Evaluatie Malawi reis: Maikel

Onvergetelijke reis door Malawi en Zambia

Wij hadden onze reis geboekt via Kazuri Safaris. Omdat onze dochter in Malawi verbleef voor stage leek het ons een leuk idee om onze vakantie te combineren met het ophalen van onze dochter.

Waar begin je met het boeken van een vakantie in een land waar je niets van weet? We hebben op internet informatie over Malawi gezocht en zo kwamen we ook op de site van Kazuri Safaris terecht. We hebben contact gezocht en kregen al snel een berichtje van Saskia. Ze was enthousiast en wilde graag wat meer over onze wensen weten. We hebben doorgegeven dat we graag een paar dagen met z’n tweetjes door wilde brengen, onze dochter op wilde halen en dan nog een aantal dagen met z’n drietjes van de vakantie wilde genieten. Ook hebben we doorgegeven dat we graag naar Lake Malawi wilde en 2 nationale parken wilde bezoeken.

Saskia heeft voor ons de hele reis samen gesteld en naar ons doorgestuurd. Na enkele kleine aanpassingen vanuit onze kant hebben we akkoord gegeven en kon de voorbereiding beginnen. Vanuit Kazuri Safaris kregen we alle info en tips die we voor deze reis nodig hadden, van een lijstje met vaccinaties tot info van onze accommodaties en alles wat er tussen zat. Er werd tot en met de vakantie contact met ons gehouden of alles naar wens verliep en bij thuiskomst lag er een lief welkom thuis kaartje in de brievenbus.

Alles wat tot in de puntjes geregeld, een fijne chauffeur, prachtige accommodaties met heerlijk eten en een mooie route door Malawi en Zambia met 2 fantastische parken. En voor ons was het hoogtepunt natuurlijk de hereniging met onze dochter. Ze verbleef in een dorpje waar onze chauffeur nog nooit van gehoord had maar ook de reis hier naartoe verliep vlekkeloos. Het was voor ons een reis om nooit te vergeten.

Kazuri Safaris en in het bijzonder Saskia, hartelijk bedankt voor deze bijzondere ervaring. Groetjes Maikel, Nancy en Jenna

Algemeen:

Wat was het hoogtepunt van jullie reis?

Voor ons was het hoogtepunt en doel van onze reis om onze dochter Jenna op te halen in Muona, een klein dorpje in het zuiden van Malawi. Ze is daar 10 weken geweest om stage te lopen in ziekenhuis.

Heeft de reis aan jullie verwachtingen gedaan?

De reis heeft zeker aan onze verwachtingen voldaan, meer dan dat zelfs.

Zat het programma van jullie reis goed in elkaar?

Het programma zat goed in elkaar, er was goed naar onze wensen geluisterd.

Heb je voldoende informatie van Kazuri Safaris ontvangen over je reis?

Kazuri Safaris heeft ons veel informatie over de reis toegestuurd.

Hoe was de bereikbaarheid van de lokale partners ter plaatste en Kazuri Safaris tijdens jullie reis (indien nodig)?

Wij hebben geen lokale partners nodig gehad.

Hoe heb je het contact met Kazuri Safaris ervaren?

Het contact met Saskia Bruin van Kazuri Safaris was erg prettig, snelle reacties op e-mails, en meedenken met ons.

Op welke manier ben je in contact gekomen met Kazuri Safaris?

We hebben Kazuri Safaris gevonden via internet.

Zou je Kazuri Safaris aanbevelen aan andere mensen?

Jazeker!! Dat hebben we zelfs al meerdere keren genoemd als we over onze reis vertelde.

Accommodatie:

Was de accommodatie naar verwachting?

De accommodaties waren boven verwachting. Mooi, schoon, en vriendelijk personeel.

Wat was het beste hotel?

Wij vonden Mvuu Lodge in Liwonde NP en Msandile River Lodge in South Luangwa NP echt de mooiste accommodaties. Mede omdat deze het beste het Afrika gevoel weergaven omdat ze midden in de Nationale parken liggen.

