Tanzania

16 daagse rondreis Tanzania & Zanzibar

Zoek je een combinatie van safari en strand én wil je kennismaken met de lokale cultuur? Dan is deze Kazuri Tanzania & Zanzibar rondreis voor jou!

Tanzania safari

Ontdek de highlights van Noord-Tanzania tijdens onze favoriete Kazuri Tanzania & Zanzibar rondreis! Dieren, natuur, cultuur en strand.

Jouw privé chauffeur, tevens safari-gids, neemt je mee in zijn comfortabele 4×4 landcruiser naar maar liefst vier nationale parken om zoveel mogelijk dieren te spotten. Je overnacht in kleinschalige en sfeervolle tented camps en lodges. Waarvan ook een nacht bij de Maasai; zo kom je meer te weten over hun cultuur en tradities. Hierna vlieg je naar Zanzibar om je reis aan het strand af te sluiten.

Dag 1 : Vlucht naar Tanzania – aankomst Arusha
Dag 2 : Arusha – dorpstour en bezoek lokale projecten
Dag 3-4 : Naar Tarangire – game drive
Dag 5 : Naar Lake Manyara – game drive
Dag 6-7 : Naar de Serengeti – game drive
Dag 8 : Via de Ngorongoro Krater – game drive – naar Karatu
Dag 9 : Naar west-Kilimanjaro – overnachting in een Maasai Lodge
Dag 10-11 : Naar Zanzibar – Stone Town
Dag 12-14 : Strand
Dag 15-16 : Naar huis

16-daagseTanzania en Zanzibar rondreis: Dag- tot dagprogramma

Ontdek de mogelijkheden van deze aantrekkelijke Tanzania en Zanzibar rondreis aan de hand van het programma hieronder. De reis biedt een evenwichtige mix van avontuur en ontspanning. Als je jouw reis volledig op maat wilt samenstellen, sta ik graag voor je klaar om aan jouw persoonlijke wensen te voldoen. Neem gerust contact met mij op.

Dag 1 Vliegen naar Kilimanjaro

Vandaag vlieg je naar Tanzania, bijvoorbeeld met de rechtstreekse dagvlucht van KLM. Bij aankomst staat je privé chauffeur je al op te wachten. Hij brengt je naar de Kiboko Lodge in Arusha. Iets luxer is de African View Lodge, iets eenvoudiger is de Outpost Lodge.

Dag 2 Maak kennis met de lokale bevolking

Na een lange vlucht is het fijn om een dag te kunnen acclimatiseren voordat je aan je drukke safari begint. Vandaag neemt een gids je mee op villagetour. Je gaat naar een nabijgelegen dorp toe waar bijna geen blanke mensen komen. Je kijkt waarschijnlijk je ogen uit. Het is hier zo anders dan bij ons. Je maakt kennis met de lokale bevolking, gaat naar de markt, loopt langs de velden en je krijgt een indruk hoe de mensen hier leven. Laat je meenemen en onderdompelen. Welkom in Tanzania!

Voor de lunch en een meet & greet met onze partner, ga je naar Tanz-Handz Café. Hierbij is een revalidatiecentrum. Het leven als gehandicapte is moeilijk in Tanzania. Hier word je geleerd een onafhankelijk leven op te bouwen. In de middag bezoek je de Watoto Foundation. Hier krijgen straatkinderen onderwijs en een training om een vak te leren.

Dag 3 – 4 Olifanten spotten in het Tarangire Nationaal Park

Kazuri Safaris - TarangireNa het ontbijt begint je safari echt. Aan het einde van de ochtend arriveer je bij het Tarangire park voor je allereerste gamedrive. Je eerste olifanten, zebra’s, en wellicht wel een leeuw. Dieren zien is zo bijzonder! Je krijgt vandaag een lunchbox mee die je opeet bij de picknickplek met een prachtig uitzicht over de Tarangire rivier. Aan het einde van de middag rijd je naar Sangaïwe Tented Lodge of Tarangire Simba Lodge, gelegen net buiten het park, waar je 2 nachten verblijft. De kans dat je hier dieren ziet is erg groot.

De volgende ochtend ga je na een vroeg ontbijt op pad. Je hebt de hele dag de tijd en zo kun je dieper het park inrijden. Je krijgt weer een picknick lunch mee.

