Tanzania

Combinatiereis Tanzania & Oeganda – 14 dagen

Tanzania-Kazuri-Safaris

Deze fantastische reis laat je het beste van beide landen zien. De reis zit goed in elkaar en biedt veel afwisseling. Je kunt de reis zelfs afsluiten met een paar dagen relaxen op het tropische eiland Zanzibar! Oeganda is zeer groen en staat bekend om de primaten. In Tanzania zie je de grote kuddes dieren op de eindeloze vlaktes van de Serengeti en de Ngorongoro Krater!

Dag-tot-Dag Programma

Berggorilla’s in Oeganda en de Big 5 in Tanzania

Dag 1 Entebbe

Vandaag vlieg je met bijvoorbeeld de rechtstreekse KLM dagvlucht vanaf Schiphol naar Entebbe. Met een transfer word je van het vliegveld naar je eerste hotel gebracht. Het Airport Guesthouse is eenvoudig, maar prima voor de 1e nacht.

Dag 2 Kibale Forest

Vandaag heb je een lange dag voor de boeg. Je reist via afwisselend landschap naar Kibale Forest. Onderweg zie je kleine dorpjes, thee- en bananenplantages. In Fort Portal stop je voor de lunch. Daarna kun je zelf naar de markt lopen en geld pinnen. Hierna is het nog 1 uur rijden naar Kibale Forest. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden, van goedkoop naar luxe: Chimpansee Forest Guesthouse, Kibale Forest Lodge, Primate Lodge en Papyrus Lodge.
Vanmiddag kun je nog een excursie maken naar de krater meren en geniet je van de panoramische uitzichten, wandel rondom een Krater meer, of een excursie naar de Bigodi Wetlands op zoek naar primaten en kleurrijke vogels.

Dag 3 Kibale Forest Nationaal Park en Queen Elizabeth Nationaal Park

Kibale Forest is een prachtig regenwoud en het thuis voor maar liefst 13 soorten primaten. Het park is bijna 800km2 groot en staat bekend om de ongeveer 500 chimpansees die hier leven. De chimpansee trekking is het hoogtepunt van je bezoek aan Kibale Forest.

Oeganda-Kazuri-Safaris-ChimpanseeVroeg in de ochtend ga je in kleine groepjes met een ranger op zoek naar de chimpansees. De chimpansees leven in de toppen van bomen die wel 50 meter hoog zijn, waar ze naar fruit, takken en bladeren zoeken. Foto’s maken is moeilijk, maar met geluk komen de chimpansees naar beneden en gaan ze elkaar zitten vlooien op een paar meter bij je vandaan! De flinke wandeling door het regenwoud duurt ongeveer 4 uur. Wil je meer tijd bij de chimps doorbrengen? Boek dan een habutuation day, de extra kosten zijn US$70 per persoon.

Andere apen die je vandaag ziet zijn de red-tailed monkey, red colobus, guereza colobus, grey cheeked mangabey, l’ hoest’s monkey, olive baboon, patas, matschie’s bush baby en thomas’s bush baby.

In de middag reis je naar het meest bekende wildpark van Oeganda, het Queen Elizabeth Nationaal Park, waar je voor de lunch aankomt bij je lodge. Er zijn hier verschillende overnachtingsmogelijkheden, wij gebruiken o.a. Bush Lodge, Marafiki Safari Lodge, Ihamba Safari Lodge, Kasenyi Safari Lodge en Katara Lodge. Je verblijft hier 2 nachten.

In de namiddag ga je op gamedrive in het park op zoek naar olifanten, antilopen, buffels, leeuwen, luipaarden, hyena’s, jackhalzen, bavianen, bosvarkens en de Oegandese kob. Het park is bijna 2000km2 groot en bestaat uit open savannelandschap afgewisseld met papyrus moerassen, rivieren, kratermeren en tropisch regenwoud.

