Evaluatie Tanzania reis: Lotte

Saskia, dank je wel voor de fantastische organisatie van de reis. Al vanaf het begin dacht je meteen met ons mee en kwam je met goede voorstellen. Het was tot in de puntjes geregeld: van het verstrekken van informatie vooraf tot en met alle details van de reis zelf. Mochten er nog andere mensen uit onze omgeving die kant op willen gaan, zullen we Kazuri Safaris zeker bij ze aanraden!

Algemeen:

Wat was het hoogtepunt van jullie reis?

In een vakantie waar eigenlijk drie mini vakanties in verstopt zitten kunnen we eigenlijk niet 1 hoogtepunt noemen. Wat eruit sprong; de kilimanjaro, de eerste ontmoeting met een olifant en dineren op het strand van Zanzibar.

Heeft de reis aan jullie verwachtingen gedaan?

Zeker te weten.

Zat het programma van jullie reis goed in elkaar?

Ja, het was een mooie opbouw: eerst inspanning op de Kilimanjaro, als volgt op avontuur en als laatste bijkomen op Zanzibar.

Heb je voldoende informatie van Kazuri Safaris ontvangen over je reis?

Ja.

Hoe was de bereikbaarheid van de lokale partners ter plaatste en Kazuri Safaris tijdens jullie reis?

Over het algemeen prima. Iedereen was er de momenten dat ze er moesten zijn. Chris van Tanzania Experience heeft alles ook keurig geregeld en heeft ons een goede briefing en de-briefing gegeven. Alfred Safari’s heeft snel gereageerd op het moment dat er wat met de transfer was. Op de één of andere manier was dit wel elke keer een issue bij het Swahili House in Stonetown (wij hadden geen vouchers voor de transfer). Bij elke transfer die geregeld moest worden door dit hotel is er wel contact geweest met Alfred Safari’s. Verder wel elke keer goed opgelost. Mogelijk in de toekomst hier toch vouchers voor uitgeven?

Hoe heb je het contact met Kazuri Safaris ervaren?

Prettig en persoonlijk.

Op welke manier ben je in contact gekomen met Kazuri Safaris?

Via een vriendin, Gerarda van Kooten die eerder een reis naar Tanzania heeft geboekt.

Zou je Kazuri Safaris aanbevelen aan andere mensen?

Ja.

Kili Uhuru PeakAccommodatie:

Was de accommodatie naar verwachting?

Ja.

Hoe waren de hotels?

Phoei wat een lastige vraag. Keys Hotel diende het doel. Niet bijzonder, maar was prima voor die paar nachtjes. Het eerste tented camp was een verademing na de tocht op de Kilimanjaro. Het eten smaakte goed en de ‘tent’ was ook een leuke ervaring. Kati Kati camp heeft een fantastische ligging midden in het Serengeti park. Ook hier was alles goed geregeld. Ook prima eten; buffet met voor ieder wat wils. Het laatste hotel van de safari was ook goed. Heerlijke douche en echt super gegeten. Locatie weer heel wat anders dan een tented camp, zaten de iets minder avontuurlijke types, maar erg vriendelijk personeel, mooie kamer en het eten was echt wel heel goed.

Hoe was het kamperen?

Is heel goed bevallen! Vriendelijke crew, alles was hier helemaal in orde.

Hoe was het hotel op Zanzibar?

Heerlijk! Alles goed geregeld.

Rob bij de Maasai

Eten:

Hoe was het eten bij de hotels waar het ontbijt, lunch, diner inclusief was?

Elke keer goed bevallen. Niets op aan te merken.

Hoe was het eten tijdens de Kili beklimming?

Goed! Erg gevarieerd en knap hoe de kok er elke keer wat van wist te maken. Het smaakte allemaal erg goed.

Kili kamperen met uitzicht

Vervoer:

Hoe was het vervoer?

Goed. Alles volgens afspraak.

Hoe waren de transfers op Zanzibar?

Vanuit het Swahili House Hotel moeizaam, vanuit het Z-hotel uitstekend.

 

Chauffeur:

Hoe was de chauffeur? Denk hierbij aan zijn rijstijl, behulpzaamheid, informatief en op tijd?

Anesmo was onze chauffeur. Erg behulpzaam, wist erg veel te vertellen over de dieren en het leven in Tanzania. Was altijd op tijd en reed erg veilig. Ook de laatste dag dat we enigszins vrij hadden om in te delen was hij erg behulpzaam en wist hij precies waar hij naartoe moest (tanzanite experience ipv een souvenirs shop).

Gids:

Hoe was de hoofdgids van de Kili beklimming?

Kundig. Heeft al een jaar of 10 ervaring en hij heeft ons goed de berg op geholpen.

Zonsondergang Zanzibar

Optionele excursies:

Hoe was de kwaliteit van de optionele excursies?

Tanzania:

Masai; bijzondere ervaring. Het voelde wel toeristisch aan, maar niet op een onplezierige manier. Het is duidelijk voor hen ook een grote bron van inkomsten, maar ergens kreeg ik het gevoel dat ze ook gewoon hun cultuur een stuk willen laten zien. Je hoeft dit wel maar één keer in je leven te doen.

Zanzibar:

Snorkelen: door het heftige weer (hoge golven) moesten we uiteindelijk terug keren. Geen problemen met refund. Uiteindelijk het geld maar ingezet voor een massage.

Opmerkingen:

Heb je nog opmerkingen en/of tips waar Kazuri Safaris in de toekomst rekening mee kan houden?

We hebben een top vakantie gehad. Het programma zat goed in elkaar. Ook precies genoeg dagen Safari en precies genoeg dagen Zanzibar.