Oeganda

23 daagse rondreis Oeganda

Ontdek alles wat Oeganda te bieden heeft tijdens deze complete Oeganda reis!

Gorilla in Oeganda

Tijdens deze afwisselende 23 daagse rondreis ontdek je de veelzijdigheid van Oeganda. Het is een land met schitterende natuur, idyllische meren, vulkanen en nationale parken. Van leeuwen op de savannes tot chimpansees in het tropisch regenwoud. Bijzondere dieren, zoals de Oeganda Kob en honderden verschillende soorten en vogels. Door de vriendelijke bevolking voel je je heel welkom.
Zie en beleef het zelf! Deze complete Oeganda reis laat je de mooiste plekjes van Oeganda zien op een rustig tempo.

Dag 1 : Vlucht naar Oeganda – aankomst Entebbe
Dag 2 – 3 : Jinja – optionele activiteiten
Dag 4 – 5 : Sipi Falls – wandeling naar de waterval en koffie tour
Dag 6 : Moroto – bezoek de Karamoja stam
Dag 7 – 8 : Kidepo Valley – game drives en wandel safari
Dag 9 – 11 : Murchison Falls Nationaal Park – game drives en privé boottocht
Dag 12 : Lake Albert – vrije middag
Dag 13 – 14 : Kibale Forest – chimpansee trekking en wandeling
Dag 15 – 16 : Queen Elizabeth Nationaal Park – game drives en boottocht
Dag 17 : Ishasha – game drives
Dag 18 – 19 : Bwindi – gorilla trekking
Dag 20 – 21 : Lake Mburo – game drive en wandel safari
Dag 22 – 23 : Vlucht naar huis

23 daagse rondreis: Dag-tot-Dag Programma

Vanaf het moment van aankomst in Entebbe tot de terugvlucht naar huis, biedt deze reis een onvergetelijke ontdekkingsreis door een van de meest prachtige bestemmingen in Afrika.

Laat je inspireren door het onderstaande dagprogramma van deze prachtige 23 daagse rondreis door Oeganda. De reis is rustig opgebouwd en heeft veel afwisseling. Je kunt de reis ook inkorten. Ik help je graag bij het samenstellen van een reis die helemaal aan jouw verwachtingen voldoet. Neem voor jouw persoonlijke wensen contact met mij op.

Dag 1 Welkom in de parel van Afrika

Vandaag vlieg je met bijvoorbeeld de rechtstreekse dagvlucht van KLM naar Oeganda toe. Bij aankomst, laat in de avond, word je opgewacht en naar het Via Via Guesthouse in Entebbe gebracht (15 min rijden).

Dag 2 – 3 De oorsprong van de Nijl in Jinja

Tijdens het ontbijt maak je kennis met  de chauffeur/gids die je meeneemt op safari. Rond 9 uur vertrek je naar Jinja, waar je de oorsprong van de Nijl bezoekt en luncht in het historische stadje. Je kunt hier wat rondwandelen en de markt bezoeken; een leuke kennismaking met de lokale bevolking.

Oeganda - Kazuri Safaris - JinjaVanmiddag kun je relaxen bij het zwembad. Je overnacht 2 nachten bij Saranac on the Nile.
*Je kunt dit inkorten naar 1 nacht.

De volgende dag is een vrije dag, waar je optionele excursies kunt ondernemen. Je kunt hier raften, tuben, kanoën, quad biken, mountainbiken, wandelen, paardrijden etc. Natuurlijk kun je ook gewoon lekker relaxen bij het hotel. Kortom, genoeg te doen voor een ontspannen begin van je reis door Oeganda.

Dag 4 – 5 Watervallen en koffie in Sipi Falls

Vandaag reis je naar Sipi Falls. De prachtige Sipi Falls zijn gelegen op een plateau van 1800 meter hoogte. De Sipi rivier vloeit door de heuvels van Mount Elgon en hebben een serie van watervallen gecreëerd. Je kunt hier prachtig wandelen door groene heuvels en genieten van de uitbundige flora.

Je overnacht hier 2 nachten bij de Sipi Heritage Lodge. Vanmiddag is een vrije middag.

