Zambia

20 dagen onbekend Zambia

Zambia is een groot land en nog grotendeels onbekend. Genoeg ruimte dus om 'off the beaten track' te reizen.

Zambia is een prachtig land. De parken zijn groot en ongerept. Je blijft vaak 2 of 3 nachten op 1 plek. De lodges organiseren allemaal safari activiteiten, 1 in de ochtend en 1 in de middag. Meestal zijn dit game drives, maar soms ook een wandeling of een bootsafari. De prijs is afhankelijk van de manier van reizen (self-drive aan te raden), hoeveel plekken je wilt zien en de mate van comfort van de accommodaties.

Dag-tot-dag idee

Dag 1 – 2 Lusaka

Dag 3 – 5 Livingstone

Dag 6 – 9 Kafue Nationaal Park

Dag 10 Mkushi

Dag 11 – 12 Kasanka Nationaal Park

Dag 13 Kapishya Hotsprings

Dag 14 – 16 North Luangwa Nationaal Park

Dag 17 – 18 Mutinondo Wilderness

Dag 19 – 20 Naar huis.

Dag-tot-Dag Programma

Ongerept Zambia

Dag 1 – 2 Lusaka

Vandaag vliegen jullie naar Lusaka. Je kunt uit verschillende maatschappijen en vluchttijden kiezen. Met een transfer word je van het vliegveld naar je eerste hotel gebracht. Wij gebruiken vaak Sandy’s Creations Lodge en Pioneer Camp in Lusaka op basis van bed & breakfast. Hier kunnen jullie de rest van de dag bijkomen van de reis en relaxen aan het zwembad of een citytour ondernemen.

Dag 3 – 5 Victoria Falls / Livingstone

Jullie huurauto wordt vandaag bij het hotel afgeleverd en je hebt gelijk een lange reis voor de boeg. Je gaat op de eerste plaats naar Livingstone om de Victoria Falls te bezoeken. Daarnaast kun je hier deelnemen aan een tal van excursies. Afhankelijk van je wensen raden we je verschillende accommodaties aan. Op een half uur rijden van Livingstone zit je in de bush met een waanzinnig uitzicht over de kloof bij Taita Falcon Lodge. In het stadje zelf zit je goed bij het rustige Green Tree Lodge of het levendige Waterfront. Je overnacht hier 3 nachten op basis van bed & breakfast.

Je hebt hier genoeg tijd om de watervallen te bezoeken en andere activiteiten te ondernemen. Wat denk je van een helicoptervlucht en een riviercruise? Of maak een uitstapje naar Botswana en bezoek daar het Chobe Nationaal Park. ’s Ochtends maak je een game drive en ’s middags maak je een boottocht.

Dag 6 – 9 Kafue Nationaal Park

Vandaag wordt avontuurlijk, een route die (nog) niet veel mensen volgen. Jullie rijden terug naar Kalomo vanaf waar de weg naar het Kafue National Park wordt gevolgd. In het park blijven jullie 2 nachten bij Nanzhila Plains Camp in het zuidelijke gedeelte van het Kafue National park, een regio die door weinig toeristen wordt bezocht. Daarna doorkruisen jullie het park en verblijf je nog 2 nachten bij Mukambi Safari Camp.

Dag 10 Mkushi

Vandaag rijden jullie naar Lusaka en vandaar vervolg je de weg richting het noorden. Onderweg komen jullie langs Kabwe en Kapiri Mposhi. Je verblijft hier 1 nacht bij Forest Inn ivm de grote reisafstand.

Dag 11 – 12 Kasanka Nationaal Park

Je bezoekt het onbekende Kasanka Nationaal Park waar je 2 nachten verblijft bij de Wasa Lodge. Vanaf de lodge heb je vaak prachtig uitzicht op puku, nijlpaarden en soms zelfs Sititunga.

Dag 13 Kapishya Hotsprings

Kapishya Hot Springs is een prachtige locatie in de buurt van ShiwaNg’andu, het beroemde ‘Africa House’, een Engels landgoed gebouwd in het midden van de Zambiaanse bush door Stewart Gore-Brown. Je kunt uren in de warmwater bronnen zitten en ontspannen in de Zambiaanse bush. Vanuit de Kapishya hotsprings kun je ook de omliggende omgeving ontdekken; wandelen, paardrijden en boot cruises kunnen worden geregeld.

Dag 14 – 16 North Luangwa Nationaal Park

Vandaag reis je naar een van de minder bezochte wildparken in Zambia. Er zijn slechts weinig lodges actief in dit gebied wat de reis nog specialer maakt! Je overnacht 3 nachten bij Buffalo Camp. Noord Luangwa is een uitgestrekte en afgelegen wildernis met uitmuntend wild zoals grote kuddes buffels gevolgd door leeuwen en andere roofdieren.

Dag 17 – 18 Mutinondo Wilderness

Mutinondo Wilderness Area is een schitterende locatie op de rand van de Luangwa escarpment. Het gebied kan al wandelend worden ontdekt, ook zijn er kano’s om een eindje te kanoën. Er zijn prachtige watervallen, heldere riviertjes, kleine meertjes, bossen en prachtige uitzichten. Er zijn geen krokodillen, nijlpaarden of bilharzia en is daarom zeer geschikt om in te zwemmen en te kanoën. De vogels zijn verbazingwekkend en meer dan 295 soorten zijn reeds waargenomen, wandelen kan zonder gids aangezien er geen gevaarlijke dieren zijn. Dit is echt een speciaal onontdekt stukje Afrika!

Dag 19 – 20 Naar huis

Vandaag is het helaas tijd om weer naar huis te gaan. Je hebt een lange rit voor de boeg naar Lusaka. Afhankelijk van welke vlucht je boekt kun je ’s avonds gelijk op het vliegtuig stappen of kun je ervoor kiezen om nog een nacht accommodatie in Lusaka te boeken. De volgende dag kom je weer terug in Nederland met een koffer vol herinneringen.

Prijs:

De prijs is op aanvraag per persoon, gebaseerd op 2 personen en exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van de beschikbaarheid van hotels de wisselkoers. De reis kan op elke dag vertrekken die jij wilt.

Inbegrepen
 • Alle overnachtingen in middenklasse accommodaties, maaltijden zoals beschreven
 • Autohuur
 • Game activiteiten zoals beschreven
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Lusaka retour
 • Visumaanvraag en visumkosten voor Zambia
 • Vaccinatiekosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Entree gelden voor alle wildparken
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en souvenirs
 • € 25 boekingskosten
Accommodatie

Bij al onze reizen kun je zelf kiezen in wat voor soort accommodaties je wilt overnachten. Kazuri Safaris gebruikt voornamelijk middenklasse accommodaties. Wil je liever een ander hotel, laat het ons dan weten, want er is (meestal) genoeg keuze.

Tip: Wil je graag kamperen, huur dan een complete 4×4 auto met tent op dak.

De reis aanpassen?

Natuurlijk is het mogelijk om bovenstaand programma aan te passen. Misschien wil je liever in andere hotels overnachten, de route wijzigen of de reisduur aanpassen. We adviseren je graag. Stuur een e-mail naar info@kazurisafaris.nl, of neem telefonisch contact met ons op.