Zuid-Tanzania

Kazuri Zuid-Tanzania & Zanzibar – 15 dagen

Op Safari in Zuid-Tanzania en Relaxen op Zanzibar!

Kazuri Safaris

Uitgestrekte wildparken & wandelen naar watervallen

Deze unieke rondreis brengt je langs veel bijzondere plekken van het zuiden van Tanzania. Je vertrekt vanuit Dar es Salaam en volgt de belangrijkste weg van Tanzania naar het zuiden. Onderweg kom je langs de imponerende Udzungwa Mountains waar je kunt wandelen door prachtige bossen en naar de mooie Sanje Falls. Vanuit hier ga je gelijk door naar Ruaha, het grootste park van Tanzania. Hier kom je zeker oog in oog met veel wilde dieren te staan. Je rijdt terug via Iringa, het handelscentrum van dit gebied. Een bezoek aan de kleurrijke lokale markt is erg leuk. Dan vervolg je je weg richting het noorden naar Mikumi Nationaal Park voor mooie zonsondergangen. Het laatste hoogtepunt van deze reis is Selous. Een prachtig park waar je naast de gebruikelijke gamedrives ook een boottocht op het meer of een wandelsafari kunt maken. Je rijdt hiervandaan naar Dar es Salaam maar je kunt ook direct naar Zanzibar vliegen.

Dag-tot-Dag Programma

Dag 1 Dar es Salaam

Bij aankomst in Dar es Salaam word je opgehaald van het vliegveld voor een transfer naar je hotel.

Dag 2 Mikumi Nationaal Park

Zuid-Tanzania-kazuri-safarisNa kennismaking met je chauffeur vertrek je naar Mikumi Nationaal Park. Je krijgt een picknick lunch mee die je ergens in het park opeet. Vervolgens maak je je eerste game drive en kom je met zonsondergang aan bij de lodge. Je overnacht hier 1 nacht bij Camp Bastian (B), Mikumi Wildlife Lodge (M) of bij Vuma Lodge (L).

Mikumi Nationaal park ligt tussen de Uluguru en Udzungwa Mountains in en grenst aan Selous. Het park is het thuis voor buffels, giraffen, olifanten, leeuwen, zebra’s en luipaarden. Je hebt vanmiddag de tijd om het park te ontdekken. Er is zelfs een grote savanne in dit relatief kleine park.

Zuid-Tanzania-kazuri-safarisDag 3 Udzungwa Mountains

Op ongeveer een uur rijden liggen de Udzungwa Mountains. Je reist door lokale dorpjes, suikervelden en bossen. Je gaat naar Udzungwa om te wandelen. Bij de entree van het park neem je een ranger mee die je vergezeld naar de Sanje Falls. Deze waterval stort zich 180 meter lager in een bosvallei. Het is een pittige wandeling omhoog, waarschijnlijk doe je er zo’n 4 – 5 uur over in totaal heen en terug. Onderweg zie je nog andere watervallen en je kunt daar ook in zwemmen, dus neem je zwemkleren mee. Lunch gaat ook mee, dus geniet de hele dag van de natuur en de fantastische uitzichten.

Je overnacht 1 nacht bij de Udzungwa Falls Lodge (L). Eventueel kun je er ook een dagtrip vanuit Mikumi van maken en aan het einde van de middag terugkeren naar Mikumi.

Udzungwa is pas in 1992 tot een park uitgeroepen. Het is een prachtige wildernis en beslaat zo’n 1900km2. Het is een divers park met vele inheemse dieren en planten die nergens anders voorkomen. De bossen zijn broeierig en ongerept met een gesloten bladerdak, bomen van 30meter hoog, bedekt met zwammen, mossen en varens. Je hebt hier kabbelende stroompjes, watervallen en enkele zeldzame apensoorten zoals de rode franje aap. Ook verblijven hier wel meer dan 400 vogelsoorten, wat de Udzungwa een waar paradijs voor vogelaars maakt.

 

Dag 4 – 5 Ruaha

 

Zuid-Tanzania - Kazuri Safaris

Na het ontbijt ga je op weg naar het Ruaha Nationaal Park. Ruaha Nationaal Park is het grootste park van Tanzania (Selous is groter, maar dat is een game reserve). Hier vind je zeldzame dieren zoals de wilde hond, de roan en sable antilope en de kudu. Het park is het thuis van de grootste olifanten populatie, welk wordt geschat op 12.000 olifanten! De Ruaha rivier is de ader van het park en stroomt door de oostkant van het park. Hier vind je nijlpaarden, krokodillen en vele soorten watervogels. Tijdens de droge periode is het gemakkelijk om dieren te spotten langs de rivierbeddingen. Het landschap is zeer afwisselend, van rode vlaktes, termietenheuvels, baobab bomen en miombobossen.

