Kenia

Kenia familiereis – 18 dagen

Boek je familiereis naar Kenia bij Kazuri Safaris! Het is zo'n mooie ervaring om je kind(eren) mee te nemen op safari en ze de dieren te laten zien. Of neem je ouders mee en creëer onvergetelijke herinneringen.

Kenia familiereis

Samen op safari! Op zoek naar de big 5 en andere dieren. En wat denk je van speerwerpen met de Maasai? Ook maak je een boottocht en ga je op zoek naar nijlpaarden. Je overnacht meestal in een mooie lodge met zwembad. En je sluit deze reis af aan het strand. Dat is nog eens een afwisselende reis!

Dag tot dag programma : Kenia familiereis

Laat je inspireren door het onderstaande dagprogramma van deze Kenia familiereis. Ik help je graag bij het samenstellen van een reis die helemaal aan jouw verwachtingen voldoet. Neem voor jouw persoonlijke wensen contact met mij op.

Dag 1 Vliegen naar Nairobi

Giraffen centrum Nairobi

Vandaag vlieg je naar Nairobi. Vanaf Schiphol vliegt zowel KLM als Kenya Airways direct naar de bruisende hoofdstad van Kenia. Welke vlucht je ook kiest, je privé chauffeur staat bij aankomst al op je te wachten. De eerste 2 nachten slaap je in Nairobi in een eenvoudig hotel, Clarence House. Het pluspunt is dat er grote 2 kamer appartementen zijn, een restaurant in het hotel en een zwembad op het dak.

Dag 2 Olifanten en Giraffen in Nairobi

Er staat een leuke dag voor je op de planning. Je bezoekt het giraffen centrum waar je natuurlijk meer kunt leren over giraffen, maar het leukste is om de giraffe te voeren! Ze hebben een slijmerige 45 cm lange tong en eten graag uit je (platte) hand. Bij het olifantenweeshuis zie je schattige kleine olifantjes die een fles melk krijgen van hun verzorgers. Ook hoor je het verhaal hoe ze in Nairobi terecht zijn gekomen en wat ze nodig hebben. In de middag is er tijd om één van de armste wijken van Nairobi te bezoeken, Kibera. Je doet dit uiteraard onder leiding van lokale gidsen. Zo zie je hoe mensen ook kunnen leven. Is het een door de weekse dag dan bezoek je ook een school, vergelijk dat maar eens met je eigen school.

Dag 3 – 4 Dieren spotten in de Masai Mara

Luipaard in boom in Masai MaraVandaag reis je naar beroemde Masai Mara. Je verblijft 2 nachten bij de Mara Sopa Lodge. De kamers zijn groot genoeg voor 2 volwassenen en 2 kinderen en er is een zwembad. Fijn om even af te koelen en te kunnen spelen na een lange auto rit. Na de lunch maak je je eerste gamedrive (zoektocht naar wilde dieren). Het dak van de auto staat open en zo kun je alles goed zien. Vanmiddag en morgen heb je alle tijd voor gamedrives. Tijden deel je in overleg met de chauffeur zelf in, afgestemd op jouw wensen. Leeuwen, olifanten, hyena´s, waterbokken, topi´s, waterbokken, jackhalzen, wilde zwijnen, buffels, cheeta´s, luipaarden, etc. Hopelijk ga je ze allemaal zien!

Het Masai Mara reservaat is het meeste bekende en meest bezochte nationale park van Kenia. Het park bestaat uit glooiend grasland, prachtige acacia bossen waardoor de Mara en de Talek rivier hun weg vinden. In deze rivieren leven vele nijlpaarden en krokodillen. De beste maanden om de grote migratie te zien is van juli tot november. Duizenden wildebeesten, zebra’s en gazelles komen vanuit Tanzania naar de Masai Mara. De migratie vindt nooit precies op hetzelfde moment in het jaar plaats. Dit heeft te maken met de regens en waar het gras op dat moment goed is.

Tips!
Altijd al gedroomd van een ballonvlucht over de Masai Mara? Dit is de mogelijkheid!
Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kun je een bush breakfast, een sundowner of een bush diner bijboeken.
Blijf een extra dag in de Masai Mara. Even tijd om te relaxen, zwemmen en/of voor een extra activiteit.

Dag 5 – 7 Slapen bij de Maasai

Maasai - KeniaDieren kijken is fantastisch, iets meer over de lokale mensen en cultuur leren is ook erg leuk. Daarom slaap je een paar dagen bij de Maasai! Basecamp heeft grote dome tenten met 2 bedden en er zijn gezamenlijke douches/wc’s. Een super leuke ervaring al zeg ik het zelf, enigszins basic, maar zeer interessant. Je wordt ontvangen met zang en dans. Tijdens je verblijf mag je alles vragen wat je wilt weten; bijvoorbeeld waarom ze altijd kleurige doeken om hebben en wat dragen ze daaronder? Je kunt deelnemen aan verschillende activiteiten. Ga wandelen in de omgeving, help met koeien melken, ga spoorzoeken, bezoek een schooltje, ga naar de markt, maak je eigen sieraden en oefen met speerwerpen enz. Als je hier weggaat heb je nieuwe vrienden gemaakt!

Dag 8 Varen en wandelen bij Lake Naivasha

Lake Naivasha - nijlpaardenNa de eenvoudige dagen bij de Maasai kun je nu weer genieten van een luxe familie kamer en een zwembad bij Lake Naivasha Sopa Lodge. Een leuk weetje; er lopen hier waterbokken en zebra’s in de tuin.