Tarangire is een groot en divers park met prachtige landschappen en veel dieren. Het is het thuis van grote kuddes olifanten en grote baobab bomen. Naast olifanten kun je hier giraffen, verschillende antilopen, buffels, leeuwen, luipaarden, bavianen en meer dan honderd verschillende soorten vogels tegenkomen.

Dag 5 Boomklimmende leeuwen in Lake Manyara Nationaal Park

Lake Manyara TanzaniaHet volgende park van deze reis is het kleine Lake Manyara Nationaal Park. Via de achteringang kom je het park in. Dit park heeft verschillende vegetatiezones. Het grote meer heeft hotsprings en soms duizenden flamingo’s. Weidegrond bij de hippopool, waar nijlpaarden en vele watervogels leven. En een bos dat gevoed wordt door ondergronds water van de Ngorongoro hooglanden. In dit park kun je veel diersoorten zien en met mazzel leeuwen die in bomen slapen! Tevens is dit park een paradijs voor vogel liefhebbers.

Voor de overnachting ga je naar het eenvoudige Migombani Camp. Het mooiste hier is het uitzicht over het park, de infinity pool en de mega Baobab boom. Deze tenten hebben echter geen eigen sanitair. Kies anders voor Karatu Tented Lodge.

Dag 6 – 7 De eindeloze vlaktes van de Serengeti

De droom van bijna iedereen die naar Tanzania gaat. De Serengeti zien en zo mogelijk ook de migratie van de wildebeesten!

Na een vroeg ontbijt vertrek je naar de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Onderweg hiernaar toe klim je de wanden van de Rift Vallei op en stop je bij een uitzichtpunt over het Lake Manyara Nationaal Park. Vervolgens rijd je door de Ngorongoro hooglanden, over de kraterrand, van waaraf je een blik kunt werpen op deze immense Krater. Misschien kom je onderweg giraffen, zebra’s en gazellen tegen. En dan volgt er nog een hobbelige en stoffige weg naar de Serengeti.

Gnu migration camp TanzaniaOvernachten in de Serengeti

Aan het begin van de middag rijd je het Serengeti Nationaal Park binnen. Bij de entree eet je je lunchbox op. Al gamedrivend kom je aan het einde van de middag bij je accommodatie aan, midden in de bush. Voor het diner kun je nog een drankje doen bij het kampvuur terwijl de zon ondergaat. Dit is Afrika.

Afhankelijk van het seizoen gebruiken we andere accommodaties. Onze favorieten zijn Hippo Trails Camp, Thorn Tree Camp, Tanzania Bush Camps, Mara Kati Kati, Gnu Migration Camp en Sound of Silence.

Goedemorgen. Heb je goed geslapen? Of geen oog dichtgedaan door alle dierengeluiden? Hoorde ik een leeuw? Wat graasde er naast mijn tent?

Hele dag de tijd voor gamedrives in de Serengeti

Je kunt er de hele dag op uit trekken, je neemt dan de lunch mee. Of je gaat `s ochtends en `s middags op game drive en komt terug bij het camp voor de lunch. Je chauffeur is altijd op de hoogte, vaak via collega’s, van de bewegingen van de dieren en hij kan je het beste adviseren over de mogelijkheden.

Savannes vol gazellen, rotsen waar leeuwen zich verschuilen, nijlpaarden in de hippo pool, misschien een luipaard in een boom en de migratie van de wildebeesten en de zebra’s in het juiste seizoen! Dieren die veel voorkomen zijn impala’s, thomson gazellen, grand gazellen, topi’s, hartebeesten, giraffen, olifanten, zebra’s, struisvogels, jackhalzen, hyena’s, buffels, wildebeesten, waterbokken, rietbokken, nijlpaarden, bavianen, cheeta’s, leeuwen en luipaarden.

Serengeti ballonvaartAltijd al gedroomd van een ballonvlucht over de Serengeti? Vlieg (optioneel) tijdens de zonsopkomst over de Serengeti en wordt betoverd door de panoramische vergezichten en de kuddes dieren die onder je langs trekken. Sluit deze fantastische ervaring af met een goed verzorgd ontbijt midden in de Afrikaanse bush.

