Zambia

16 daagse rondreis Zambia

Bezoek de hoogtepunten van Zambia! Je rijdt zelf naar het Lower Zambezi Nationaal Park en Livingstone en je vliegt naar South Luangwa Nationaal Park.

Kazuri Safaris

Ontdek de highlights van Zambia tijdens onze favoriete Kazuri Zambia rondreis!

Je bezoekt de mooiste parken van Zambia tijdens deze privé rondreis: het Lower Zambezi- en South Luangwa Nationaal Park! Je hebt alle tijd voor game drives om zoveel mogelijk dieren te spotten en om te genieten van de prachtige natuur. Ook bezoek je de spectaculaire Victoria Falls! Je overnacht op campings, kleinschalige B&B’s of sfeervolle lodges. Je rijdt zelf naar Lower Zambezi en Livingstone. Hierna vlieg je naar South Luangwa om je reis in het mooiste park af te sluiten.

Dag 1 – 2 : Vlucht naar Lusaka
Dag 3 – 6 : Lower Zambezi Nationaal Park
Dag 7 – 9 : Victoria Watervallen (evt in combinatie met Chobe Nationaal Park in Botswana)
Dag 10 : Lusaka
Dag 11 – 14 : South Luangwa Nationaal Park
Dag 15 – 16 : Naar huis

Dag- tot dagprogramma: 16 daagse rondreis Zambia

Lukasa B&B in LusakaLaat je inspireren door het onderstaande dagprogramma van deze Kazuri Zambia reis. Ik help je graag bij het samenstellen van jouw Zambia reis. Neem gerust contact met mij op.

Dag 1 – 2 Vliegen naar Zambia

Vandaag vlieg je naar Zambia. Bij aankomst in Lusaka staat een chauffeur je op te wachten. Hij brengt je in een uur naar Lukasa in Lusaka. Een gastvrije B&B met een prachtige tuin, zwembad en lekker eten.

Dag 3 – 6 Dieren spotten in het Lower Zambezi Nationaal Park
Kazuri Safaris

Na het ontbijt gaan jullie vandaag zelf op pad met een Toyota Hilux double cab. Als je gaat kamperen krijg je een daktent en alle bijbehorende kampeerspullen mee. In Chirundu kun je boodschappen doen. Daarna rijd je over een gravel weg langs afgelegen dorpjes naar de bush. Je overnacht 3 nachten bij Mvuu Lodge en de laatste nacht bij Kiambi Safari Camp of Gwabi River Lodge.

Op safari in ZambiaActiviteiten die je hier kunt ondernemen zijn game drives in het gebied grenzend aan het nationale park (game management area) of in het park zelf, boottochten, kanoën, vissen en sunset cruises.

Het Lower Zambezi Nationaal Park ligt in het zuiden van Zambia aan de Zambezi rivier. Het Lower Zambezi Nationaal Park heeft een oppervlakte van 4.092 km². Er leeft veel wild, waaronder buffels en olifanten die zich in alle vrijheid tussen Zimbabwe en Zambia bewegen. Verder zijn hier impala’s, kudu’s, zebra’s, elanden, leeuwen, hyena’s en luipaarden te vinden. En heel veel soorten vogels.

Dag 7 – 9 De spectaculaire Victoria Falls bij Livingstone

Je hebt vandaag een lange reisdag voor de boeg. Je gaat op de eerste plaats naar Livingstone om de Victoria Falls te bezoeken. Daarnaast kun je hier deelnemen aan een tal van excursies. Afhankelijk van je wensen raden we je verschillende accommodaties aan. In het stadje zelf zit je goed bij Olga’s of de rustige Green Tree Lodge. Houd je van iets meer reuring, kies dan voor de levendige Victoria Falls Waterfront, waar je ook kunt kamperen. Buiten het stadje zijn Thorntree House en aan de rivier Kauybe Estate onze aanraders.

Vic Falls vanuit de luchtIn het zuiden op de grens tussen Zambia en Zimbabwe bevinden zich de Victoria Watervallen. Deze beroemde watervallen behoren tot de mooiste van de wereld. Over een lengte van meer dan 1,5 kilometer stort het water van de Zambezi zich bijna 100 meter in een nauwe kloof naar beneden. Afhankelijk van het seizoen zit er meer of minder water in. Na de regentijd zijn ze het spectaculairst. Er is een wandelpad dat je kunt volgen.

Daarnaast zijn er talloze activiteiten te ondernemen zoals een helicoptervlucht, microlight vlucht, riviercruise, raften, bungeejumpen, ziplijnen, township tour, etc? Of maak een uitstapje naar Botswana en bezoek daar het Chobe Nationaal Park. ’s Ochtends maak je een game drive en ’s middags een boottocht.

