Tanzania, creëer je eigen reis: Johan & Sandra

Nu we ons fotoboek binnen hebben genieten we nogmaals van een heerlijke vakantie in Tanzania & Zanzibar. Via via zijn we bij Kazuri Safaris uitgekomen. In samenspraak met Saskia hebben we een reis samengesteld met de bekende highlights en enkele niet standaard locaties (Lake Eyasi, Marangu en Saadani). Naast de geweldige ervaringen en foto’s in de natuurparken heeft Saskia gezorgd voor voldoende afwisseling in het programma. Een finish in Zanzibar hoort bij een reis naar Tanzania.In Nungwi zijn we niet meer van het terrein afgeweest, heerlijk genoten van het zonnetje en de schitterende zee!

Terug in de Nederlandse werkelijkheid 🙁

Nu we ons fotoboek binnen hebben genieten we nogmaals van een heerlijke vakantie in Tanzania & Zanzibar. Via via zijn we bij Kazuri Safaris uitgekomen. In samenspraak met Saskia hebben we een reis samengesteld met de bekende highlights en enkele niet standaard locaties (Lake Eyasi, Marangu en Saadani). Wij hebben het volgende programma gevolgd: Manyara, Serengeti (2dg), Ngorongoro krater, Lake Eyasi (2dg), Tarangire, Marangu (2dg), Saadani (2dg), Stonetown (2dg) en afgesloten in Nungwi (2dg).

Gedurende onze reis hebben wij tent en lodge/hotel met elkaar afgewisseld. Belangrijk voordeel van het kamperen (zo bleek al snel) was dat kok George met weinig echt heerlijk eten kon koken. Iedere maaltijd werden we weer positief verrast!! De afwisseling met de lodges/hotels was vooral handig om de accu’s van de camera op te laden en weer even onder een heerlijk warme douche te staan.

Naast de geweldige ervaringen en foto’s in de natuurparken heeft Saskia gezorgd voor voldoende afwisseling in het programma. De Hadzabe en de Datoq (lake Eyasi) laten je zien hoe je met weinig toch kunt leven. In Marangu zijn met onze gids naar een school, kerk en markt geweest. Bijzonder was het jongetje van 10 dat ons in goed engels vertelde wat hij die dag geleerd had en de dominee die als een echte Afrikaanse dominee (voluit praten en zingen) in de kerk de inwoners aan het overtuigen was van zijn geloof.

Als je tijdens je reis in Tanzania nog een bijzondere slaapplaats wilt opnemen … Saadani (tent with a view), een schitterende lodge met 7 tenten. Lees: luxe vrijstaande op palen gebouwde hotelkamers afgewerkt met tentdoek, uitzicht op zee zeer vriendelijke bediening en prima kok. Het nationaal park is vergeleken met de Serengeti heel anders, maar tegelijk ook heel bijzonder. Gelegen aan de zee met veel kleinere dieren (naast een kleine groep olifanten en giraffes).

Een finish in Zanzibar hoort bij een reis naar Tanzania. Een interessante stadstour door het arme Zanzibar/Stone Town verzorgt door een student bij wie je ’s avonds mee eet (maaltijd verzorgt door zijn familie) en zijn broertjes en zusjes verlegen steeds een stapje dichter bij komen! Heel bijzonder. In Nungwi zijn we niet meer van het terrein afgeweest, heerlijk genoten van het zonnetje en de schitterende zee!

Een heerlijke vakantie die door Saskia prima verzorgd was!

Johan & Sandra