Dag 4 Queen Elizabeth Nationaal Park

Oeganda-Kazuri-Safaris-Queen Elizabeth NP

In de ochtend sta je vroeg op voor een ochtend gamedrive. Na de lunch heb je tijd voor jezelf om te relaxen, voordat je in de namiddag een mooie, 2 uur durende, boottocht maakt op het Kazinga kanaal. Het licht zorgt ervoor dat je prachtige foto’s kunt maken. Grote kans dat je nijlpaarden ziet met een opengesperde bek en olifanten en buffels die naar de waterkant komen om hun dorst te lessen.

Optioneel kun je hier nog een chimpansee trekking maken in de Kyambura Gorge. Geef dit op bij boeking, zodat wij de permits voor je kunnen regelen. De permits kosten US$ 50 p.p..
Optioneel kun je ook een ballonvaart maken. Geef dit op bij boeking, zodat wij een plekje voor je kunnen reserveren. Dit kost US$ 400 p.p.

Dag 5 – 6 Bwindi Imprenetable Forest Nationaal Park

Oeganda-Kazuri-Safaris-Gorilla'sNa het ontbijt rijd je dwars door de Ishasha Sector, het zuidelijke deel van het Queen Elizabeth Nationaal Park. Wie weet zie je vandaag nog dieren. Ishasha staat bekend om de boomklimmende leeuwen! En daarnaast herbergt dit deel van het park de grootste populatie olifanten van Oeganda.

Onderweg naar Bwindi, het ondoordringbare woud, geniet je van adembenemende uitzichten op Lake Edward, de heuvels in Congo, de met sneeuw bedekte Rwenzori Mountains en Lake George. De rode zandweg steekt duidelijk af tegen het groene landschap. Je ziet afwisselend Afrikaanse dorpjes, kindjes en vrouwen met kleurrijke kleding.

Voor de lunch kom je aan bij je volgende hotel. Er zijn vele overnachtingsmogelijkheden, afhankelijk van welke groep gorilla’s je de volgende dag bezoekt, stemmen wij de accommodatie op je programma af. In Buhoma heb je Buhoma Lodge en Mahogany Springs Lodge. In Kisoro boeken wij ons favoriete hotel Mutanda Lake Resort. Je verblijft hier 2 nachten.

’s Middags heb je in Buhoma tijd om lekker te relaxen, het dorp te verkennen en souvenirs te kopen en voor een natuurwandeling in het park om vogels en primaten enz. te spotten. Bij Lake Mutanda kun je een wandeling naar het dorp maken, of een boottocht boeken.

En dan breekt eindelijk de ochtend aan die voor menigeen het hoogtepunt van zijn/haar Oeganda reis is… de ochtend van de gorilla trekking! Afhankelijk van welke groep gorilla’s je gaat bezoeken moet je nog een stuk rijden, of begin je vanuit het dorp. Hier staan de gidsen je op te wachten en na uitleg over de gedragsregels vertrek je naar de gorilla’s. Soms moet je uren lopen, soms is de groep heel dichtbij. Je kunt een porter meenemen om je te helpen en dat is zeker een aanrader! Het pad gaat heuvel op, heuvel af, onder laaghangende takken door en soms over glibberige paadjes, het is het allemaal waard. De gids neemt je mee naar de plek waar de gorilla’s de dag ervoor waren. Ze verplaatsen zich niet snel en hun uitwerpselen en afgekloven takken wijzen je de weg. De spanning stijgt en op het moment dat je de groep ziet ben je stil… het is zo bijzonder om een gorilla familie te mogen aanschouwen. Het mannetje ‘de silverback’, de vrouwtjes, kinderen en kleintjes…

Je blijft maximaal 1 uur bij de groep. Daarna keer je terug naar de lodge en geniet je na.

Dag 7 Lake Mburo Nationaal Park

De terugreis naar Entebbe wordt onderbroken door een bezoek aan het Lake Mburo Nationaal Park. Het is een klein park met veel natuurschoon en wederom voor vogelliefhebbers een waar paradijs. De middag van aankomst kun je lekker relaxen en zwemmen bij de lodge. Tegen zonsondergang ga je met je gids naar een mooie plek ‘On top of the Rock’ voor een sundowner. Dit is Afrika!

