Kenia

Kenia Compleet – 21 dagen

Ontdek al het moois wat Kenia te bieden heeft op een rustig tempo.

Kenia - Kazuri Safaris

Deze uitgebreide 21 daagse individuele rondreis laat je alle bezienswaardigheden van Kenia zien. Je gaat op zoek naar wilde dieren in maar liefst vijf verschillende nationale parken. Elk park levert je andere plaatjes op, want elk park is uniek in zijn flora en fauna. Bezoek een Maasai dorp en leer meer over de leefgewoonten en tradities van de Maasai. Maak een boottocht op het Naivasha meer, je ziet hier nijlpaarden, krokodillen en prachtig gekleurde vogels. In de omgeving van Mt Kenya kun je heerlijk wandelen. Sluit je reis af met een paar dagen relaxen op de parelwitte zandstranden ten noorden of ten zuiden van Mombasa. Én je doet dit alles in een rustig tempo om alle indrukken goed in je op te kunnen nemen.

Dag-tot-Dag Programma

Een uitgebreide safari rondreis & relaxen aan het strand

Dag 1 Nairobi

Vandaag vlieg je met bijvoorbeeld de dagvlucht van KLM naar Nairobi. Met een transfer word je van het vliegveld naar je hotel gebracht.

Dag 2 – 3 Samburu Nationaal Park

Samburu - Kenia - Kazuri SafarisJe safari begint bij het Samburu nationaal park, het park is te bereiken via een goede weg. Je verblijft 2 nachten bij de Samburu Sopa Lodge. Vanmiddag en morgen heb je alle tijd voor gamedrives!

Game drives zijn fantastisch, je weet nooit wat je tegenkomt! Het is goed om te weten dat je de dieren het beste ’s ochtends vroeg en in de namiddag kunt zien. Rond het middaguur is het vaak te warm en verschuilen ze zich onder bosjes. Er zijn geen vaste regels voor game drive tijden. Vaak heb je het na een uur of 3 à 4 wel gezien, maar soms ga je de hele dag op pad en ga je lunchen op een idyllisch plekje aan een rivier bijvoorbeeld. De hotels zijn erop ingespeeld om lunch pakketten mee te geven als je niet naar de lodge terugkomt om te lunchen. Dit moet je de avond van te voren duidelijk doorgeven.

Het Samburu nationaal reservaat ligt in een droog woestijngebied. Door het reservaat stroomt de rivier de Ewaso Ng’iro. Deze nooit droogstaande rivier is de levensader van dit gebied. Een prachtige strook groene bomen laat zien waar de rivier stroomt. In dit kleine gebied rijd je door savanne, struikgewas, termietenheuvels en afgesleten rotsheuvels. De grote aantallen antilopen trekken veel leeuwen en luipaarden aan. Andere veelgeziene dieren zijn zebra’s, buffels en olifanten. Unieke dieren voor dit park zijn de gemsbokken en gerenuks. De dieren bewegen zich heen en weer tussen het Samburu-, Buffalo Springs- en het Shaba reservaat.

Dag 4 Mt. Kenya

Kenia - Kazuri SafarisAls je meer wilt leren over de Samburu cultuur, bezoek dan een Samburu dorp, net buiten het park. De Samburu zijn familie van de Maasai. Je wordt hier verwelkomd door zang en dans van de krijgers en de vrouwen. Je krijgt informatie over hun leefgewoonten en tradities. Dit is de perfecte gelegenheid om foto’s van deze mooie mensen te maken. Aan het einde van het bezoek ligt er een markt voor je klaar vol kleurige souvenirs.

Daarna verlaat je de droogte en je reist naar de groene omgeving van Mount Kenya, waar je één nacht verblijft bij The Ark. Je kunt hier vanmiddag relaxen en dieren ‘spotten’ bij de waterplaats, of maak een mooie wandeling.

