Tanzania & Zanzibar, creëer je eigen reis: Marijke & Klaas-Auke

Wij zijn net terug van een fantastische reis door Tanzania en Zanzibar. Nadat Saskia me veel verteld had over Tanzania en ik onze ideeën en wensen kenbaar had gemaakt is Saskia een reis voor ons gaan plannen. Hierna kregen we een volledig overzicht van de mogelijkheden en werd alles ons duidelijk uitgelegd over dit land. De reis bevatte werkelijk alle facetten die we stuk voor stuk heel leuk vonden om te ervaren. Een romantisch en luxe tented lodge of een mooi hotel, werd afgewisseld met avontuur, door te slapen in een tentje middenin de Serengeti. Aanvankelijk waren we van plan alleen een safari te boeken bij een reisorganisatie, maar Saskia wist zoveel leuke plekjes te vinden dat ze onze hele reis heeft georganiseerd. Dit was echt super fijn, want zo hoef je je nergens zorgen over te maken.

Jambo!!!

Wij zijn net terug van een fantastische reis door Tanzania en Zanzibar. Na een moeilijke zoektocht op internet naar een geschikte organisatie heb ik informatie opgevraagd bij Kazuri Safaris. Toevallig bleek Saskia (de touroperator) ook in het revalidatiecentrum te werken, waar ik ook werk. Bij een lunchafspraak bleek er al gauw een klik tussen ons te zijn. Nadat Saskia me veel verteld had over Tanzania en ik onze ideeën en wensen kenbaar had gemaakt is Saskia een reis voor ons gaan plannen. Hierna kregen we een volledig overzicht van de mogelijkheden en werd alles ons duidelijk uitgelegd over dit land. De reis bevatte werkelijk alle facetten die we stuk voor stuk heel leuk vonden om te ervaren. Een romantisch en luxe tented lodge of een mooi hotel, werd afgewisseld met avontuur, door te slapen in een tentje middenin de Serengeti. Het is zo bizar en onvergetelijk om wakker geschreeuwd te worden door een leeuw die vlak bij de camping loopt of om wakker te worden met uitzicht op de Ngorongoro Krater. Ook vonden we het heel fijn om een week op safari te gaan met onze eigen kok en chauffeur. Het zijn twee ontzettend gemotiveerde mensen die het super leuk vinden om je te helpen en alles uit te leggen over de cultuur en natuur van Tanzania. We hebben erg veel van ze geleerd en ze hebben ons ontzettend veel laten zien van dit bijzondere land. Tijdens onze safari hebben we Lake Manyara, Serengeti en de Ngorongoro Krater bezocht. Hier hebben we the Big Five en nog veel meer moois gezien. Na de Safari hebben we het veel minder toeristische Lake Eyasi bezocht, waar we kennis gemaakt hebben met de verschillende inheemse stammen waaronder de Bosjesmannen. Zij hebben ons uitleg gegeven over hun gewoontes en tradities en ze hebben ons laten zien hoe ze vuur maken en jagen met pijl en boog.

Aanvankelijk waren we van plan alleen een safari te boeken bij een reisorganisatie, maar Saskia wist zoveel leuke plekjes te vinden dat ze onze hele reis heeft georganiseerd. Dit was echt super fijn, want zo hoef je je nergens zorgen over te maken. We werden altijd gehaald en gebracht en ze waren ook allemaal stipt op tijd.

Na een week Safari konden we lekker bijkomen op Zanzibar. Eerst hebben we een paar nachten in Stown town gezeten. Hier hebben we lekker geshopt, de traditionele (vis)markt bezocht en hebben we tussen de dolfijnen gezwommen. Daarna zijn we doorgegaan naar Nungwi . Dit was voor ons een waanzinnig paradijs waar we onze vakantie mee hebben afgesloten. Hier hebben we cocktails gedronken, genoten van de super mooie stranden en uitzichten en hebben we gesnorkeld bij Mnemba eiland. Daar zijn heel veel prachtig gekleurde vissen en indrukwekkende koralen te zien. Het lijkt wel alsof je rondzwemt in een aquarium, zo waanzinnig gaaf!

Wij willen Saskia en onze chauffeur Frank en de kok Georgie ontzettend bedanken voor deze waanzinnig mooie reis en we wensen jullie heel veel succes met Kazuri Safaris!

Groetjes Klaas-Auke en Marijke