De volgende morgen mag je voor de laatste keer vroeg uit de veren. Dit keer voor een safari wandeling in het park. Hoe gaaf is het om tussen de giraffen door te lopen? Je gaat op zoek naar sporen en het is heel spannend welke dieren je tegenkomt.

Je verblijft hier 1 nacht bij Rwakobo Rock.

Dag 8 Entebbe

Vandaag is een relaxte dag. Na een rustig ontbijt reis je terug naar Entebbe. Onderweg stop je bij de evenaar voor een leuke foto en wellicht om souvenirs te kopen. Aan het einde van de middag kom je aan bij ViaVia Guesthouse waar jullie samen met de chauffeur/gids dineren.

Dag 9 Arusha

Met een transfer vanuit de lodge word je naar het vliegveld gebracht. Vanuit hier vlieg je naar Kilimanjaro Airport. In Tanzania word je weer opgewacht en naar het hotel gebracht. We gebruiken hier African View Lodge, Outpost Lodge en Kiboko Lodge, waar je 1 nacht verblijft.

Dag 10 Lake Manyara of Tarangire Nationaal Park

Tanzania-Kazuri-SafarisNa het ontbijt neem je het programma van de safari door, daarna gaan jullie op pad. Je kijkt je ogen uit terwijl je dwars door Arusha stad naar Mto wa Mbu bij het Manyara Nationaal Park rijdt. De mensen, de winkels, het verkeer, je bent in een compleet andere wereld. Voor de lunch kom je aan bij Manyara Wildlife Camp en na de lunch ga je vanmiddag op je eerste game drive! Of je neemt een lunchbox mee en gaat gelijk naar het park.

Wil je meer van het lokale leven zien? Boek dan een culturele wandel of fietstocht! Je gaat met een gids door de rijstvelden, bananenplantages, de markt én je krijgt een heerlijke lokale Swahili Lunch. De prijs van deze excursie is US$ 50 per persoon.

Lake Manyara is een klein park met verschillende vegetatie zones en ligt aan de rand van de Rift Vallei. Je begint in het bos, wat gevoed wordt door ondergronds water van de Ngorongoro hooglanden. Dan gaat het landschap over in savanne en weidegrond bij het meer. Bij het meer mag je de jeep uit om je benen te strekken. Hier tref nijlpaarden en verschillende watervogels aan, zoals flamingo’s, pelikanen, ooievaren, reigers en Egyptische ganzen. Een uniek fenomeen in dit park zijn de leeuwen die in bomen slapen. Verder zie je olifanten, giraffen, zebra’s, impala’s en ontzettend veel bavianen. Tevens is dit park een paradijs voor vogel liefhebbers.

Wil je actief bezig zijn? Je kunt tegenwoordig een Boomtoppen Wandeling maken in het park! De prijs van deze excursie is US$ 40 per persoon. Kijk voor meer informatie bij de optionele excursies.

Dag 11 – 12 Serengeti

Tanzania-Kazuri Safaris - SerengetiVandaag klim je de Rift Vallei op en reis je door de Ngorongoro Hooglanden naar de Serengeti. Optioneel kun je onderweg ook bij één van de Maasai dorpen stoppen. De perfecte mogelijkheid om zoveel mogelijk foto’s van deze bekende stam te maken. Je wordt verwelkomd door dans & zang, daarna vertellen ze je over hun tradities en gewoonten en mag je een kijkje binnenin een hut nemen. Serengeti betekent eindeloze vlakte en dat is de juiste naam voor dit park.

De Serengeti heeft een enorm oppervlakte en het landschap is erg divers. Je overnacht 2 nachten in een tented camp midden in de Serengeti, bij Baobab Serengeti, Thorn Tree, Hippo Trails of Kati Kati Tented Camp. Het is afhankelijk van je eigen wensen, maar ook van waar de dieren zich in dat jaargetijde bevinden.