Dag 5 Nakuru Nationaal Park

Je reist vandaag door het centrale, vruchtbare gebied van Kenia. Je rijdt door de Rift Vallei en ziet overal stukjes akkerland. Stop bij de Thomson Falls voor koffie. Zeker na de regentijd is het spectaculair om deze waterval 70 meter naar beneden te zien vallen. Je kunt een korte, maar steile wandeling naar beneden maken. Doe dit alleen als het pad droog is, anders is het erg glad!

Lake Nakuru-Kenia-Kazuri-SafarisNakuru is de 4e grootste stad van Kenia. Je kunt hier eventueel stoppen om geld te wisselen/pinnen, boodschappen te doen, kaarten te posten, souvernirs te kopen etc. Het park ligt net buiten de stad. Je verblijft 1 nacht bij Flamingo Hill Tented Camp aan de rand binnen het park. Na de lunch ga je gelijk op game drive.

Lake Nakuru is een uniek park waar, meestal, duizenden flamingo’s het meer roze kleuren. Je rijdt langs de oevers van het meer, door de bossen en je hebt een prachtig uitzicht vanaf Baboon Cliff. In dit park heb je de grootste kans om neushoorns te zien! Verder is dit park een paradijs voor vogelaars.

Dag 6 – 7 Naivasha meer

Kenia - Kazuri SafarisTijd om te relaxen en de eerste indrukken te verwerken! Naivasha ligt op een steenworp afstand van Nakuru en je verblijft hier twee nachten. ’s Nachts komen de nijlpaarden aan land grazen en ’s ochtends word je wakker van vogelzang.

Rondom Naivasha kun je tal van excursies ondernemen. Aanraders zijn een wandeling tussen de zebra’s en giraffen in het Hell’s Gate nationaal park of Cresent Island. Een boottocht over het meer op zoek naar nijlpaarden en watervogels. En/of een High Tea bij Elsamere. Kijk voor meer informatie bij de optionele excursies. Inbegrepen is een boottocht naar Cresent Island om daar een wandeling te maken met gids.

Dag 8 – 9 Masai Mara

Kenia - Kazuri SafarisVandaag is het tijd voor de wereldberoemde Masai Mara! Bij aankomst ga je gelijk het park in. En morgen heb je de hele dag de tijd om op zoek te gaan naar leeuwen, olifanten, hyena´s, waterbokken, topi´s, waterbokken, jackhalzen, wilde zwijnen, buffels, cheeta´s, etc. En natuurlijk om te genieten van de prachtige natuur. De beste tijd om dieren te zien is ‘s ochtends vroeg en in de namiddag. Je neemt een lunchpakket mee of je keert terug naar je eigen hotel om te lunchen en even te relaxen. Je overnacht 2 nachten bij de Mara Sopa Lodge.

Altijd al gedroomd van een ballonvlucht over de Masai Mara? Dit is jouw kans! Zie voor meer informatie over een ballonvlucht bij de optionele excursies.

Dag 10 Loita Hills

Kenia - Kazuri SafarisMaak kennis met de Maasai en overnacht bij hun in het Maji Moto Camp! Een super leuke ervaring, enigszins basic, maar zeer interessant. Dit is de perfecte gelegenheid om meer te weten te komen over hun cultuur en tradities. Je kunt deelnemen aan verschillende activiteiten. Wandel in de omgeving, geniet van bush, ga spoorzoeken, douche in een hotspring, geniet van de eenvoud, bezoek een schooltje, maak nog een game drive, enz.

Dag 11 – 12 Amboseli

Na het ontbijt vertrek je naar het Amboseli nationaal park, waar je wederom voor een late lunch aankomt. Dit park is weer geheel anders dan wat je tot nu toe gezien hebt. Bij helder weer kun je de Kilimanjaro zien liggen! Ook hier verblijf je twee nachten, bij de Kibo Safari Lodge. Relax vanmiddag bij de lodge, of ga voor een korte game drive het park in.

