engelssprekende chauffeur/gids
 • Game drives met eigen chauffeur/vervoer
 • Entree gelden voor alle wildparken inclusief Hell’s Gate
 • Optionele excursies: bezoek Bosjesmannen bij Lake Eyasi en de spice tour op Zanzibar
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Nairobi – Zanzibar – Amsterdam
 • Visumaanvraag en visumkosten voor Kenia & Tanzania
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vaccinatiekosten
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en souvenirs
 • € 25 boekingskosten
De reis aanpassen?

Natuurlijk is het mogelijk om bovenstaand programma aan te passen. Misschien wil je liever in andere hotels overnachten, de route wijzigen of de reisduur aanpassen. We adviseren je graag. Stuur een e-mail naar info@kazurisafaris.nl, of neem telefonisch contact met ons op.