De Serengeti is het oudste en meest bekende park van Tanzania. Het ligt tussen de Ngorongoro hooglanden, de grens met Kenia en het Victoria meer. Serengeti betekent in de Maasai taal “eindeloze vlakte”. Zodra je aan de rand van de hooglanden bent aangekomen kijk je uit over dit immens uitgestrekte land: savanne met acacia’s in het midden, de heuvels in het noorden en een bosrijk gebied in het westen. Op verschillende plekken staan granieten rotspartijen, welke kopjes worden genoemd.

Tip: Heb je voldoende tijd en laat je budget het toe? Boek dan een extra nacht in de Serengeti!

Dag 8 Dieren spotten in de Ngorongoro Krater

Vandaag staat een van de wereldwonderen op het programma! Je hebt een lange maar mooie dag voor de boeg. Je verlaat de Serengeti en rijdt terug naar de Ngorongoro Hooglanden, waar je aan het einde van de ochtend via een steil pad de Ngorongoro Krater in rijdt. De Krater is een caldera, een geïmplodeerde vulkaan. Woorden zijn niet genoeg om dit natuurverschijnsel te beschrijven. Beneden in de Krater val je van de ene in de andere verbazing. Zoveel dieren op zo’n klein oppervlak! Je hebt hier kans om de Big Five aan te vullen met de neushoorn. Je lunch pakket eet je beneden in de Krater op bij de picknick plek aan het meer. Let op: de zwarte wouw, roofvogels, pikken graag een graantje mee!

Laat in de middag vertrek je naar Karatu. De lodges hebben prachtig uitzicht over de heuvels waar koffie op wordt verbouwd. We kiezen hier vaak voor Marera Valley Lodge met mooie grote kamers of Rhotia Valley Lodge als je liever in een safari tent overnacht.

Dag 9 Overnachten bij de Maasai

Tanzania en Zanzibar rondreisVandaag ga je overnachten bij de Africa Amini Maasai Lodge. Een prachtige lodge middenin Maasai land met uitzicht op de Kilimanjaro. Na een goede weg is het laatste uur toch weer over een hobbelweg naar de middle of nowhere. De lodge wordt gerund door uitsluitend Maasai die met vol enthousiasme hun tradities met de gasten willen delen.

Je wordt verwelkomd met zang en dans en een welkomstdrankje. Aan het einde van de middag maak je een korte wandeling met de Maasai naar een uitzichtpunt en mag je ook oefenen met speerwerpen. Bij het kampvuur wordt verteld over hun cultuur en tradities.

De volgende dag kun je deelnemen aan verschillende activiteiten (optioneel). Een rondleiding op de middelbare school met een lunch, sieraden maken/kralen rijgen, mountainbiken etc.

Dag 10 – 11 Cultuur snuiven in Stone Town – Zanzibar

Met koffie en thee word je gewekt. Misschien zie je de Kilimanjaro liggen. En anders in elk geval een uitgestrekt landschap. Na het ontbijt maak je een wandeling met de Maasai. Onderweg word je op van alles gewezen en wordt er veel uitgelegd over de medicinale werking van planten.

Na een vroege lunch word je naar het vliegveld gebracht voor een vlucht van ongeveer 1,5 uur van Arusha naar Zanzibar. Bij aankomst op het vliegveld wacht een chauffeur op je en met een korte transfer word je naar het Tembo House Hotel in Stone Town gebracht. Het hotel ligt in hartje Stone Town, direct aan zee en heeft twee zwembaden. Andere favoriete hotels zijn Zanzibar - Kazuri SafarisJafferji House en Kholle House.

Ondertussen is het al donker geworden. Dus morgen kun je pas echt Stone Town ontdekken. Slenter heerlijk door de wirwar van straatjes. Let op de mooie hand bewerkte deuren en de houten balkons die je overal in de stad ziet. Er zijn ontzettend veel winkeltjes met handgemaakte souvenirs. Bezoek de markt, het slavenmonument of boek een interessante culturele tour langs alle bezienswaardigheden.

Zanzibar staat bekend als kruiden eiland. Een excursie die je eigenlijk niet mag missen is daarom een specerijen tour waarbij je uitleg krijgt over allerlei kruiden, welke je ook mag ruiken en proeven. Of kies uit één van de andere mogelijke excursies.

