Kenia

Kenia hoogtepunten reis – 7 dagen

Lake Nakuru Nationaal Park - Lake Naivasha - Masai Mara Reserve

Heb je alleen tijd om het mooiste van Kenia te zien? Ga dan een week op safari en beleef het Out of Africa gevoel! Je bezoekt het Lake Nakuru nationaal park, het Naivasha meer en je eindigt je reis met de beroemde Masai Mara. 

Dag tot dag Programma : Kenia hoogtepunten reis

Dag 1 Vlucht naar Nairobi

Vandaag vlieg je met bijvoorbeeld de dagvlucht van KLM naar Nairobi. Met een transfer word je van het vliegveld naar het hotel gebracht, waar je verblijft op basis van bed & breakfast.

Kenia-Neushoorns-Lake Nakuru NPDag 2 Flamingo’s en neushoorns in het Nakuru Nationaal Park

Na kennismaking met je Keniaanse chauffeur/gids vertrek je vanuit Nairobi naar het Lake Nakuru nationaal park. Een uniek park, waar meestal, duizenden flamingo’s het meer roze kleuren. In dit park heb je de grootste kans om neushoorns te zien! Je rijdt langs de oevers van het meer, door bossen en je hebt een prachtig uitzicht over het park en het meer vanaf Baboon Cliff. Dit is een mooie plek om je picknicklunch op te eten. Aan het einde van de middag reis je door naar Lake Elementaita of Lake Naivasha zodat je 2 nachten in 1 hotel verblijft. Wil je liever in Nakuru overnachten, dan overnacht je bij Flamingo Hill Tented Camp op basis van volpension.

Dag 3 Boottocht op het Naivasha meer

Kenia - Kazuri SafarisRondom Naivasha kun je tal van excursies ondernemen. Een aanrader is een boottocht op het meer, waar je opzoek gaat naar nijlpaarden en visarenden. Maar ook een wandeling (of fietstocht) in Hell’s Gate nationaal park of Cresent Island is erg leuk. Kijk voor meer informatie bij de optionele excursies.

Je overnacht hier 1 of 2 nachten bij Naivasha Simba Lodge of Mbweha Camp op basis van volpension. De lodge ligt direct aan het meer met een prachtige tuin. ’s Nachts komen de nijlpaarden aan land grazen en ’s ochtends word je wakker van vogelzang.

Dag 4 – 5 Dieren spotten in de Masai Mara

Kenia - Kazuri SafarisWaarschijnlijk kom je onderweg naar de Masai Mara al dieren tegen zoals zebra´s, giraffen en impala´s! Je verblijft hier twee nachten bij de Sopa Lodge op basis van volpension. Na de lunch heb je even tijd voor jezelf voordat je op gamedrive gaat.

De volgende ochtend vertrek je op tijd voor een gamedrive. Leeuwen, olifanten, hyena´s, waterbokken, topi´s, waterbokken, jackhalzen, wilde zwijnen, buffels, cheeta´s, etc. Hopelijk ga je ze allemaal zien! Naast alle dieren zul je ook zeker genieten van de prachtige natuur. De ochtend en late middag zijn de beste tijden om dieren te zien. Je kunt ook de hele dag op pad gaan met een lunchbox. Of je keert terug naar het hotel om te lunchen en te relaxen. Waarna je in de middag nogmaals op pad gaat om dieren te spotten.

Tips!
Altijd al gedroomd van een ballonvlucht over de Masai Mara? Dit is dé mogelijkheid!
Geniet van een bush breakfast, een sundowner of een bush diner! Dit is zo leuk om te doen.
Blijf een extra dag in de Masai Mara. Even tijd om te relaxen en/of voor een extra activiteit.

Dag 6 – 7 naar huis

Kazuri Safaris - KeniaVandaag is alweer de laatste dag van je safari aangebroken. Na het verlaten van de Masai Mara heb je de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een traditioneel Maasai dorp. Je wordt opgewacht met dans en zang van de krijgers. Dit is de perfecte gelegenheid om foto’s
van deze mooie mensen te nemen en om meer te weten te komen over hun cultuur en tradities.

Onderweg maak je een fotostop bij een uitzichtpunt over de Rift Vallei. Je hebt een weids uitzicht over de grote slenk en verschillende vulkanen, waaronder Mt Longonot. Afhankelijk van je verdere reisplannen kun je vanuit Nairobi de avondvlucht terug naar Nederland nemen. Maar je kunt de reis bijvoorbeeld ook verlengen met een paar heerlijke dagen aan het strand bij Mombasa of Zanzibar.

Prijs

De prijs is vanaf € 1595,-, per persoon op basis van 2 personen, exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van hoogseizoenen, beschikbaarheid van hotels en de wisselkoers.

Inbegrepen
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels. Maaltijden zoals beschreven.
 • Transfers zoals beschreven
 • Privé minibus inclusief Engelssprekende chauffeur/gids (upgrade naar landcruiser mogelijk)
 • Game drives met eigen chauffeur/vervoer
 • Entree gelden voor alle wildparken
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Nairobi retour
 • Visumaanvraag en visumkosten voor Kenia
 • Vaccinatiekosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en souvenirs
 • € 25 boekingskosten
De reis aanpassen of boeken?

Super leuk als je deze hoogtepunten reis naar Kenia wilt boeken! Laat me weten wanneer je wilt vertrekken en met hoeveel personen, dan stuur ik je een offerte op maat toe. Natuurlijk is het ook mogelijk om het programma van de reis aan te passen. Misschien wil je liever in andere hotels overnachten, de route wijzigen of de reisduur aanpassen. Ik adviseer je graag. Stuur een e-mail naar info@kazurisafaris.nl, of neem telefonisch contact met mij op.