Evaluatie Tanzania en Zanzibar reis: Marjon

De reis heeft onze verwachtingen overtroffen en we zouden iedereen aanraden een Afrika reis via Kazuri Safaris te boeken! We kijken terug op een heerlijke huwelijksreis waar we nog lang aan zullen terugdenken en van zullen nagenieten!

Algemeen:

Wat was het hoogtepunt van jullie reis?

We vinden het lastig om één hoogtepunt te noemen. Het was meer een aaneenschakeling van hoogtepunten😉 En we vonden de combinatie Tanzania en Zanzibar perfect! De afwisseling tussen de nationale parken was heel prettig, elk nationaal park heeft zijn eigen hoogtepunten en natuur!

Heeft de reis aan jullie verwachtingen gedaan?

De reis was boven verwachting! Niet alleen door de goede planning vanuit Kazuri Safaris, maar ook doordat we een fantastische gids hadden (Hashim) en heel veel aardige mensen ontmoet hebben. We hebben het ook ontzettend gezellig gehad met de crew van Fun Beach hotel.

Zat het programma van jullie reis goed in elkaar?

Ja, we vonden het fantastisch om de wildlife te zien maar een week Tanzania was voor ons voldoende en precies goed. In Zanzibar hadden we het ‘nooit meer naar huis’-gevoel.

Heb je voldoende informatie van Kazuri Safaris ontvangen over je reis?

Zeker.

Hoe was de bereikbaarheid van de lokale partners ter plaatste en Kazuri Safaris tijdens jullie reis?

Heel goed.

Hoe heb je het contact met Kazuri Safaris ervaren?

Als heel open en prettig. We kregen het gevoel dat alles mogelijk was en er werd zowel vooraf als lokaal heel goed met ons meegedacht! Het geeft een prettig gevoel dat er altijd iemand bereikbaar is als je zo ver van huis bent.

Op welke manier ben je in contact gekomen met Kazuri Safaris?

Via een gezamenlijke kennis.

Zou je Kazuri Safaris aanbevelen aan andere mensen?

Absoluut! Al gedaan 😉

Accommodatie:

Was de accommodatie naar verwachting?

Alle accommodaties waren prachtig, de service was heel goed, vriendelijke mensen en heerlijk eten.

Wat was het beste hotel, waarom?

Qua luxe vonden we Marera Valley heerlijk; heerlijk eten, prachtig huisje, mooi uitzicht, schoon, goede douche, etc.

De Simba Lodge had een fantastisch uitzicht over de Serengeti en zij hadden van alle hotels het meeste hun best gedaan om ons een honeymoon gevoel te geven. Ze hadden onze kamer versierd met rozenblaadjes en een flesje cava voor ons neergezet met twee glazen. We vonden het daar echter een nadeel dat niet de hele crew Engels spreekt en het ook niet durft aan te geven wanneer ze geen Engels spreken.

Zo hadden we bijvoorbeeld een behoorlijk grote spin op onze kamer en gevraagd of de crew deze weg wilde halen, zij begrepen dit blijkbaar niet helemaal want toen we terugkwamen na het eten was de spin er nog. Verder moesten we ’s ochtends om 6 uur schijnen met onze zaklamp en dan zou iemand ons ophalen maar na een kwartier schijnen kwam er nog niemand en zijn we maar zelf gaan lopen. We hebben dit de volgende dag tegen Hashim verteld en hij heeft het heel goed voor ons opgelost! Hij is in gesprek gegaan met de manager en de dag erna stond er gelijk iemand voor ons klaar en er was iemand mee gegaan om de spin te zoeken😉

De Tented Lodge bij Tarangire voelde qua ‘safari-accommodaties’ het meest luxe aan. Alles zag er netjes en verzorgd uit, personeel sprak Engels en was heel behulpzaam, de watchmen liepen veel rond ’s avonds en het eten was wat luxer (walking buffet).

Fun Beach Hotel vonden we echt het einde! Alles was daar gewoon heerlijk en de hele plek is erop gebouwd om je het ultieme vakantiegevoel te bezorgen! We hebben het ontzettend naar ons zin gehad met het personeel daar en veel gelachen.

Eten:

Hoe was het eten bij de hotels waar het ontbijt, lunch, diner inclusief was?

De lunchboxjes waren simpel maar prima, ontbijt en diner waren overal dik in orde.

Vervoer:

Hoe was het vervoer?

Comfortabele jeep! Aan de wegen kunnen jullie niet zoveel doen…😉

Chauffeur:

Hoe was de chauffeur? Denk hierbij aan zijn rijstijl, behulpzaamheid, informatief en op tijd?

We hebben een fantastische tijd gehad met Hashim. Hij dacht met ons mee, heeft ons ontzettend veel verteld over het land, de dieren en de mensen. Als we een probleem hadden loste hij het direct voor ons op. Bijv. het verhaal met de spin; aanvankelijk voelde we ons een beetje ‘ aanstellers’ maar hij nam ons heel serieus en ging direct in gesprek met de manager. Hij was altijd eerder dan dat wij er waren en heel behulpzaam. Je merkte dat hij de wegen en de auto goed kent en hij heeft ons zo comfortabel mogelijk van a naar b gebracht. We hadden ons geen betere gids kunnen wensen! We hebben tijdens de reis ook andere Nederlanders gesproken die niet zo tevreden waren.

 

In augustus ’22 hebben wij een fantastische reis door Tanzania en Zanzibar gemaakt! Vooraf hebben we telefonisch contact gehad met Saskia om onze reis vast te stellen. Saskia dacht met ons mee en had er geen problemen mee dat de reis telkens weer veranderde. Ze heeft er alles aan gedaan om voor ons de perfecte huwelijksreis samen te stellen binnen ons budget.

Eenmaal aangekomen in Tanzania was alles direct heel goed geregeld. Er stond een chauffeur klaar om ons op te halen van de luchthaven, de volgende morgen maakten we kennis met Astrid van Kazuri die de reis verder kwam toelichten en met onze gids en chauffeur Hashim. Hashim heeft de reis voor ons heel bijzonder gemaakt met zijn kennis van het land. Hij was heel vriendelijk, behulpzaam en heeft ons een veilig gevoel gegeven. We zijn van Arusha naar Lake Manyara, Serengeti, Ngorongoro Krater en Tarangire gereisd. Alle accommodaties waren prachtig en we hebben een fantastische tijd gehad in dit gastvrije land! 

Daarna zijn we doorgevlogen naar Zanzibar voor een weekje relaxen! We verbleven in Fun Beach hotel en het doet zijn naam eer aan!;) Alles is erop gebouwd om je het ultieme vakantiegevoel te geven en we hebben een ontzettend leuke tijd gehad met de crew en veel met ze gelachen.