De mensen waren meer dan behulpzaam en vriendelijk, ze geven je echt het gevoel dat je heel erg welkom bent. Alles was heel erg netjes en schoon. Het eten was lekker en meer dan voldoende. De kamer werd elke avond voorbereid op de nacht door de klamboe naar beneden te doen en te zorgen dat er geen muggen zaten. Bij Msandile River Lodge lag er zelfs een warme kruik in bed omdat het ’s avonds toch flink afkoelde voor Afrikaanse begrippen😉.

Wat was het minste hotel, waarom?

Wij hebben geen mindere hotels gehad, elk hotel of lodge was anders en op zijn eigen mannier bijzonder. Het hotel Latitude 13 was voor ons zelfs misschien iets te luxe. Veel zaken mensen.

Viel er een hotel op die juist heel veel aan duurzaamheid doet, of juist helemaal niet?

De Zomda Forest Lodge was heel erg duurzaam. Ze gebruiken geen stroom, alleen voor de noodzakelijk dingen als laptop en telefoons opladen. Verder gaat alles op zonne-energie.

Eten:

Hoe was het eten bij de hotels waar het ontbijt inclusief was?

Het eten was overal geweldig lekker en werd met veel zorg en liefde bereid en opgediend. Als je graag iets anders wilde werd het geregeld en het was altijd meer dan voldoende.

Vervoer:

Hoe was het vervoer?

We hadden prima vervoer. Mathias kwam ons ophalen met de Volkswagen Tiguan zoals afgesproken, deze bleek aan de kleine kant omdat we zoveel koffers bij ons hadden, haha. De volgende ochtend had hij een Kia Sorento geregeld zodat alles makkelijk paste ook nadat we Jenna met haar bagage opgehaald hadden.

Chauffeur:

Hoe was de chauffeur? Denk hierbij aan zijn rijstijl, behulpzaamheid, informatief en op tijd?

Naam chauffeur: Mathias

Bij onze aankomst op het vliegveld stond hij ons met open armen en een grote glimlach op te wachten. Hij was meteen heel behulpzaam, vriendelijk en stelde ons op ons gemak, we hadden meteen een goede klik. Hij had zich heel goed voorbereid en wist uit zijn hoofd hoe onze reis gepland was. Verder wist hij op alle vragen een antwoord en vertelde hij vol passie over Malawi.

Omdat hij nog niet eerder in het dorpje Muona was geweest heeft hij contact gezocht met de directeur van het ziekenhuis waar Jenna stage liep contact opgenomen om te vragen hoe de wegen er naartoe waren en hoe lang de reis zou duren. Eenmaal aangekomen kregen we alle tijd en ruimte voor het weerzien met Jenna en konden we rustig het dorpje en alles wat daarbij hoorde bekijken. Hij heeft ons nog meegenomen naar een monument, een kerk en een museum.

Toen we de grens over gingen naar Zambia zei hij eerlijk dat hij misschien niet overal een antwoord op zou kunnen geven omdat hij hier natuurlijk niet wekelijks komt. Maar daar was voor ons niets van te merken. We zijn heel blij dat we Mathias als onze chauffeur hebben gekregen. Hij wist overal goed de weg en had een veilige rijstijl. Hij was altijd netjes op tijd en heel behulpzaam en correct, kortom Mathias was in één woord GEWELDIG

Optionele excursies:

Hoe was de kwaliteit van de optionele excursies?

Het wordt een beetje saai maar ook de “excursies” waren fantastisch. We hebben tijdens de safari’s leuke en kundige gidsen en rangers ter beschikking gehad. Stuk voor stuk hebben ze passie voor hun werk.

Opmerkingen:

Heb je nog opmerkingen en/of tips waar Kazuri Safaris in de toekomst rekening mee kan houden?

Als tip hebben we; blijf zo doorgaan, jullie doen het goed.