Kenia

Kenia safari – 9 dagen

Dé klassieke Kenia safari. Masai Mara – Lake Naivasha – Lake Nakuru nationaal park – Amboseli nationaal park.

Kenia - Kazuri Safaris

De klassieke safari in Kenia! Tijdens deze 9-daagse safari ervaar je de bush! Je begint met de beroemde Masai Mara, waar je gelijk op gamedrive gaat: op zoek naar wilde dieren. Daarna rijd je naar Naivasha, waar je een prachtige boottocht op het meer maakt. Vervolgens bezoek je het Lake Nakuru nationaal park, een park dat niet aan je programma mag ontbreken. En je sluit deze reis af met het Amboseli nationaal park. Dit park staat bekend om zijn olifanten met de Kilimanjaro op de achtergrond.

Dag tot dag programma : Kenia safari

Dag 1 Vlucht naar Nairobi

Vandaag vlieg je met bijvoorbeeld de dagvlucht van KLM naar Nairobi. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht en naar je hotel gebracht.

Dag 2 – 3 Op gamedrive in de Masai Mara

Leeuw met wildebeesten - KeniaNa kennismaking met je Keniaanse chauffeur/gids vertrek je vanuit Nairobi naar de wereldberoemde Masai Mara. Onderweg maak je een fotostop bij een uitzichtpunt over de Rift Vallei. Je hebt een weids uitzicht over de grote slenk en verschillende vulkanen, waaronder Mt Longonot. Waarschijnlijk kom je onderweg je eerste dieren, zebra´s, giraffen en impala´s tegen op de steppe rondom de Masai Mara! Na de lunch heb je even tijd voor jezelf voordat je op je eerste gamedrive gaat. Je verblijft hier twee nachten bij de Mara Sopa Lodge.

De volgende ochtend vertrek je op tijd voor een gamedrive. Leeuwen, olifanten, hyena´s, waterbokken, topi´s, waterbokken, jackhalzen, wilde zwijnen, buffels, cheeta´s, etc. Hopelijk ga je ze allemaal zien! Naast alle dieren zul je ook zeker genieten van de prachtige natuur. Je kunt kiezen voor een volle dag op game drive, waarbij je een lunchpakket meekrijgt, of een ochtend en middag game drive, waarbij je terugkeert naar de lodge voor de lunch.

Tips!
Altijd al gedroomd van een ballonvlucht over de Masai Mara? Dit is dé mogelijkheid!
Geniet van een bush breakfast, een sundowner of een bush diner! Dit is zo leuk om te doen.
Blijf een extra dag in de Masai Mara. Even tijd om te relaxen en/of voor een extra activiteit.

Dag 4 – 5 Naivasha meer en Nakuru Nationaal Park

Na het verlaten van de Masai Mara heb je de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een traditioneel Maasai dorp. Je wordt opgewacht met dans en zang van de krijgers. Dit is de perfecte gelegenheid om foto’s van deze mooie mensen te nemen en om meer te weten te komen over hun cultuur en tradities.

Kenia - Lake Nakuru Vervolgens reis je naar het Naivasha meer, waar je één of twee nachten verblijft. Je slaapt hier in een lodge direct aan het meer met een prachtige tuin. ’s Nachts komen de nijlpaarden aan land grazen en ’s ochtends word je wakker van vogelzang.
Rondom Naivasha kun je tal van excursies ondernemen. Een aanrader is een boottocht op het meer, waar je opzoek gaat naar nijlpaarden en visarenden. En een wandeling tussen de dieren. Dit kan in Hell’s Gate Nationaal Park, op Cresent Island en bij Crater Lake. Kijk voor meer informatie bij de optionele excursies.

De volgende dag ga je naar het Lake Nakuru nationaal park. Een uniek park, waar meestal, duizenden flamingo’s het meer roze kleuren. In dit park heb je de grootste kans om neushoorns te zien! Je rijdt langs de oevers van het meer, door bossen en je hebt een prachtig uitzicht over het park en het meer vanaf Baboon Cliff. Dit is een mooie plek om je picknicklunch op te eten. Halverwege de middag ga je weer terug naar je hotel in Naivasha of je verblijft 1 nacht in het Nakuru Nationaal Park.

Dag 6 – 7 Olifanten in het Amboseli Nationaal Park

Kenia - Olifanten Amboseli NPNa het ontbijt vertrek je voor een lange, maar afwisselende reis naar het Amboseli nationaal park. Je reist via Nairobi naar het zuiden van Kenia, waar het landschap droger is. Dit park is weer heel anders dan wat je tot nu toe gezien hebt. Bij helder weer kun je de top van de Kilimanjaro zien! Na een late lunch ga je op gamedrive om dit park te ontdekken.

De volgende ochtend ga je weer op game drive. Met geluk zie je olifanten en giraffen op de voorgrond en de Kilimanjaro op de achtergrond. Het meer wordt gevoed door smeltwater van de Kilimanjaro. Sommige gedeeltes van het park zijn daardoor groen, andere gedeeltes een stuk droger.  De middag kun je gebruiken om lekker te relaxen en alle indrukken van deze safari in je op te nemen. Je overnacht bij de Serena Lodge in het park of bij de Sopa Lodge net buiten het park.

Dag 8 – 9 naar huis

Vandaag is alweer de laatste dag van je safari aangebroken. Afhankelijk van je verdere reisplannen kun je alle tijd nemen voor de terugreis naar Nairobi, waar je de avondvlucht terug naar Nederland neemt. Maar je kunt de reis bijvoorbeeld ook verlengen met een paar heerlijke dagen aan het strand bij Mombasa of Zanzibar.

Prijs

De prijs is op aanvraag, per persoon op basis van 2 personen, exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van hoogseizoenen, beschikbaarheid van hotels en de wisselkoers.

Inbegrepen
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels.
 • Het hotel in Nairobi is op basis van logies en ontbijt, alle andere hotels zijn op basis van vol pension
 • Transfers zoals beschreven
 • Privé minibus inclusief Engelssprekende chauffeur/gids (upgrade naar een landcruiser is mogelijk)
 • Game drives met eigen chauffeur/vervoer
 • Entree gelden voor alle wildparken
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Nairobi retour
 • Visumaanvraag en visumkosten voor Kenia
 • Vaccinatiekosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en souvenirs
 • € 25 boekingskosten
 • € 5 p.p. SGR deelname
De reis aanpassen of boeken?

Super leuk als je deze Kenia safari reis wilt boeken! Laat me weten wanneer je wilt vertrekken en met hoeveel personen, dan stuur ik je een offerte op maat toe. Natuurlijk is het ook mogelijk om het programma van de reis aan te passen. Misschien wil je liever in andere hotels overnachten, de route wijzigen of de reisduur aanpassen. Ik adviseer je graag. Stuur een e-mail naar info@kazurisafaris.nl, of neem telefonisch contact met mij op.