Zoek voor zonsondergang een goed hooggelegen terras met uitzicht op zee uit voor een zogenaamde sundowner. De centrale markt is ‘s avonds leuk om te bezoeken. En er zijn tal van leuke restaurants.

Dag 12 – 14 Zanzibar strand

Zanzibar - Stone Town

Vandaag staat er een chauffeur klaar om je naar de oostkust van het eiland te brengen. Het is een ruim uur rijden van Stone Town naar Jambiani. Zwemmen, luieren, lezen, wandelen, je laten masseren, je hebt een paar dagen de tijd om te doen wat je maar wilt. Bijkomen van de safari en alle indrukken verwerken. Een strandwandeling. Een cocktail. Lekker eten. Doe waar je zelf zin in hebt. Wil je liever iets actievers? Ga snorkelen of duiken om de prachtige onderwater wereld te ontdekken!

Onze favoriete middenklasse hotels zijn Fun Beach en Casa Beach. Upgrades naar luxere hotels zijn uiteraard mogelijk, vraag ons naar de mogelijkheden

Dag 15 – 16 Vlucht naar huis

Vandaag is helaas de laatste dag van de Tanzania en Zanzibar rondreis aangebroken. Om tien uur moet je je kamer verlaten maar je kunt je spullen bij de receptie achterlaten en de hele dag nog genieten aan het zwembad. Aan het einde van de middag kun je nog douchen voordat je met een privé transfer naar het vliegveld wordt gebracht.

Vanavond vlieg je terug naar huis, waar je ’s ochtends vroeg aankomt met een koffer vol mooie herinneringen.

Accommodaties: 16-daagse rondreis

Kazuri Safaris maakt zorgvuldige keuzes bij het selecteren van lodges en tentenkampen in Tanzania, waarbij we letten op kleinschaligheid, ambiance en duurzaamheid. Meestal gaan we voor accommodaties in het middenklasse segment, maar als je een meer bescheiden of juist luxueuzere ervaring wilt, is dat natuurlijk ook mogelijk. Tijdens de safari zijn alle maaltijden inbegrepen. Op Zanzibar boeken we de hotels op basis van logies en ontbijt.

Kamperen - Kazuri SafarisJe kunt ook gaan kamperen tijdens je safari. Het is een fantastische ervaring. Zo zit je én midden in de natuur én bespaar je tegelijkertijd op accommodatie kosten. Uiteraard is het van belang dat je hier echt van geniet!

Tijdens het kamperen gaat er een kok mee, die 3 heerlijke uitgebreide maaltijden per dag bereidt. Kookgerei, tafels, krukjes, tenten, matrasjes, slaapzakken en kussens gaan allemaal mee.
Je slaapt in een tweepersoons iglo tentje, op een (dun) kampeer matras. De tent zet je zelf op, of met hulp van je chauffeur.

De campings zijn eenvoudig. Afwisselend een douche, of alleen water om je te wassen. Een gewone wc of een long-drop wc. En een centraal oplaadpunt. Het is fijn om tussendoor een keer een lodge te boeken 😊!

Vervoer: 16-daagse rondreis

Safari landcruiserIn Tanzania ga je op reis met een verlengde 4 wheel drive Toyota Landcruiser. De auto is op maat gemaakt om mee op safari te gaan. Om de meest prachtige foto’s te kunnen nemen, kan je het dak openen. Er is een 20liter tank met drinkwater in de auto en een koelkastje. Een stopcontact om je batterijen op te laden en radiocontact. Achterin zijn 6 stoelen met veiligheidsriem. Voorin naast de chauffeur is een 7e stoel beschikbaar.

De bagage wordt in het achtergedeelte geplaatst, waar zachte (weekend)tassen handiger zijn dan harde koffers.

Op Zanzibar boeken we privé transfers voor je.