Oeganda - Kazuri SafarisDe volgende dag ga je erop uit om de mooie natuur te ontdekken. Met een lokale gids ga je in de ochtend wandelen om de verschillende watervallen te zien. De wandeling gaat door bananenplantages, lokale dorpjes, riviertjes en je ziet prachtige vergezichten. Rond het middaguur krijg je een heerlijke lokale lunch aangeboden. En vanmiddag staat er een koffietour op het programma. Rondom Sipi wordt namelijk hele goede Arabica koffie verbouwd. Deze leuke tour laat je het hele proces zien van plukken tot drogen, de koffie malen en koken. En uiteraard mag je daarna koffie drinken.

Dag 6 Authentieke cultuur in Moroto

Karamoja stam in OegandaVandaag reis je naar Noordoost-Oeganda, van de gebaande paden af! Bij Mount Moroto woont de Karamoja stam. De Karamojong wonen in een uitgestrekt en onontdekt gebied. De stam is gelieerd aan de Maasai in Kenia en Tanzania.

Onder begeleiding van een lokale gids, breng je vanmiddag een bezoek aan een traditionele Manyatta. Er is geen standaard programma. Je beleeft wat er op dat moment speelt in het dorp. Hutten bouwen, bier brouwen, dieren melken, een spelletje spelen. Er is van alles mogelijk.

Je overnacht bij het Karamoja Safari Camp aan de voet van Mount Moroto.

Dag 7 – 8 Het meest afgelegen wildpark van Oeganda is Kidepo Valley

Kidepo Valley Nationaal Park is een goed bewaard geheim van Oeganda. Voor de meeste mensen is dit het mooiste park van Oeganda én je vindt hier zelden andere toeristen.

Glooiende savannes, rotspartijen en bergen. Het park heeft een zeer afwisselend landschap en daarbij behorende flora en fauna. Dieren die hier leven zijn o.a. olifanten, buffels, hartebeesten, zebra’s, waterbokken, leeuwen, luipaarden, jakhalzen, wilde honden en gevlekte hyena’s. Cheeta’s en struisvogels komen nergens anders voor in Oeganda. Vogelliefhebbers kunnen in dit park ongeveer 500

Kazuri SafarisVanmiddag maak ga je op je allereerste game drive, spannend! Morgen kun je de dag indelen zoals je zelf wilt. Je hebt de auto, de chauffeur en een ranger de gehele tijd tot je beschikking. Maak ’s ochtends een game drive en ’s middags een safari wandeling of andersom en bezoek de hotsprings. Of ga een hele dag op game drive.

Je overnacht 2 nachten bij de Kidepo Savannah Lodge in het park.
*Als je Kidepo Valley uit je reis haalt, dan kun je ook op reis in een minibus. Dit scheelt behoorlijk in de kosten voor deze lange reis.

Dag 9 – 11 Op safari in Murchison Falls Nationaal Park

Vandaag is een lange reisdag. Maar je kijkt je ogen uit. De natuur is prachtig. Murchison Falls Nationaal Park is één van de meest spectaculairste parken. Het is het grootste wildpark van Oeganda en wordt door de Nijl rivier in tweeën gesplitst. Het landschap is erg groen en varieert van savannes in het noorden tot regenwoud in het zuiden.

Je overnacht 3 nachten bij de Murchison River Lodge op basis van volpension.

De volgende 2 dagen staan in het teken van game drives, een privé boottocht en een wandeling naar de Top of the Falls.

‘s Ochtends sta je vroeg op voor een game drive. De beste tijd om dieren te zien is ‘s ochtends vroeg en in de namiddag. In het park leven giraffen, olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden, hyena’s, waterbokken, hartebeesten, Oegandese kob’s en verschillende soorten antilopen.

Oeganda - Kazuri SafarisVanmiddag maak je een privé boottocht over de Nijl naar de beroemde Murchison Falls die ruim 40 meter naar beneden valt. Je komt er heel dichtbij! Vanaf de boot zie je vele nijlpaarden, krokodillen en watervogels, maar ook ander wild dat hun dorst komt lessen aan de oevers van de Nijl.

Morgenochtend ga je weer op game drive. Daarna heb je alle tijd voor een wandeling naar de Top of the Falls en zie hoe het water met een enorme kracht door de 6 meter smalle kloof wordt geperst, waarna het ruim 40 meter naar beneden valt.

Na een relaxte middag ga je op avond game drive! Dit is heel speciaal. Tijdens een avond gamedrive zie je weer heel andere dieren dan overdag. Ogen lichten op, dieren komen uit hun schuilplaatsen en je hoort geluiden van de bush.

