Oeganda

Combinatiereis Oeganda en Kenia – 16 dagen

Masai Mara – Lake Naivasha – Lake Nakuru – Entebbe – Kibale Forest – Queen Elizabeth Nationaal Park – Bwindi Imprenetable Forest – Lake Mburo

Kazuri Safaris - Oeganda

Wil je naast klassieke safari’s in Kenia ook de chimpansees en berggorilla’s in Oeganda zien? Boek dan een combinatie rondreis! Beide landen hebben hun eigen identiteit en zijn groot genoeg voor 2 aparte én afwisselende reizen. Maar je kunt ook het beste van beide landen combineren in één mooie rondreis.

Dag-tot-Dag Programma

Safari’s gecombineerd met Berggorilla’s

Dag 1 Nairobi

Vandaag vlieg je met bijvoorbeeld de dagvlucht van KLM naar Nairobi. Met een transfer word je van het vliegveld naar je hotel gebracht.

Dag 2 – 3 Masai Mara

Kenia - Kazuri SafarisNa kennismaking met je Keniaanse chauffeur vertrek je vanuit Nairobi naar de wereldberoemde Masai Mara. Onderweg maak je een fotostop bij een uitzichtpunt over de Rift Vallei. Je hebt een weids uitzicht over de grote slenk en verschillende vulkanen, waaronder Mt Longonot. Waarschijnlijk kom je onderweg je eerste dieren, zebra´s, giraffen en impala´s tegen op de steppe rondom de Masai Mara! Na de lunch heb je even tijd voor jezelf voordat je op je eerste gamedrive gaat. Je bent op tijd terug bij het hotel om je op te frissen voor het diner.

De tweede dag heb je de hele dag de tijd om op zoek te gaan naar leeuwen, olifanten, hyena´s, waterbokken, topi´s, waterbokken, jackhalzen, wilde zwijnen, buffels, cheeta´s, etc. En natuurlijk om te genieten van de prachtige natuur. De beste tijd om dieren te zien is ‘s ochtends vroeg en in de namiddag. Je neemt een lunchpakket mee of je keert terug naar je eigen hotel om te lunchen en even te relaxen.

Altijd al gedroomd van een ballonvlucht over de Masai Mara? Dit is jouw kans! Zie voor meer informatie over een ballonvlucht bij de optionele excursies.

Kenia - Kazuri Safaris (96)Dag 4 – 5 Naivasha meer

Na het verlaten van de Masai Mara heb je de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan een traditioneel Maasai dorp. Je wordt opgewacht met dans en zang van de krijgers. Dit is de perfecte gelegenheid om foto’s van deze mooie mensen te nemen en om meer te weten te komen over hun cultuur en tradities (deze excursie kun je ook aan het einde van de middag op dag 2 doen). Vervolgens reis je naar het Naivasha meer, waar je twee nachten verblijft. ’s Nachts komen de nijlpaarden aan land grazen en ’s ochtends word je wakker van vogelzang.

Rondom Naivasha kun je tal van excursies ondernemen. Aanraders zijn een High Tea bij Elsamere en een wandeling tussen de zebra’s en giraffen in het Hell’s Gate nationaal park. Kijk voor meer informatie bij de optionele excursies.

Dag 6 Nakuru Nationaal Park

Na een relaxte start vertrek je naar het Lake Nakuru nationaal park. Een uniek park, waar meestal, duizenden flamingo’s het meer roze
Kenia - Lake Nakuru - Kazuri Safariskleuren. Je rijdt langs de oevers van het meer, door bossen en je hebt een prachtig uitzicht over het park en het meer vanaf Baboon Cliff. In dit park heb je de grootste kans om neushoorns te zien!

Dag 7 via Nairobi naar Entebbe

Na een korte game drive verlaat je het park en stop je, als je wilt, in de stad Nakuru. Je kunt hier een boodschap doen, internetten, kaarten versturen, pinnen en souvenirs kijken. Je komt vandaag over de evenaar, altijd leuk voor een foto. Daarna rijd je terug naar Nairobi waar je een vlucht naar Entebbe neemt. Met een korte transfer worden jullie naar het hotel gebracht.

