Evaluatie Oeganda reis: Carola

Saskia bedankt! We hebben een top reis gehad en ontzettend genoten. Alles was super. De accommodaties, het eten, de excursies, de chauffeur, de uitzichten. Er is niet 1 hoogtepunt te noemen, het waren er veel te veel.

Algemeen:

Wat was het hoogtepunt van jullie reis?

Eigenlijk alles! We hebben ontzettend genoten. Het uitzicht bij Lake Mburo was zo mooi, op de rots voor je huisje. Uren turen, daar hebben we echt van genoten. Het personeel in Mahogany lodge (zoveel mee gelachen en service). Ook het zien van de giraffen en de olifanten en de vergezichten op de savanne. De berg beklimming naar de gorilla’s was zwaar maar goed te doen, het zien van de gorilla’s was leuk helaas sliepen ze, maar wel heel mooi om zo dicht bij te komen. Alle gekleurde vogels en de rust bij de Nijl. De fietstocht die we zelf hebben gedaan was ook echt geweldig, we werden bij de lokale bevolking binnengehaald.  De mooie lodges en tenten, de avonden van sterren in Kidepo Valley, de kleine boot tocht over de Nijl, de boottocht in Queen Elizabeth Park was ook super.

Heeft de reis aan jullie verwachtingen gedaan?

Volmondig JA.

Zat het programma van jullie reis goed in elkaar?

Helemaal, geen op of aanmerkingen, echt geweldig.

Heb je voldoende informatie van Kazuri Safaris ontvangen over je reis?

Zeker ja, was blij met mijn programma, daardoor kwam ik er achter dat het laatste hotel even iets anders was, en ook naar de chauffeur toe makkelijk want dan kan hij geen steekjes laten vallen (als hij even wat moe was) want hij weet dat wij ook het programma hadden en wij lazen ieder dag voor de volgende dag wat we gingen doen. Dick wist bijna niks hoe de reis zou gaan verlopen en wat we gingen doen dus voor hem ook leuk om te lezen. Het zag er perfect verzorgd uit. Vond ik erg leuk.

Hoe was de bereikbaarheid van de lokale partners ter plaatste en Kazuri Safaris tijdens jullie reis?

1 keer nodig gehad voor de laatste dag, geweldige oplossing gehad van Saskia! Verder niet nodig gehad.

Hoe heb je het contact met Kazuri Safaris ervaren?

Wat moet ik hier over zeggen? Geweldig!

Op welke manier ben je in contact gekomen met Kazuri Safaris?

Via internet

Zou je Kazuri Safaris aanbevelen aan andere mensen?

Ja, ik heb het al rond verteld!

Accommodatie:

Was de accommodatie naar verwachting?

Nog veel beter allemaal! Echt, wat geweldig al die lodges en die tenten, mooie uitzichten, geweldig eten, alleen maar goede bedden. En schoon en tja noem maar op, in een woord TOP.

Wat was het beste hotel, waarom?

Heb niet 1 maar allemaal, behalve de onderste 2, ze hebben allemaal wat anders wat mooi en leuk was en de uitzichten allemaal verschillend maar allemaal mooi.

Wat was het minste hotel, waarom?

Kitgum Boma hotel, vies – muf en hele slechte ontvangst, ze viel net nog niet om van het enthousiasme  wat er vanaf straalde. Wel goed zwembad, eten was goed maar duurde 1 ½ uur nadat we besteld hadden, koe moest nog geslacht worden denk ik.

QE park Ihamba lodge: het water stonk er echt heel erg, dus ook je huid en kleding, Het was er ook niet erg schoon.  Het uitzicht was mooi vanuit de lodge en de kamers waren heel groot, douche kwam pies straaltje uit, bijna niks dus, bedden waren goed. Het restaurant was ongezellig, er heerste GEEN sfeer, de mensen deden wel hun best en waren erg vriendelijk, niks over te zeggen, dus geen hele slechte lodge maar zou dan voor wat anders gaan.

Eten:

Hoe was het eten bij de hotels waar het ontbijt, lunch, diner inclusief was?

PERFECT, al lust ik niet veel ik heb heerlijk gegeten, vooral in Muchison en Kibale.

Vervoer:

Hoe was Chauffeur:

Denk hierbij aan zijn rijsteil, behulpzaamheid, informatief en op tijd?

Naam chauffeur: MUSA

Het vervoer: landrover

Blij dat we zo’n grote auto hadden, met zoveel ruimte en hij was in perfecte staat dank zij MUSA de chauffeur (en dat wij er geen bende zelf van maken) heb heerlijk gezeten. Dick en ik wisselde af ,het ene stuk hij voorin en het andere stuk ik voorin. Musa is een goede en rustige en zorgvuldige chauffeur die zuinig (terecht) is op zijn auto en hem perfect onderhoud, daardoor geen 1 x pech onderweg! Musa had de tijd meestal tot hij dacht oeps ik moet nog wel een eind en dan had hij ineens haast maar niet lastig verder. Hij heeft heel veel verteld over het land en de dieren en de vogels. Hij is een echte vogel liefhebber en wij hebben echt heel veel geleerd. Sorry Musa ik ben ook weer heel veel vergeten (tja geheugen als een olifant) maar toch geweldig er blijft toch van alles nog hangen.

Op tijd: altijd! Maar dat waren wij ook! Ieder moment van de dag. Behulpzaam was hij ook. Klein min puntje: soms kon hij een beetje ongeïnteresseerd overkomen omdat hij eigenlijk die beesten bende wel eens zat was (olifantje en giraffie). (terwijl wij echt geen uren willen  stil staan om te kijken) omdat hij ze al zo vaak had gezien. Maar dan de volgende dag was hij weer volop vrolijk en enthousiast dus echt een heel klein min puntje, Hij had af en toe zijn buien, en nukken , (komt ook omdat ik altijd vrolijk en spontaan ben en blijf)  verder hebben veel gelachen en veel gepraat, en gezellig gehad dus niks mis mee. Wij hadden gevraagd om geen souvenirs tentjes aan te doen en dat heeft hij ook niet gedaan, voor Musa (als hij dit leest ) EEN PLUIM voor jouw en blijf altijd lachen! Dus ook als je soms geen zin hebt, maar door jouw een onvergetelijke vakantie.

Optionele excursies:

Hoe was de kwaliteit van de optionele excursies?

Wij hebben zelf een fiets gehuurd in Jinja (bij de lodge naast onze lodge voor 15 dollar) en hebben een onvergetelijk fiets(loop) tocht door de bagger gemaakt en veel met de lokale bewoners gesproken. Verder geen andere dingen gedaan want programma stond helemaal vol. Hebben 1 game drive laten schieten (’s morgens in muchison).

Opmerkingen:

Heb je nog opmerkingen en/of tips waar Kazuri Safaris in de toekomst rekening mee kan houden?

Ga zo door. Het was geweldig geregeld, kon niet beter dus! Niks geen op of aanmerkingen. Geloof dat ik niet positiever kan zijn toch, alleen de chimps vielen tegen maar dat vertel ik nog wel een keer over de telefoon .

Saskia bedankt!