Dag 12 Prachtig uitzicht over Lake Albert

In de ochtend heb je de mogelijkheid, optioneel, voor een chimpansee trekking in Budongo Forest. Ten zuiden van Murchison Falls Nationaal Park in het regenwoud heb je al meer kans om de chimpansees te zien.

Om de reisdag van Murchison Falls naar Kibale Forest te onderbreken, overnacht je vandaag bij de Kikonko Safari Lodge bij Lake Albert. Je kunt vanmiddag optionele activiteiten ondernemen. Of lekker relaxen, zwemmen en genieten van het uitzicht. De lodge is gelegen op een ‘escarpment/berg’. ’s Avonds is het prachtig om de lichtjes te zien branden van de lokale vissers te zien op het meer.

*Je kunt deze nacht ook eruit halen.

Dag 13 – 14 Chimpansee trekking in Kibale Forest

Via een afwisselende route langs langs dorpjes, thee- en bananenplantages, reis je naar Kibale Forest. Vanmiddag heb je een vrije middag. Je overnacht 2 nachten bij de Turaco Lodge met zwembad.

Oeganda - Kazuri Safaris - chimpanseeKibale Forest is een prachtig regenwoud en het thuis voor maar liefst 13 soorten primaten. Het park is bijna 800km2 groot en staat bekend om de ongeveer 5000 chimpansees die hier leven. De chimpansee trekking is het hoogtepunt van je bezoek aan Kibale Forest.

Vroeg in de ochtend ga je in kleine groepjes met een ervaren ranger op zoek naar de chimpansees. De chimpansees leven in de toppen van bomen die wel 50 meter hoog zijn, waar ze naar fruit, takken en bladeren zoeken. De flinke wandeling door het regenwoud duurt ongeveer 4 uur. Is 4 uur niet genoeg? Boek dan de chimpansee habituation dag, je gaat dan een hele dag met een ranger op pad!

Na een heerlijke lokale lunch ga je ’s middags naar de Bigodi Wetlands. Je maakt hier een moeraswandeling op zoek naar primaten en kleurrijke vogels.

Dag 16 – 17 Op game drive en boottocht in Queen Elizabeth Nationaal Park

Vanuit Kibale Forest reis je in een paar uur naar het meest bekende wildpark van Oeganda, het Queen Elizabeth Nationaal Park. Je verblijft hier 2 nachten bij de Kasenyi Lodge.

Oeganda - Kazuri SafarisQueen Elizabeth Nationaal Park is bijna 2000km2 groot en bestaat uit open savannelandschap afgewisseld met papyrus moerassen, rivieren, kratermeren en tropisch regenwoud. Dieren die hier o.a. leven zijn olifanten, antilopen, buffels, leeuwen, luipaarden, hyena’s, jackhalzen, bavianen, bosvarkens en de Oegandese kob. Tevens is het een absoluut paradijs voor vogelliefhebbers!

Vanmiddag ga je op game drive in het park. Vanavond kun je optioneel nogmaals op game drive gaan!

De volgende ochtend sta je vroeg op voor een ochtend gamedrive op zoek naar al het wild dat hier leeft. Lunchen kan bij de lodge, een picknick lunch in het park of bij een andere lodge. In de namiddag maak je een mooie, 2 uur durende, boottocht op het Kazinga kanaal. Het licht zorgt ervoor dat je prachtige foto’s kunt maken. Een boottocht is een hoogtepunt van je bezoek aan dit park. Grote kans dat je nijlpaarden ziet met een opengesperde bek en olifanten en buffels die naar de waterkant komen om hun dorst te lessen.

Boomklimmende leeuw in OegandaDag 17 Boomklimmende leeuwen in de Ishasa Sector

Vandaag ga je nogmaals op game drive, maar dan in het zuidelijke deel van het Queen Elizabeth Park, de Ishasha sector. Ishasha staat bekend om de boomklimmende leeuwen! En daarnaast herbergt dit deel van het park de grootste populatie olifanten van Oeganda.

*Je kunt deze nacht ook eruit halen.

Dag 18 – 19 Gorilla trekking in Bwindi Imprenetable Forest Nationaal Park

Vandaag is een afwisselende reisdag. Zo kom je langs Lake Bunyonyi wat ‘één van de mooiste meren ter wereld’ is. De heuvels, de mist, het meer, de eilandjes, het is een zeer idyllisch plaatje. Je vervolgt je weg door dorpjes en akkerland naar Lake Mutanda. Op de achtergrond zie je de Virunga vulkanen. Deze imposante vulkaanketen verbindt de landen Oeganda, Congo en Rwanda met elkaar.

