Tanzania & Zanzibar rondreis: Aernoud & Mariëtte

Kazuri Safaris heeft voor en met ons een prachtige reis samengesteld en geregeld. Tijdens je reis hoef je zelf niets meer te regelen tenzij je dat graag wilt natuurlijk. Je chauffeur staat iedere dag klaar en de hotels en lodges weten van je komst. De mate van luxe en de route kun je helemaal zelf bepalen maar wij zijn afgegaan op de tips van Saskia van Kazuri Safaris die jarenlange ervaring heeft met reizen door het gebied. Een fantastische ervaring om nog heel lang van na te genieten en nooit meer te vergeten!

Een safarireis naar een oost Afrikaans land stond al heel lang op ons vakantie wensenlijstje.

Maar toen we na een lang voortraject eindelijk zeker wisten dat ons toekomstige adoptiekind uit een Afrikaans land zou komen hebben we de knoop meteen doorgehakt en zijn we ons gaan oriënteren op een reis via Internet. Omdat we prachtige televisiebeelden van Tanzania op ons netvlies hadden staan kozen we voor deze bestemming in combinatie met Zanzibar. Omdat kamperen niet echt ons ding is wisten we van te voren al dat het een wat luxere reis moest worden.

Al surfend kwamen we erachter dat het “standaard” safari aanbod in Nederland of in het budget kampeer segment ligt of in het luxe lodge segment met ballonvaart, champagne ontbijten etc. Iets er tussenin waar wij naar op zoek waren vonden we bij Kazuri Safaris.

Saskia van Kazuri Safaris stelde, op basis van onze wensen en verwachtingen, de route en verschillende hotels en lodges voor. De ene accommodatie wat luxer dan de ander, maar allemaal met een goede ligging voor de te ondernemen safaris en andere activiteiten (Kilimanjaro, Serengeti en Ngorongoro Krater).

De twee toplocaties tijdens onze reis waren:

1. Ndutu Lodge

Heerlijk ‘s avonds bij het kampvuur of op je privéterrasje voor je bungalow relaxed napraten over de belevenissen van de dag terwijl je de dieren van de Serengeti hoort rondlopen op zoek naar een prooi of een slaapplaats. En voor vroege vogels is het zien opkomen van de zon boven de Serengeti vanuit je bungalow een onvergetelijke ervaring.

2. Crater Forest Tented Lodge

(ja ja, een tent maar zo luxe dat dit echt geen kamperen mag heten) op een beetje afgelegen locatie. Het uitzicht vanaf je eigen terras op de flanken van de Ngorongoro Krater en de rust maken alles goed. Perfecte bedden, “spannende badkamer” en op je verjaardag wakker worden rond 6:00 uur en dan vanuit je bed op de berg een groep olifanten heel rustig zien langslopen is het mooiste cadeau waarmee je de dag kun beginnen.

Onze chauffeur in Tanzania, ook gecontracteerd door Kazuri Safaris, was prima op de hoogte van alle bezienswaardigheden, routes en had een uitgebreide kennis over zowel de plaatsen die we bezochten als de dieren die we tijdens de safari tegenkwamen. Misschien nog wel belangrijker was dat hij de dieren als ze er even niet leken te zijn toch kon traceren. Zo vonden we een leeuwenfamilie half verstopt in een grot. Even later liep er een jachtluipaard langzaam om de jeep dat net geluncht had. Wauw, dat was zeker één van de meest indrukwekkende kippenvelmomenten. De chauffeurs’ onverwoestbaar goede humeur en flinke dosis humor waren zeker ook een leuke bijkomstigheid want je zit tenslotte wel dagen bij elkaar in een jeep.

Aan het einde van de safari leek het ons lekker om nog wat dagen te relaxen aan het strand. Dit deden we op Zanzibar. Dit eiland is zeker een bezoek waard met tropische (zo uit een reclamespotje afkomstige) stranden en interessante bezienswaardigheden en activiteiten. Ook hier hadden we weer een mooi hotel met prachtig zwembad, bar en goed restaurant. We kamen dus heerlijk uitgerust weer thuis.

Samenvattend:

Kazuri Safaris heeft voor en met ons een prachtige reis samengesteld en geregeld. Tijdens je reis hoef je zelf niets meer te regelen tenzij je dat graag wilt natuurlijk. Je chauffeur staat iedere dag klaar en de hotels en lodges weten van je komst. De mate van luxe en de route kun je helemaal zelf bepalen maar wij zijn afgegaan op de tips van Saskia van Kazuri Safaris die jarenlange ervaring heeft met reizen door het gebied.

Een fantastische ervaring om nog heel lang van na te genieten en nooit meer te vergeten!

Aernoud & Mariette, Utrecht