Reisverhaal Tanzania: Ger

Beste Saskia, Wat een geweldige ervaring is deze safari voor ons geworden. Alles waar wij in de voorpret naar deze safari over hebben gesproken en over hadden gedroomd, is gebeurt en werkelijkheid geworden.

De hoeveelheden dieren die we hebben gezien waren echt fantastisch, leeuwen naast de auto,  olifanten bijna tegen de auto, een luipaard in de boom waar wij met de auto onder stonden, met er naast de prooi die hij s’morgens had gepakt. Gazelle’s, impala’s, wrattenzwijnen, struisvogels, (zelfs een paar die aan het paren waren en de dans daar vooraf), leeuwen, zebra’s, hagedissen, vogels in alle kleuren, soorten en maten, flamingo’s, apen, bavianen, nijlpaarden, giraffen, cheeta’s, hyena’s, jakhalzen, krokodillen, waterbuffels en als klap op de vuurpijl, 4 zwarte neushoorns in de Ngorogoro krater, dit was echt uniek, en maakte de big five compleet.

Wat zijn deze wilde dieren mooi in hun natuurlijke omgeving, geen holle blikken in hun ogen, maar alert en scherp op de omgeving. Enkele hoogte punten: een olifant op vijf meter afstand van ons tussen de huisjes van de Tarangire Sopa Lodge, het bezoek aan de bushman en de datoge, geweldig, het moeras in Tarangire en natuurlijk de Ngorogoro krater.

Het bezoek aan de Maasai was een grote teleurstelling, we raden echt niemand aan daar nog heen te gaan. Van de ooit trotse krijgers die het ooit geweest zijn, zijn ze nu verworden tot een stel schaamteloze bedelaars, en bedriegers.

Het programma dat jij voor ons had gemaakt was werkelijk geweldig qua opbouw, (het werd elke dag mooier en leuker), alles klopte en was tot in de puntjes gepland en dito uitgevoerd.

We hadden een hele goede chauffeur, Godlove, jong maar bijzonder correct en kundig, hij wist echt wat hij deed, was een kundig chauffeur en gaf heel veel info over wat er te zien was. Eigenlijk heeft hij er ook mede voor gezorgd dat deze safari zo geslaagd is voor ons. Lekker brutaal als er iets te zien was, ( hij drong niet voor, maar kwam altijd op de plek die het beste zicht gaf), hij wist altijd net dat beetje extra te brengen.

De lodges waren geweldig, Tarangire Sopa Lodge, luxe, heerlijk eten, extreem goede en attente bediening, prachtig uitzicht vanuit de ontbijtruimte, en olifanten in het resort!! Kati Kati Tented Camp was zo’n aparte ervaring, alleen het gegeven al, een tent op de Serengeti, in de tent een normaal toilet, een ” normale” douche, de samenkomst bij de Bush TV, het eten was minder (uitgebreid) dan in de lodge, maar heel goed voor zo’n locatie, de maraboe’s in de boom, de hyena’s die echt vlak voor en achter je langs lopen, je ziet ze alleen als er op ze geschenen word met een zaklantaarn want op die vlakte is het echt donker s’nachts, en de geluiden die je in de nacht hoort, geweldig. We hadden de Tloma Lodge geboekt, maar deze bleek overboekt, we kregen een upgrade naar de  Kitela Lodge.

Deze Lodge was voor ons echt een schok, de weg er naar toe kunnen we het best beschrijven als een …………….. eigenlijk moet je dat zelf beleven, dan ineens een hek, dat voor je open gaat en dan……………… het paradijs, onwerkelijk als je hier binnen komt, welkomst drankje, verfrissing doekjes en een uiterst enthousiaste begroeting, en dan ben je nog niet eens binnen. Het interieur is prachtig en je word er echt even rondgeleid, dan snel inchecken en naar de kamer. Hier vielen onze beide monden pas echt open, wat een ruimte, wat een uitzicht over de eigen moestuin en koffie plantage, de badkamer is echt fenomenaal mooi, vrijstaand bad, prachtig badmeubel met dubbele spoelbak, en de aparte doucheruimte met verschillende kleuren glazen bouwstenen, en had ik het separate toilet al genoemd? Het meer dan prachtige balkon en dito uitzicht, en dan het bed…………., twee meter breed, omkleed met een heel mooi muskieten net van mooi gaas, bovenkant doorzichtig, het zicht op het rieten dak als je in dit bed ligt is zeker s’avonds als het separaat verlicht kan worden geweldig. Dit alles woord compleet gemakt door stijlvolle meubelen en een open haard. We hebben nadat de kruier van onze koffers weg was, echt tien minuten door deze kamer gelopen, sprakeloos.
Alle drie onze verblijven op deze safari waren echte aanraders.

Ik kan nog echt wel een uurtje door gaan met het opnoemen van alles dat wij gezien hebben, en hoe dat bij ons op onze harde schijf in onze hoofden staat.

Het verblijf op Zanzibar, was zeker niet wat wij er van verwacht hadden, vervelend personeel in ons resort, slecht weer, en dat mooie witte strand, wordt een stuk minder mooi, als er een kudde koeien overheen gelopen is.

Lieve Saskia, dank voor een geweldige safari, de contrasten in dit land zijn mega groot, aan de ene kant de in onze ogen armoede en ellende van de leefomstandigheden, aan de andere kant de fantastische Lodges waar wij geslapen hebben en de fantastische natuur. De vriendelijkheid van de mensen in Tanzania, zal ons altijd bijblijven.

Geweldig zoals jij dit voor ons hebt geregeld, alles klopte, het werd steeds beter, ook hulde aan de plaatselijke vertegenwoordiger en zeker aan onze chauffeur. Jouw persoonlijke benadering en interesse in onze wensen voelden als warmte. Nogmaals onze wel gemeende dank, voor deze Once in a lifetime ervaring.

Groeten, Ineke en Ger.