Evaluatie Tanzania en Zanzibar reis: Arjan

Evaluatie Tanzania en Zanzibar reis:
Onze safari in Tanzania was echt fantastisch.
Vooraf hadden we niet gedacht dat we zoveel dieren zouden zien, zoveel actie zouden meemaken, zo’n goed contact met de chauffeur/gids zouden hebben en in zulke geweldige accommodaties zouden verblijven.

Om met dat laatste te beginnen, als je van lekker lokaal eten houdt, dan kom je in de tented lodges onderweg helemaal aan je trekken. Tel daar een zonsondergang met een kampvuur en een lekker koud Kilimanjaro-biertje bij op, en rond het af met verschillende dieren ’s nachts rond de tent of in ieder geval op gehoorafstand (o.a. gnoes en hyena’s). Onze gids wist de dieren overdag feilloos te vinden en kon er veel over vertellen. Wat hij niet wist, zocht hij op in meegebrachte boeken, wat onze kinderen erg interessant vonden.

We zagen gnoes die in duizenden de rivier overstaken en krokodillen die er ééntje als maaltijd uittrokken, leeuwen die lui in het gras lagen, tot er één een alleen gelaten Impala ontdekte, giraffen die in formatie bomen stonden kaal te vreten, met prachtige vogeltjes op hun lange nek, gieren die zich tegoed deden aan karkassen en luipaarden die hangend over een boomtak lagen te slapen.

En alles vanuit de safari-auto op slechts een paar tot hooguit enkele tientallen meters afstand. Het beviel goed om in een paar parken wat meer dagen op dezelfde plek door te brengen, zodat we rustig konden ontdekken waar de dieren rondhingen en wachten totdat ze in actie kwamen. Ook genoten we van de avontuurlijke wegen tussen de parken, waar we het echte leven van Tanzania tegenkwamen, met hutjes, vee en eindeloos veel bedrijvigheid langs de weg. En starten met een wandelsafari waarbij we tot op enkele meters van een giraffe konden komen, was het beste begin dat we ons konden wensen. Voor ons en de kinderen een avontuur om nooit te vergeten!

 

Wat was het hoogtepunt van jullie reis?

Er waren heel veel hoogtepunten. Een aantal: de hele safari, de aanval van de leeuw op de impala, dat onze chauffeur veel dieren wist te vinden en ernaartoe racete, de bucket shower in een tented lodge, en dat we op drie meter afstand van een giraffe konden staan.

Heeft de reis aan jullie verwachtingen gedaan?

De safari heeft onze verwachtingen ver overstegen, alleen Zanzibar hadden we ons anders voorgesteld, minder toeristisch.

Zat het programma van jullie reis goed in elkaar?

Ja, het programma zat uitstekend in elkaar.

Heb je voldoende informatie van Kazuri Safaris ontvangen over je reis?

Vooraf zeker voldoende, met een mooi reisprogramma in de app. Ter plekke hadden we het gevoel dat Astrid niet alles wist.

Hoe was de bereikbaarheid van de lokale partners ter plaatste en Kazuri Safaris tijdens jullie reis?

Voor ons was dat Astrid, die was telefonisch goed bereikbaar, maar ze kon ons niet altijd helpen. Zeker toen de taxi voor ons vliegveld niet goed geregeld bleek, had zij geen oplossing.

Hoe heb je het contact met Kazuri Safaris ervaren?

Goed.

Op welke manier ben je in contact gekomen met Kazuri Safaris?

Via google.

Zou je Kazuri Safaris aanbevelen aan andere mensen?

Ja, de safari was uitstekend georganiseerd, chauffeur was fantastisch, (tented) lodges waren allemaal geweldig en we waardeerden de duurzaamheid. Duidelijk veel kennis en ervaring aanwezig.

Accommodatie:

Was de accommodatie naar verwachting?

Over het algemeen waren de accommodaties voldoende tot goed.

Wat was het beste hotel, waarom?

Mara Kati Kati met de bucket shower, geweldig eten, gnoes rond de tent en prachtige zonsondergang. Een goede tweede was Sangaiwe Tented Lodge, met uniek uitzicht van de heuvel en heerlijk eten.

Wat was het minste hotel, waarom?

Ilboru Safari Lodge, het huisje waar we sliepen was echt het slechts van alle accommodaties, zonde van zo’n mooie plek.

Eten:

Hoe was het eten bij de hotels waar het ontbijt, lunch, diner inclusief was?

In de tented lodges geweldig, in de toeristische lodges matig.

Vervoer:

Hoe was het vervoer?

De jeep was uitstekend, al hadden we liever meer beenruimte gehad in plaats van twee extra stoelen.

Alle taxi’s op Zanzibar waren prima, slechts een enkele chauffeur reed roekeloos.

Chauffeur:

Hoe was de chauffeur? Denk hierbij aan zijn rijstijl, behulpzaamheid, informatief en op tijd?

Conrad missen we nog elke dag, hij was echt fantastisch. Vriendelijk, behulpzaam, rustig, ook in zijn rijstijl, altijd op tijd, wist veel van dieren en de natuur, informeerde ons met boeken, dacht mee en was flexibel, loste een paar problemen voor ons op, was ook goed gezelschap bij het eten, vermaakte de kinderen, hield ook van zijn eigen privacy momenten, rookte niet, etc. etc.

Oja, hij stuurt nog af en toe een foto van zijn nieuwe belevenissen met dieren.

Optionele excursies:

Hoe was de kwaliteit van de optionele excursies?

We hebben alleen gebruik gemaakt van enkele excursies via de hotels waar we verbleven.

Opmerkingen:

Heb je nog opmerkingen en/of tips waar Kazuri Safaris in de toekomst rekening mee kan houden?
  • Duurzaamheid van de reis benadrukken, meer reclame voor maken, ook op de jeep.
  • Informatie in de app is verouderd en dat wreekte zich bijvoorbeeld bij de Ngorongoro krater, waar door klimaatverandering veel minder te zien is. In de andere parken is eerder meer te zien.
  • Schakel een Zanzibar-expert in om meer bezienswaardigheden te vinden voor ons soort mensen.

Lees op de website meer over de parken in Tanzania.