Dag 10 Terug naar Lusaka

Na het ontbijt rijden jullie terug naar Lusaka, waar je weer overnacht bij Lukasa op basis van bed & breakfast. Vanmiddag lever je de auto weer in.

Dag 11 – 14 Dieren spotten in South Luangwa Nationaal Park

Op safari in South Luangwa NPIn de ochtend vlieg je van Lusaka naar Mfuwe om het South Luangwa Nationaal Park te bezoeken. Je wordt hier opgehaald en in een klein uur naar de lodge gebracht. Je overnacht hier bij Msandile River Lodge. De maaltijden en 2 game drives per dag zijn inbegrepen, lekker makkelijk!

’s Ochtends vroeg en in de namiddag ga je op game drive. Tussen de game drive in kun je lekker relaxen. Aan het zwembad, met een drankje zittend bij de rivier, of bij je huisje/tent.

Het South Luangwa Nationaal Park is het mooiste park in Zambia. Het park is bijna 9000 km² groot en het gevarieerde landschap bestaat uit een combinatie van savanne, ‘miombo woodland’ en open vlaktes. De Luangwa rivier is de levensader van het gebied. Je vindt hier de grootste wildconcentraties van het land en meer dan 400 vogelsoorten. Bijna alle soorten wild van het Afrikaanse continent komen hier voor. Naast olifanten, buffels, giraffen en zebra’s leven hier ook leeuwen, luipaarden, hyena’s, kudu’s, puku’s en de zeldzame wilde honden.

LeeuwenSouth Luangwa Nationaal Park is één van de weinige plekken in Afrika waar je een avond game drive kunt maken, waarbij je op zoek gaat naar luipaarden en andere dieren die ’s nachts actief zijn. Daarnaast kun je in dit park wandel safari’s maken onder leiding van een ranger. Je gaat met name op zoek naar sporen en je krijgt uitleg over de ‘bush’. Maar soms kom je spontaan groot wild tegen… een ervaring die je niet vergeet!

Dag 15 – 16 Vlucht naar huis

Halverwege de middag vlieg je naar Lusaka om vanuit daar de avondvlucht naar Nederland te nemen, waar je de volgende dag aankomt met een koffer vol herinneringen.

Accommodaties in Zambia

Auto met tent op dakZambia staat vooral bekend om de luxe accommodaties. Prachtig, maar ook behoorlijk aan de prijs. Kazuri Safaris kiest in Zambia met name budget en middenklasse accommodaties. Van kamperen, self-catering huisjes, safari tenten tot chalets.

In Lusaka overnacht je in een kleinschalige B&B met Nederlandse eigenaren. Bij het Lower Zambezi- en South Luangwa Nationaal Park slaap je net buiten het park. In Livingstone kun je kiezen wat het best bij je past.

Vervoer in Zambia

Je kunt zelf rijden, gebruik maken van transfers of vliegen. Dit is sterk afhankelijk van je budget en natuurlijk je eigen wensen. Zambia is een groot land. De game drives in de parken worden georganiseerd door de lodges, in open safari auto’s.

Prijs

De prijs is op aanvraag en is exclusief de vluchten

Zoveel mogelijk inbegrepen
 • Ontvangst op de luchthaven
 • Transfers
 • Autohuur, eventueel inclusief kampeeruitrusting
 • Alle overnachtingen
 • Maaltijden zoals beschreven
 • Excursies zoals beschreven
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Lusaka – Amsterdam
 • De binnenlandse vlucht Lusaka – Mfuwe – Lusaka
 • Vaccinatiekosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele excursies
 • Entree gelden voor de nationale parken
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes en souvenirs
 • Fooien
 • € 25 boekingskosten
 • € 5 per persoon voor sgr garantie
Wil je deze Zambia rondreis aanpassen of boeken?

Ben je geïnteresseerd in onze favoriete Zambia rondreis? Super leuk! Je kunt ons bereiken via e-mail op info@kazurisafaris.nl, geef je gewenste vertrekdatum, het aantal reisgenoten, type transport en overnachting voorkeur door, of vul het aanvraagformulier in. Ik stuur je graag een persoonlijk reisvoorstel.

Uiteraard is het ook mogelijk om het reisprogramma aan te passen aan je wensen. Als je andere accommodaties verkiest, de route wilt wijzigen, extra excursies wilt toevoegen of de duur van de reis wilt aanpassen, sta ik tot je dienst. Je kunt telefonisch contact met mij opnemen voor advies op maat via 06-42307597. Ik help je graag bij het creëren van jouw droomreis.