En dan breekt eindelijk de ochtend aan die voor menigeen het hoogtepunt van je Oeganda reis is… de ochtend van de gorilla trekking! Na uitleg over de gedragsregels vertrek je met een ervaren ranger richting de gorilla’s.

Oeganda - Kazuri Safaris - gorillaSoms moet je uren lopen, soms is de groep heel dichtbij. Het pad gaat heuvel op, heuvel af, onder laaghangende takken door en soms over glibberige paadjes, het is het allemaal waard. De gids neemt je mee naar de plek waar de gorilla’s de dag ervoor waren. Ze verplaatsen zich niet snel en hun uitwerpselen en afgekloven takken wijzen je de weg. De spanning stijgt en op het moment dat je de groep ziet ben je stil… het is zo bijzonder om een gorilla familie te mogen aanschouwen. Het mannetje ‘de silverback’, de vrouwtjes, kinderen en kleintjes… Je ziet hoe ze spelen, eten, slapen, net zoals wij. Je blijft maximaal 1 uur bij de groep. Daarna keer je terug naar de lodge en geniet je na.

Afhankelijk van de gorilla permits ga je naar de kant van Buhoma (noord Bwindi) of de kant van Kisoro (zuid Bwindi) en wij stemmen de accommodatie hierop af. Onze favoriet is Mutanda Lake Resort waar je 2 nachten verblijft.

Dag 21 Wandel safari in Lake Mburo Nationaal Park

Oeganda - Kazuri SafarisDe terugreis naar Entebbe wordt onderbroken door een bezoek aan het Lake Mburo Nationaal Park. Het laatste park van deze reis. Het is een klein park met veel natuurschoon en wederom voor vogelliefhebbers een waar paradijs.

De middag van aankomst kun je lekker relaxen en zwemmen bij de lodge. Tegen zonsondergang ga je met je gids naar een mooie plek ‘On top of the Rock’ voor een sundowner. Dit is Afrika!

De volgende morgen mag je voor de laatste keer vroeg uit de veren. Dit keer voor een safari wandeling in het park. Hoe gaaf is het om tussen de giraffen door te lopen? Je gaat op zoek naar sporen en het is heel spannend welke dieren je tegenkomt. ‘s Middags kun je een laatste gamedrive maken. En geniet ’s avonds nogmaals van een mooie Afrikaans zonsondergang.

Je verblijft hier 2 nachten bij onze laatste favoriete lodge van deze reis, Rwakobo Rock.

Dag 22 – 23 weer naar huis

OnderwegDe 23 daagse rondreis door Oeganda komt jammer genoeg aan zijn einde. Vandaag is een relaxte maar ook lange dag. Na een rustig ontbijt reis je terug naar Entebbe. Onderweg stop je bij de evenaar voor een leuke foto en wellicht om souvenirs te kopen. Aan het einde van de middag kom je aan bij ViaVia Guesthouse waar jullie samen met de chauffeur/gids dineren. Vind je het fijn om je nog op te frissen voordat je in het vliegtuig stapt? Dan kunnen we een dagkamer voor je boeken.

Op het vliegveld neem je afscheid van je chauffeur/gids en keer je terug naar Nederland met een koffer vol herinneringen.

Accommodaties: 23 daagse rondreis

Kazuri Safaris selecteert de lodges en tented camps in Oeganda op kleinschaligheid, sfeer en duurzaamheid. Wij kiezen over het algemeen voor middenklasse accommodaties. Wil je een keer wat eenvoudiger of juist wat luxer overnachten, dan kan dit uiteraard ook. De hotels tijdens de safari boeken we met ontbijt en diner. Voor de lunch zijn er veel mogelijkheden en de chauffeur/gids zal je hierin adviseren. Een aantal keer krijg je een lunchpakket mee of regelen wij een lokale lunch.

Kamperen

Is je budget wat lager, houd je van kamperen en ben je wat avontuurlijker? Je kunt in Oeganda op veel plekken kiezen voor lazy camping. In dit geval staat er een safari tent voor je klaar met een bed, beddengoed en een handdoek. Je deelt de douche en wc met anderen. De maaltijden geniet je in de lodge. Je bespaart hiermee geld voor de overnachtingen. Maar je moet het natuurlijk wel echt leuk vinden! Tussendoor kun je natuurlijk gewoon een keer een en-suite kamer of safari tent boeken.