Dag 8 – 9 Kibale Forest Nationaal Park

Vandaag heb je een lange dag voor de boeg. Je reist via afwisselend landschap naar Kibale Forest. Onderweg zie je kleine dorpjes, thee- en bananenplantages. In Fort Portal stop je voor de lunch. Daarna kun je zelf naar de markt lopen en geld pinnen. Hierna is het nog 1 uur rijden naar Kibale Forest. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden, van goedkoop naar luxe: Chimpansee Forest Guesthouse,
Kibale Forest Lodge, Primate Lodge en Papaya Lodge.
Vanmiddag kun je nog een excursie maken naar de krater meren en geniet je van de panoramische uitzichten, wandel rondom een Krater meer,
of een excursie naar de Bigodi Wetlands op zoek naar primaten en kleurrijke vogels.

Oeganda- Kazuri SafarisKibale Forest is een prachtig regenwoud en het thuis voor maar liefst 13 soorten primaten. Het park is bijna 800km2 groot en staat bekend om de ongeveer 500 chimpansees die hier leven. De chimpansee trekking is het hoogtepunt van je bezoek aan Kibale Forest.

Vroeg in de ochtend ga je in kleine groepjes met een ranger op zoek naar de chimpansees. De chimpansees leven in de toppen van bomen die wel 50 meter hoog zijn, waar ze naar fruit, takken en bladeren zoeken. Foto’s maken is moeilijk, maar met geluk komen de chimpansees naar beneden en gaan ze elkaar zitten vlooien op een paar meter bij je vandaan! De flinke wandeling door het regenwoud duurt ongeveer 4 uur. Wil je meer tijd bij de chimps doorbrengen? Boek dan een habutuation day, de extra kosten zijn US$70 per persoon.

Andere apen die je vandaag ziet zijn de red-tailed monkey, red colobus, guereza colobus, grey cheeked mangabey, l’ hoest’s monkey, olive baboon, patas, matschie’s bush baby en thomas’s bush baby.

Dag 10 – 11 Queen Elizabeth Nationaal Park

Oeganda - Kazuri SafarisVandaag reis je naar het meest bekende wildpark van Oeganda, het Queen Elizabeth Nationaal Park, waar je voor de lunch aankomt bij je lodge. Er zijn hier verschillende overnachtingsmogelijkheden, wij gebruiken o.a. Bush Lodge, Marafiki Safari Lodge, Ihamba Safari Camp en Katara Lodge. Je verblijft hier 2 nachten.

In de namiddag ga je op gamedrive in het park op zoek naar olifanten, antilopen, buffels, leeuwen, luipaarden, hyena’s, jackhalzen, bavianen, bosvarkens en de Oegandese kob. Het park is bijna 2000km2 groot en bestaat uit open savannelandschap afgewisseld met papyrus moerassen, rivieren, kratermeren en tropisch regenwoud.

De volgende ochtend sta je vroeg op voor een ochtend gamedrive. Na de lunch heb je tijd voor jezelf om te relaxen, voordat je in de namiddag een mooie, 2 uur durende, boottocht maakt op het Kazinga kanaal. Het licht zorgt ervoor dat je prachtige foto’s kunt maken. Grote kans dat je nijlpaarden ziet met een opengesperde bek en olifanten en buffels die naar de waterkant komen om hun dorst te lessen.

Optioneel kun je hier nog een chimpansee trekking maken in de Kyambura Gorge. Geef dit op bij boeking, zodat wij de permits voor je kunnen
regelen. De permits kosten US$ 50 p.p.. Optioneel kun je ook een ballonvaart maken. Geef dit op bij boeking, zodat wij een plekje voor je
kunnen reserveren. Dit kost US$ 400 p.p.

Dag 12 – 13 Bwindi Imprenetable Forest Nationaal Park

Oeganda - Kazuri SafarisNa het ontbijt rijd je dwars door de Ishasha Sector, het zuidelijke deel van het Queen Elizabeth Nationaal Park. Wie weet zie je vandaag nog dieren. Ishasha staat bekend om de boomklimmende leeuwen! En daarnaast herbergt dit deel van het park de grootste populatie olifanten van Oeganda.

Onderweg naar Bwindi, het ondoordringbare woud, geniet je van adembenemende uitzichten op Lake Edward, de heuvels in Congo, de met sneeuw bedekte Rwenzori Mountains en Lake George. De rode zandweg steekt duidelijk af tegen het groene landschap. Je ziet afwisselend Afrikaanse dorpjes, kindjes en vrouwen met kleurrijke kleding.

Voor de lunch kom je aan bij je volgende hotel. Er zijn vele overnachtingsmogelijkheden, afhankelijk van welke groep gorilla’s je de volgende dag bezoekt, stemmen wij de accommodatie op je programma af. In Buhoma heb je Buhoma Lodge en Mahogany Springs Lodge. In Kisoro boeken wij ons favoriete hotel Mutanda Lake Resort. Je verblijft hier 2 nachten.