Je maakt de eerste dag een gamedrive voordat je bij de lodge incheckt en je hebt de volledige volgende dag voor gamedrives in het park. Neem een lunchpakket mee, of keer terug naar je hotel voor een uitgebreide lunch en om even te relaxen. Vervolgens ga je ’s middags nogmaals op pad.

Savannes vol gazelles, rotsen waar leeuwen zich verschuilen, nijlpaarden in de hippo pool, misschien een luipaard in een boom en de migratie van de wildebeesten en de zebra’s in het juiste seizoen! Vertrek vroeg in de ochtend om zoveel mogelijk te genieten van dit immense en indrukwekkende park.

Dag 13 Ngorongoro Krater

Tanzania-Kazuri SafarisNa een laatste korte game drive verlaat je de Serengeti en vertrek je naar de Ngorongoro Hooglanden. Aan het einde van de ochtend ga je de Ngorongoro Krater in. Woorden zijn niet genoeg om dit natuurverschijnsel te beschrijven. Beneden in de krater val je van de ene in de andere verbazing. Zoveel dieren op zo’n klein oppervlak! Voor de lunch neem je een lunch pakket mee en die eet je beneden in de krater op (let op de zwarte wouw, deze roofvogels pikken graag een graantje mee!).

Aan het einde van de middag reis je door naar Karatu waar je 1 nacht overnacht bij de Country Lodge.

Dag 14 – 15 naar huis

Vandaag is de laatste dag van de reis aangebroken. Na een rustig ontbijt vertrek je richting Arusha over een zeer goede weg. Onderweg stop je nog bij het uitzichtpunt over Lake Manyara Nationaal Park. Vlak voordat je Arusha inrijd kun je als je op tijd bent lunchen bij Shanga, een zeer goed project voor dove en blinde mensen, zie optionele excursies. Als je een dagkamer wilt, zodat je nog kunt relaxen bij het zwembad en je kunt opknappen voor de vlucht, geef dit dan aan bij boeking. Aan het einde van de middag word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Nederland. Waar je de volgende ochtend aankomt met een koffer vol herinneringen.

Je kunt natuurlijk ook je vakantie verlengen met een paar dagen Zanzibar. In dat geval boeken we een vlucht van Arusha vliegveld naar Zanzibar voor je!

Met een transfer word je naar het laatste hotel van je reis gebracht, waar je 4 dagen kunt relaxen en bij kunt komen van alle indrukken. Overnacht bijvoorbeeld bij Casa Beach op basis van logies en ontbijt. Met een transfer word je op de laatste dag naar het vliegveld gebracht.

De prijs:

De prijs is op aanvraag, per persoon op basis van 2 personen, exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van hoogseizoenen, beschikbaarheid van hotels en de wisselkoers.
Een richtlijn is zo’n 7000,00 euro per persoon inclusief 4 nachten Zanzibar.

Inbegrepen
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels, meestal op basis van vol pension, tenzij anders gespecificeerd
 • Vliegticket van Entebbe naar Kilimanjaro en Arusha naar Zanzibar
 • Transfers zoals beschreven
 • Privé 4×4 minibus inclusief Engelssprekende chauffeur/gids
 • Privé 4×4 jeep inclusief Engelssprekende chauffeur/gids
 • Game drives met eigen chauffeur/vervoer
 • Entree gelden voor alle wildparken
 • Permits voor de gorilla- en chimpansee trekking
 • Boot safari in Queen Elizabeth Nationaal Park
 • Wandelsafari in Lake Mburo Nationaal Park
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agenten, die ook 24 uur per dag bereikbaar zijn
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Entebbe – Kilimanjaro/Zanzibar – Amsterdam
 • Visumaanvraag en visumkosten voor Oeganda en Tanzania
 • Vaccinatiekosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en souvenirs
 • € 25 boekingskosten
 • € 5 SGR deelname
De reis aanpassen?

Natuurlijk is het mogelijk om bovenstaand programma aan te passen. Misschien wil je liever in andere hotels overnachten, de route wijzigen of de reisduur aanpassen. We adviseren je graag. Stuur een e-mail naar info@kazurisafaris.nl of neem telefonisch contact met ons op.