Vervoer: 23 daagse rondreis

Tijdens de 23 daagse rondreis door Oeganda ga je op reis met een landcruiser. Een landcruiser is nodig bij deze reis om naar Kidepo te reizen. De landcruiser is op maat gemaakt om mee op safari te gaan. Zo kan het dak open, zodat je de mooiste foto’s kunt maken. Achterin zijn 4 of 6 stoelen (afhankelijk met hoeveel personen je reist) met veiligheidsriem. De bagage gaat achterin en hiervoor zijn zachte (weekend)tassen beter geschikt dan harde koffers.

De hoogtepunten van deze 23 daagse rondreis

Parken: Kidepo Valley NP, Murchison Falls NP, Kibale Forest, Queen Elizabeth NP, Ishasha, Bwindi en Lake Mburo NP
Lokaal:
Geniet van heerlijke lokale lunches in Sipi Falls en Kibale Forest. En bezoek de Karamoja stam.
Safari activiteiten: Ga op avontuur met game drives, night drives, safari wandelingen en boottochten
Excursies:
Wandel bij Sipi Falls en de Bigodi Wetlands

Dit zijn de hoogtepunten van een reis die wacht om door jou beleefd te worden.

Extra excursies tijdens de 23 daagse rondreis

Ontdek wat Oeganda nog meer te bieden heeft met deze onvergetelijke aanvullende excursies:

 • Chimp Habituatie Dag in Kibale Forest: Beleef een volledige dag in de fascinerende wereld van chimpansees in Kibale Forest, terwijl je hun gewoonten en gedrag observeert.
 • Chimpansee Trekking in Budongo Forest of Kyambura Gorge: Verken de geheimen van de chimpansee-habitats in Budongo Forest of Kyambura Gorge, waarbij je de kans krijgt om deze intelligente wezens in hun natuurlijke omgeving te bewonderen.
 • Avond game drive in Queen Elizabeth NP: Spot de dieren die wakker worden als de avond invalt.
 • Lion Trekking in Queen Elizabeth NP: Waag je in het hart van Queen Elizabeth National Park en ervaar de opwinding van het volgen van de leeuwen op hun avonturen.
 • Golden Monkey Trekking in Mgahinga: Ga op een schattenjacht naar de zeldzame gouden apen in het betoverende Mgahinga National Park.

Deze extra excursies zullen je reis doordrenken met nog meer sfeer en magie, waardoor je herinneringen creëert die een leven lang meegaan.

Prijs

De prijs is vanaf € 8.495,- per persoon op basis van 2 personen, exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid van hotels.
Park Fees & Permits are valid till 30th June 2024. Prices are subject to change starting July 2024.

Inbegrepen

 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels
 • 21x Ontbijt, 7x lunch, 21x diner
 • Privé 4×4 landcruiser inclusief Engelssprekende chauffeur/gids
 • Game drives met eigen chauffeur/vervoer
 • Entree gelden voor alle wildparken
 • Permits voor de gorilla- en chimpansee trekking
 • Excursies zoals beschreven, waaronder:
 • Wandeling naar de waterval, lokale lunch en koffie tour in Sipi Falls
 • Activiteiten bij de Karamoja
 • Privé boottocht en wandeling in Murchison Falls Nationaal Park
 • Boot safari in Queen Elizabeth Nationaal Park
 • Wandeling Bigodi Wetlands
 • Wandelsafari in Kidepo en Lake Mburo Nationaal Park
 • 1 Liter drinkwater per persoon per dag
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agent

Niet inbegrepen

 • De internationale vlucht Amsterdam – Entebbe retour
 • Visum voor Oeganda
 • Vaccinatiekosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes en souvenirs
 • Fooien
 • € 25 boekingskosten
 • € 5 per persoon sgr garantie
De 23 daagse rondreis door Oeganda aanpassen of boeken?

Super leuk als je interesse hebt in onze complete Oeganda reis! Stuur een e-mail naar info@kazurisafaris.nl met wanneer je wilt vertrekken en met hoeveel personen je op reis gaat, of vul het aanvraagformulier in. Dan stuur ik je een persoonlijk reisvoorstel toe.

Natuurlijk is het ook mogelijk om het programma van de reis aan te passen. Misschien wil je liever in andere hotels overnachten, de route wijzigen, excursies toevoegen of de reisduur aanpassen. Ik adviseer je graag. Neem hiervoor telefonisch contact met mij op: 06-42307597.

Kaart Oeganda