De volgende dag heb je de hele dag de tijd om op game drive te gaan. Je chauffeur kent het park goed en weet wat de mooie plekken zijn en waar het meeste wild zit. Je neemt een picknick lunch mee en keert tegen de avond terug naar de lodge.

Je overnacht 2 nachten bij Ruaha Hilltop Lodge (M) of bij de Ruaha River Lodge (L).

Dag 6 Mikumi

Na het ontbijt ga je vroeg op pad. Het is vandaag ongeveer 7 uur rijden. Je kunt als je wilt in Iringa stoppen. Hier kun je de lokale markt bezoeken en een goed project, Neema Crafts. In de namiddag kom je aan in Mikumi.

Dag 7 – 8 Selous

Zuid-Tanzania - Kazuri Safaris Na een vroeg ontbijt reis je naar Selous en je neemt een picknick lunch mee voor onderweg. ’s Middags maak je een game drive door het park om aan het einde van de dag bij je accommodatie aan te komen. Je slaapt hier de Selous River Camp of Africa Safari Camp (M) of bij Selous Mbuya Safari Camp of Rufiji River Lodge (L).

De volgende dag ga je voor een volle dag het park in en neem je weer een picknicklunch mee. Je vertrekt erg vroeg, want dan is het licht prachtig! ’s Middags maak je een boottocht op de Rufiji rivier. Je ziet verschillende stukken van de rivier en je gaat op zoek naar nijlpaarden en krokodillen. Het zal een fantastische ervaring worden!

Selous is het grootste wildreservaat van Tanzania, het is ruim 54.000km2. Je vindt hier een grote diversiteit aan flora en fauna. Met geluk kom je oog in oog te staan met grote kuddes olifanten, buffels of wildebeesten. Sinds 1982 geld Selous als UNESCO-Werelderfgoed, wegens de diversiteit aan dieren en de onverstoorde natuur.

Dag 9 – 13 Naar Zanzibar

Zanzibar - Kazuri SafarisVoordat je Selous verlaat ga je deze ochtend  met een ranger op een wandelsafari. Dit is vrij uniek, want dit mag maar in een paar parken in Oost-Afrika. Verwacht geen groot wild, je gaat met name op zoek naar sporen en planten/ wortels van bomen die als medicijnen gebruikt worden. Het is erg leuk en interessant, zo krijg je weer een andere ervaring erbij.

De safari eindigt vandaag, maar na je rit terug naar Dar es Salaam, start het 2e deel van je reis en vlieg je naar Zanzibar toe! Zwemmen, luieren, lezen, je laten masseren: je hebt vier volle dagen om te doen wat je maar wilt. Wil je liever iets actievers? Ga snorkelen of duiken om de prachtige onderwater wereld te ontdekken. Er zijn verschillende koraaltuinen vlakbij het rif en ontelbare kleurrijke vissen. Er op uit gaan met een traditionele dhow voor een Sunset Cruise is ook een leuke ervaring. Of neem een taxi naar Stone Town en verdwaal door de smalle straatjes, koop souvenirs en geniet op een terrasje. De excursies regel je makkelijk bij de receptie van je hotel.

Dag 14 – 15 naar huis

waar je aan het einde van de middag aankomt. Na het diner word je naar het vliegveld gebracht waar je ‘s avonds met de KLM vlucht naar huis toe vliegt. De volgende ochtend kom je vroeg aan met een koffer vol herinneringen.

De prijs

De prijs is op aanvraag, per persoon op basis van 2 personen, exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van hoogseizoenen, beschikbaarheid van hotels en de wisselkoers.

Inbegrepen
 • Alle overnachtingen in middenklasse accommodatie op basis van vol pension (tenzij anders gespecificeerd)
 • Privé vervoer inclusief Engelssprekende gids/chauffeur
 • Entree gelden voor alle wildparken
 • Game drives met eigen chauffeur/vervoer
 • Excursies; wandel en bootsafari in Selous
 • Binnenlandse vlucht Dar es Salaam – Zanzibar
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Dar es Salaam – Amsterdam
 • Transfers zoals beschreven
 • Visumaanvraag en visumkosten voor Tanzania
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Vaccinatiekosten
 • Optionele excursies; wandelsafari in Ruaha met ranger en een bezoek aan Ismilia Stone Age Site bij Iringa
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en souvenirs
 • € 25 boekingskosten
De reis aanpassen?

Natuurlijk is het mogelijk om aanpassingen op onze rondreizen te maken. Misschien wil je liever andere hotels of een transfer naar een andere plek. Ook de reisduur is eenvoudig naar jouw specifieke wensen te maken. Er zijn zeer veel verschillende combinaties mogelijk en we adviseren je graag. Je kunt altijd een e-mail sturen naar info@kazurisafaris.nl.