Vanmiddag stap je in een bootje en ga je op zoek naar nijlpaarden. Wat een grote beesten zijn het! Wil je net een foto maken, verdwijnen ze onder water… Je vaart door naar Cresent Island, waar je met een gids tussen de zebra’s, giraffen, wildebeesten, impala’s en waterbokken door wandelt. Is dit een beetje spannend of alleen maar leuk?

Er zijn meerdere excursies mogelijk in Naivasha, doe je liever wat anders, kijk dan voor meer informatie bij de optionele excursies. Kies je ervoor om naar Crater Lake te gaan, dan kun je beter bij de Kongoni Lodge overnachten. Je hebt daar een groot huis met een gezamenlijke woonkamer en 2 aparte slaapkamers. Op het terrein staan speeltoestellen en er is een zwembad.

Dag 9 – 10 Olifanten met de Kilimanjaro op de achtergrond bij Amboseli Nationaal Park

Na het ontbijt vertrek je naar het Amboseli nationaal park, waar je voor een late lunch aankomt. Je overnacht 2 nachten bij de luxe Serena Lodge in het park. Je kunt vanmiddag op gamedrive gaan, maar je kunt ook lekker gaan zwemmen. En morgen heb je nog zo’n dag met gamedrives, zwemmen en lekker eten.Kilimanjaro vanuit Amboseli NP

Het Amboseli park is weer heel anders dan wat je tot nu toe gezien hebt. Bij helder weer kun je de Kilimanjaro zien liggen! En met geluk lopen de olifanten op de voorgrond.

Dag 11 Je laatste safari in Tsavo Nationaal Park

Vandaag vertrek je voor je laatste safari naar het Tsavo nationaal park. Staat er nog een dier op je lijstje die je graag wilt zien? Dit park is enorm groot en is door de snelweg in oost en west gedeeld. Het park is meer begroeid, heuvelachtig en rotsachtig. Daardoor is het moeilijker om dieren te spotten.

Je verblijft hier bij Severin Safari Camp met zwembad. Wellicht heb jij een tent bij de waterplaats en kun je vanaf je veranda dieren spotten!

Dag 12 – 16 Zwemmen en relaxen aan het strand

Kenia - Kazuri SafarisHet safari gedeelte van je reis zit erop. Helaas! Je chauffeur brengt je naar Diani Beach wat net ten zuiden van Mombasa aan het strand ligt. Je verblijft bij Baobab Beach Resort op basis van all-inclusive. Dit hotel is ideaal met kinderen. Er worden leuke activiteiten georganiseerd, er zijn zwembaden en ligt direct aan het strand.

Zwemmen, luieren, lezen, je laten masseren: je hebt vier dagen om te doen wat je maar wilt. Wil je liever iets actievers? Ga snorkelen of duiken om de prachtige onderwater wereld te ontdekken. Er zijn verschillende koraaltuinen vlakbij het rif en ontelbare kleurrijke vissen. Hou je meer van cultuur? Ga dan naar Mombasa, bezoek het oude fort en loop door een wirwar van kronkelende straatjes naar de kleurrijke markt. Excursies regel je makkelijk bij de receptie van het hotel.

Dag 17 – 18 Naar huis

Vandaag is de laatste dag van je reis aangebroken. Om tien uur moet je uitchecken van je kamer. Je kunt dan je spullen bij de receptie achterlaten en zo lang mogelijk genieten van het strand. Een privé transfer brengt je aan het einde van de middag terug naar Mombasa voor je vlucht naar Amsterdam.

Prijs

De prijs voor deze Kenia familiereis is vanaf € 3375,00 per persoon, op basis van 2 volwassenen en 2 kinderen onder de 12 jaar, exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van hoogseizoenen, beschikbaarheid van hotels, vluchten en de wisselkoers.

Inbegrepen
 • Alle overnachtingen in afwisselende accommodaties. Waar mogelijk op basis van een familie kamer, of een kamer met een tussendeur
 • Maaltijden zoals beschreven. Willen de kinderen een keer iets anders dan een buffet? Je kunt altijd om een stapel pannenkoeken vragen!
 • Transfers zoals beschreven
 • Privé safari minibus inclusief Engelssprekende chauffeur/gids. We zoeken een chauffeur uit die affiniteit met kinderen heeft.
 • Game drives met eigen chauffeur/vervoer. Tijden van de game drives kun je zelf bepalen.
 • Entree gelden voor alle wildparken
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Nairobi – (Mombasa) – Amsterdam
 • Visumaanvraag en visumkosten voor Kenia (vanaf 16 jaar)
 • Vaccinatiekosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en souvenirs
 • € 25 boekingskosten
 • € 5 p.p. SGR deelname
Mijn tip

Ga een dag langer naar de Masai Mara toe, dat brengt rust in de reis. Wil je dieren zien, maar het mag ook iets minder? Sla dan Amboseli en Tsavo over. Eventueel kun je een dag langer bij Lake Naivasha blijven en een game drive in het Lake Nakuru Nationaal Park maken. Neem de middagtrein vanuit Nairobi naar Mombasa (of een binnenlandse vlucht).

De reis aanpassen of boeken?

Super leuk als je deze familiereis naar Kenia wilt boeken! Laat me weten wanneer je wilt vertrekken en met hoeveel personen, dan stuur ik je een offerte op maat toe. Natuurlijk is het ook mogelijk om het programma van de reis aan te passen. Misschien wil je liever in andere hotels overnachten, de route wijzigen of de reisduur aanpassen. Ik adviseer je graag. Stuur een e-mail naar info@kazurisafaris.nl, of neem telefonisch contact met mij op.