De volgende ochtend vroeg vertrek je voor een gamedrive. Met geluk zie je olifanten en giraffen op de voorgrond en de Kilimanjaro op de achtergrond. Het meer wordt gevoed door smeltwater van de Kilimanjaro. Sommige gedeeltes van het park zijn daardoor groen, andere gedeeltes een stuk droger. Tegen lunchtijd kom je terug bij de lodge. De middag kun je gebruiken om lekker te relaxen en alle indrukken van deze safari in je op te nemen, of om nogmaals op gamedrive te gaan.

Dag 13 – 14 Tsavo West

Kenia - Kazuri SafarisVandaag vertrek je naar het Tsavo nationaal park. Dit park is enorm groot en is door de snelweg in oost en west gedeeld. Dit is het laatste park van je reis. Geniet ervan! Je zult merken dat je aan de ene kant denkt, alweer olifanten? Aan de andere kant vallen je juist heel andere details op dan tijdens de eerste gamedrives.
Het park is meer begroeid, heuvelachtig en rotsachtig. Daardoor is het moeilijker om dieren te spotten en zie je op verschillende plekken heel verschillende dieren.

Je verblijft hier 2 nachten. Vanaf de Rhino Valley Lodge heb je een prachtig uitzicht op de vlakte voor je. Met geluk zie je verschillende dieren bij de waterplek voor de lodge. Wil je liever een luxere accommodatie, kijk dan eens bij de Serena Lodge of onze aanrader Severin Safari Camp.

Dag 15 Strand

Na het ontbijt rijd je naar Mombasa. Het safari gedeelte van je reis zit erop. Nu is het tijd om te relaxen aan het strand! Je hebt mooie stranden ten noorden en ten zuiden van Mombasa. Je hotel bevindt zich direct aan het strand.

Dag 16 – 19 Strand

Kenia - Kazuri SafarisZwemmen, luieren, lezen, je laten masseren: je hebt vier dagen om te doen wat je maar wilt. Wil je liever iets actievers? Ga snorkelen of duiken om de prachtige onderwater wereld te ontdekken. Er zijn verschillende koraaltuinen vlakbij het rif en ontelbare kleurrijke vissen. Hou je meer van cultuur? Ga dan naar Mombasa, bezoek het oude fort en loop door een wirwar van kronkelende straatjes naar de kleurrijke markt. De excursies regel je makkelijk bij de receptie van het hotel.

Dag 20 – 21 Naar huis

Vandaag is helaas de laatste dag aangebroken. Om tien uur moet je uitchecken van je kamer. Je kunt dan je spullen bij de receptie achterlaten en zo lang mogelijk genieten van het strand. Een privé transfer brengt je aan het einde van de middag terug naar Mombasa voor je vlucht naar Nairobi. Vanaf Nairobi vlieg je met de avondvlucht terug naar Amsterdam.

Prijs

De prijs is vanaf € 4.595,00 per persoon op basis van 2 personen, exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van hoogseizoenen, beschikbaarheid van hotels en vluchten en de wisselkoers.

Inbegrepen
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels. Maaltijden zoals beschreven.
 • Transfers zoals beschreven
 • Privé 4×4 minibus inclusief Engelssprekende chauffeur/gids (upgrade naar landcruiser mogelijk)
 • Game drives met eigen chauffeur/vervoer
 • Entree gelden voor alle wildparken
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Nairobi – Mombasa – Amsterdam
 • Visumaanvraag en visumkosten voor Kenia
 • Vaccinatiekosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en souvenirs
 • € 25 boekingskosten
 • € 5 p.p. SGR deelname
De reis aanpassen?

Natuurlijk is het mogelijk om bovenstaand programma aan te passen. Misschien wil je liever in andere hotels overnachten, de route wijzigen of de reisduur aanpassen. We adviseren je graag. Stuur een e-mail naar info@kazurisafaris.nl, of neem telefonisch contact met ons op.