Evaluatie Oeganda reis: Marian

Afrika is ons uitstekend bevallen. De prachtige natuur met al haar wilde dieren en niet te vergeten de lokale bevolking die uitermate vriendelijk is, ondanks het feit dat een groot deel vaak in slechte omstandigheden leeft, hebben grote indruk op ons gemaakt. Na 14 dagen Oeganda hebben wij dit land echt in ons hart gesloten.

Algemeen:

Wat was het hoogtepunt van jullie reis?

Dat is best moeilijk aan te geven aangezien wij alleen maar hoogtepunten hebben ervaren. Een opsomming: de vriendelijkheid van de mensen, de prachtige natuur, de dieren, de uistekende begeleiding van Caleb, maar natuurlijk ook het Queen Elisabeth park, de wandelingen in de parken, enz. Wanneer we echt maar één hoogtepunt mogen noemen dan is dat toch wel het bezoek aan de Gorilla’s. Dat was een combinatie van fysiek afzien (4 uren klimmen en klauteren) en dan de grote ervaring van het zien van de gorilla’s met het besef dat dit voor weinigen is weggelegd. Een unieke ervaring dus. Toch blijft ook de fietstocht, die tijdens de rit een combinatie van de cultuur en natuurtocht werd, hebben wij als een bijzonder hoogtepunt ervaren.

Heeft de reis aan jullie verwachtingen gedaan?

Meer dan. We zijn er blanco ingegaan met de gedachte, of we vinden het niks, of we zijn voorgoed verliefd op Afrika. Dat laatste is gebeurd. 

Zat het programma van jullie reis goed in elkaar?

Deze zat erg goed in elkaar. Het mooie was de opbouw van het zien van de dieren. Onze eerste kennismaking met o.a. de apen was de wandeling in Kibale Forest. De dag erna de chimpansee tracking. Vervolgens het QENP en als hoogtepunt de gorilla’s. We vonden de dagen soms wel erg vol, vroeg er uit, maar we beseffen dat dat bij zo’n reis hoort en we wilden ook veel zien in een beperkt aantal dagen. De laatste dagen bij onze dochter waren wel heerlijk om nog weer wat uit te rusten.

Heb je voldoende informatie van Kazuri Safaris ontvangen over je reis?

Ja dat is prima.

Hoe was de bereikbaarheid van de lokale partners ter plaatste en Kazuri Safaris tijdens jullie reis?

Daar hebben we geen ervaringen mee gehad.

Hoe heb je het contact met Kazuri Safaris ervaren?

Uitstekend. Met name erg leuk om elkaar te zien bij de Sipi watervallen. 

Op welke manier ben je in contact gekomen met Kazuri Safaris?

Via internet. 

Zou je Kazuri Safaris aanbevelen aan andere mensen?

Zeker.

Accommodatie:

Was de accommodatie naar verwachting?

De accommodatie was over het algemeen prima. 

Wat vond je tijdens de reis het beste hotel, waarom?

Rwakobo rock. De ligging is sprookjesachtig, het restaurant/loungegedeelte is bijzonder mooi. De huisjes waar we hebben overnacht zijn ruim van opzet, prachtig wat betreft ligging en comfortabel. Wij hadden hier best wat langer willen blijven.

Welk hotel heeft niet aan je verwachtingen voldaan, waarom?

De overnachting in Kibale Forset Camp vonden wij wat minder zonder dat we deze slecht willen noemen. De eetgelegenheid is erg leuk. De tenten vonden wij wat minder. Er was nogal schemerig licht en de toilet (met zand) vonden wij ook wat minder. Aangezien je midden in het woud overnacht, wat ook wel weer spannend is, wordt alles in de tent wat klammig. Het is beslist geen slechte accommodatie, maar past waarschijnlijk iets minder bij ons.

De overnachting in Nile Porch was op zich goed, de tent was prima. Wat ons wel opviel dat het restaurant smerig was. Vieze tafelkleden, een stroom mieren over de tafel. De volgende ochtend toen we gingen ontbijten waren de tafels en het restaurant nog niet schoongemaakt na het diner van de vorige avond.

Eten:

Hoe waren de maaltijden bij de hotels waar het ontbijt, lunch, diner inclusief was?

Prima. We hebben overal goed gegeten met als topper wel Nkuringe Lodge.

Vervoer:

Hoe was het vervoer?

Uitstekend. Onze Gids Caleb strond op ons te wachten bij het vliegveld en heeft ons met het busje van Matoko prima vervoerd.

Chauffeur:

Hoe was de chauffeur? Denk hierbij aan zijn rijstijl, behulpzaamheid, informatief en op tijd?

Wij zijn enorm tevreden over Caleb. Zijn rijstijl is uitstekend. We hebben ons, hoe slecht de weg ook is in Oeganda, nooit een moment onveilig gevoeld. Hij is erg behulpzaam en kwam onderweg met leuke een verassende dingen voor ons zoals bijv. het kopen van, voor ons onbekend, fruit. Tijdens ons verblijf in Kumi, waar we natuurlijk geen programma voor hadden, kwam hij ook met goede voorstellen. Hij is bijzonder informatief, hij weet heel veel van de omgeving en deelt die kennis graag zonder daarbij opdringerig te zijn. Hij is een man van de klok en dat zijn wij ook dus dat was prima in orde. We hebben 14 dagen met hem opgetrokken en dat hebben wij als bijzonder prettig, relaxed en betrokken ervaren. Dat is één van de redenen waarom de reis voor ons zo geslaagd is. Wanneer we weer een gids nodig hebben in Oeganda dan maken we graag weer gebruik van Caleb zijn diensten. 

Optionele excursies:

Hoe was de kwaliteit van de optionele excursies?

Prima. We hebben de wandeling door Kibale Forest als erg leuk ervaren. De gids, dat geldt trouwens voor alle gidsen die we hebben gehad bij de excursies, sprak vol liefde en passie over het park en alles wat we daar zagen.

Opmerkingen:

Heb je nog opmerkingen en/of tips waar Kazuri Safaris in de toekomst rekening mee kan houden?

Wij hadden ons van te voren niet gerealiseerd dat we vaak erg vroeg uit bed zouden moeten. Het er vroeg uit moeten hebben we niet als vervelend ervaren maar misschien is het goed omdat van te voren bekend te hebben.

Lees ook het complete reisverslag!

Groetjes,
Familie Lubbers