De meest indrukwekkende belevenissen van de Tanzania en Zanzibar rondreis
Laat je verrassen door de hoogtepunten tijdens deze onvergetelijke rondreis:

Parken: Ontdek de parken van Lake Manyara, Tarangire, Ngorongoro Krater en de Serengeti
Lokaal:
Dompel jezelf onder in de lokale cultuur met een dorpstour in Arusha met bezoek aan diverse projecten
Cultuur:
Ervaar de rijke geschiedenis en tradities van de Maasai-cultuur
Zanzibar:
Geniet van de sfeer van Zanzibar, zowel in het historisch Stone Town als aan het strand

Optionele excursies tijdens de Tanzania rondreis
Tijdens de Tanzania en Zanzibar rondreis zijn er tal van extra excursies beschikbaar om je avontuur nog rijker en sfeervoller te maken. Laat je inspireren door de volgende mogelijkheden:

 • Mountainbiken door Mto wa Mbu en langs Lake Manyara: Stap op de fiets en verken het dorp Mto wa Mbu en de omliggende omgeving van Lake Manyara. Voel de wind door je haren terwijl je langs adembenemende uitzichten fietst.
 • Treetop Walkway in Lake Manyara: Ervaar de jungle vanuit een geheel nieuw perspectief. De treetop walkway biedt een spectaculair uitzicht op het weelderige groen en de diverse flora en fauna van Lake Manyara.
 • Wandelen in Arusha Nationaal Park of op de Ngorongoro Krater rand: Laat je leiden door de geheimen van de natuur terwijl je wandelt door de serene schoonheid van Arusha Nationaal Park of langs de rand van de indrukwekkende Ngorongoro Krater.
 • Koffie tour in Karatu: Ontdek het proces achter de productie van heerlijke Tanzaniaanse koffie. Bezoek lokale koffieboerderijen en leer alles over het ambachtelijke vakmanschap dat schuilt achter jouw dagelijkse kopje koffie.
 • Ballonvlucht in de Serengeti of Tarangire Nationaal Park: Zweef hoog boven de uitgestrekte savannes van de Serengeti of bewonder de landschappen van Tarangire vanuit de lucht. Een ballonvlucht biedt een onvergetelijke en sprookjesachtige ervaring.

Al deze optionele excursies voegen een extra laag van avontuur toe aan je Tanzania reis. Kies de excursies die het beste bij jouw interesses passen.

Prijs

De prijs is vanaf € 4.500,- per persoon op basis van 2 personen, en vanaf € 3.500,- per persoon op basis van 4 personen (waarvan 2 kinderen onder de 16 jaar). De prijs is exclusief de internationale vlucht, afhankelijk van het seizoen, de beschikbaarheid van hotels en de euro/dollar koers.

Zoveel mogelijk inbegrepen
 • Overnachtingen in kleinschalige en sfeervolle middenklasse accommodaties
 • Maaltijden zoals beschreven
 • Ontvangst op de luchthavens
 • Privé transfers
 • Privé 4×4 safari voertuig inclusief Engelssprekende chauffeur/gids
 • Alle game drives
 • Entree gelden voor de nationale parken
 • Excursies zoals beschreven
 • Drinkwater tijdens de safari
 • Binnenlandse vlucht Arusha – Zanzibar (maximaal 20 kilo bagage)
 • Waar nodig assistentie van onze lokale partner
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Kilimanjaro – Zanzibar – Amsterdam
 • Visum Tanzania
 • Toeristenbelasting op Zanzibar (US$5 per persoon per nacht)
 • Vaccinatiekosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes en souvenirs
 • Fooien
 • Flying doctor service
 • € 25 boekingskosten
 • € 5 per persoon voor sgr garantie
Zanzibar - Kazuri Safaris
Wil je de Tanzania en Zanzibar rondreis aanpassen of boeken?

Ben je geïnteresseerd in onze favoriete Tanzania en Zanzibar rondreis? Super leuk! Je kunt ons bereiken via e-mail op info@kazurisafaris.nl, geef je gewenste vertrekdatum en het aantal reisgenoten door, of vul het aanvraagformulier in. Ik stuur je graag een persoonlijk reisvoorstel.

Uiteraard is het ook mogelijk om het reisprogramma aan te passen aan je wensen. Als je andere accommodaties verkiest, de route wilt wijzigen, extra excursies wilt toevoegen of de duur van de reis wilt aanpassen, sta ik tot je dienst. Je kunt telefonisch contact met mij opnemen voor advies op maat via 06-42307597. Ik help je graag bij het creëren van jouw droomreis.