’s Middags heb je in Buhoma tijd om lekker te relaxen, het dorp te verkennen en souvenirs te kopen en voor een natuurwandeling in het park om vogels en primaten enz. te spotten. Bij Lake Mutanda kun je een wandeling naar het dorp maken, of een boottocht boeken.

En dan breekt eindelijk de ochtend aan die voor menigeen het hoogtepunt van zijn/haar Oeganda reis is… de ochtend van de gorilla trekking! Afhankelijk van welke groep gorilla’s je gaat bezoeken moet je nog een stuk rijden, of begin je vanuit het dorp. Hier staan de gidsen je op te wachten en na uitleg over de gedragsregels vertrek je naar de gorilla’s. Soms moet je uren lopen, soms is de groep heel dichtbij. Je kunt een porter meenemen om je te helpen en dat is zeker een aanrader! Het pad gaat heuvel op, heuvel af, onder laaghangende takken door en soms over glibberige paadjes, het is het allemaal waard. De gids neemt je mee naar de plek waar de gorilla’s de dag ervoor waren. Ze verplaatsen zich niet snel en hun uitwerpselen en afgekloven takken wijzen je de weg. De spanning stijgt en op het moment dat je de groep ziet ben je stil… het is zo bijzonder om een gorilla familie te mogen aanschouwen. Het mannetje ‘de silverback’, de vrouwtjes, kinderen en kleintjes…

Je blijft maximaal 1 uur bij de groep. Daarna keer je terug naar de lodge en geniet je na.

Dag 14 Lake Mburo Nationaal Park

Oeganda - Kazuri SafarisJe hebt een redelijk lange reis vandaag en zakt af naar de vlaktes vol koeien met enorme horens. Het laatste park van deze reis is het Lake Mburo Nationaal Park. Dit is het enige park in Oeganda waar zebra’s leven en voor vogelliefhebbers een waar paradijs. ‘s Middags maak je een gamedrive of een wandelsafari in het park en ’s avonds geniet je van een mooie Afrikaans zonsondergang.

Er zijn hier verschillende overnachtingsmogelijkheden, de eenvoudige Eagles Nest, middenklasse is Rwakobo Rock en onze favoriet de luxe  Mihingo Lodge. Je verblijft hier 1 nacht, maar bij de Mihingo Lodge raden we eigenlijk 2 nachten aan.

Dag 15 – 16 naar huis

Vandaag is helaas de laatste dag van je vakantie aangebroken. Je kunt echter nog genoeg doen, aangezien de KLM vlucht pas ’s avonds laat naar Nederland vertrekt. In de ochtend maak je een wandeling met een ranger in het park. Onderweg stop je voor een eenvoudige lunch en voor een foto bij de evenaar. Overleg de rest van de dag met je chauffeur. Op het vliegveld neem je afscheid van je chauffeur en keer je terug naar Nederland met een koffer vol herinneringen.

Prijs:

De prijs is op aanvraag, per persoon op basis van 2 personen, exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van hoogseizoenen, beschikbaarheid van hotels en de wisselkoers.

Inbegrepen
 • Overnachtingen in middenklasse hotels, meestal op basis van vol pension, tenzij anders gespecificeerd
 • De vlucht van Nairobi naar Entebbe (mocht de boekingsklasse vol zijn, dan berekenen we de extra kosten door)
 • Transfers zoals beschreven
 • Privé 4×4 minibus inclusief Engelssprekende chauffeur/gids (upgrade naar landcruiser is mogelijk)
 • Game drives met eigen chauffeur/vervoer
 • Entree gelden voor alle wildparken
 • Permits voor de gorilla- en chimpansee trekking
 • Boot safari in Queen Elizabeth Nationaal Park
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agenten, die ook 24 uur per dag bereikbaar zijn
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Nairobi – Entebbe – Amsterdam
 • Visumaanvraag en visumkosten voor Kenia en Oeganda (Oost-Afrika visum)
 • Vaccinatiekosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en souvenirs
 • € 25 boekingskosten
De reis aanpassen?

Natuurlijk is het mogelijk om bovenstaand programma aan te passen. Misschien wil je liever in andere hotels overnachten, de route wijzigen of de reisduur aanpassen. We adviseren je graag. Stuur een e-mail naar info@kazurisafaris.nl of neem telefonisch contact met ons op.