Evaluatie Namibië reis: Jacqueline

Namibië is prachtig. Moeilijk om uit te leggen hoe mooi het steeds wisselende landschap is. Het was heerlijk om zelf te rijden. We hebben veel projecten bezocht en dat was een toegevoegde waarde, het ontmoeten van de locals. Saskia, jij ook weer bedankt voor het helpen uitzoeken en samenstellen van wederom een fantastische reis! Groet Hicham en Jacqueline

Algemeen:

Wat was het hoogtepunt van jullie reis?

Spitskoppe, Deadvlei, de persoonlijke ontmoetingen met verschillende locals en de mogelijkheid zelfstandig te kunnen reizen.

Heeft de reis aan jullie verwachtingen gedaan?

Ja!

Zat het programma van jullie reis goed in elkaar?

Ja!

Heb je voldoende informatie van Kazuri Safaris ontvangen over je reis?

Ja, de info was voldoende. De reis leende zich er ook erg voor om zelf vantevoren dinge op te zoeken en in te plannen en ter plekke iets te ondernemen.

Hoe was de bereikbaarheid van de lokale partners ter plaatste en Kazuri Safaris tijdens jullie reis?

Is niet van toepassing geweest dus hier kunnen we niets over zeggen. We hadden een ontmoeting met Explore Namibia moeten hebben aan het begin van de reis, maar die ging niet door? Wel vonden we de afgifte van de map met vouchers en overige info.

De informatie in de map was in orde, maar beperkt. Bovendien was de informatie erg algemeen (niets nieuws en er zat zelfs heel veel info in over parken plekken waar we niet kwamen, terwijl info over de parken/plekken waar we wel kwamen soms ontbrak…). De map met onze namen erop en persoonlijke reisbescheiden erin deed vermoeden dat er info in zou zitten wat meer van toepassing was op onze reis. Er zat ook geen begeleidend schrijven bij de map. Al met al, naar onze mening toch wel onpersoonlijk en algemeen.

De beschrijvingen van de campsites en sommige tijdstippen klopten niet altijd. De routebeschrijvingen waren wel erg handig en juist.

Hoe heb je het contact met Kazuri Safaris ervaren?

Heel erg leuk en goed!

Op welke manier ben je in contact gekomen met Kazuri Safaris?

Door onze reis naar Tanzania vorig jaar!

Zou je Kazuri Safaris aanbevelen aan andere mensen?

Ja!

Accommodatie/vervoer:

Was de accommodatie naar verwachting?

Ja, alle campsites en hotels waren prima. De een mooier of leuker dan de ander.

Hoe beviel het reizen met tent op dak?

Zeer goed. Zo’n daktent is super praktisch; binnen tien minuten ben je weg!

Hoe was het kampeer materiaal?

Naar onze mening wat ouderwets en sommige onderdelen waren wel aan vervanging toe.

Voor een hoop dingen (bijvoorbeeld lampen en pannen) bestaan tegenwoordig veel betere en zuinigere alternatieven. Bijvoorbeeld: zo was het in 3 weken tijd maar twee avonden gelukt de enorme gaslamp (zwaar, groot en breekbaar) aan te krijgen. Terwijl een ledlampje net zoveel licht geeft, zeker zo duurzaam is, handzamer en gemakkelijk in de ‘bediening’ is.

Het beddegoedwasin orde maar zou ook beter kunnen, zo waren de dekbedden niet warm genoeg voor de koude nachten en hadden de kussen nog amper vulling.

Optionele excursies:

Was het makkelijk om de excursies ter plekke te boeken? Wat hebben jullie gedaan?

Ja, dat was heel makkelijk. Uiteindelijk hebben we niets geboekt, maar alles op eigen houtje gedaan.

Opmerkingen:

Heb je nog opmerkingen en/of tips waar Kazuri Safaris in de toekomst rekening mee kan houden?

Het is voor sommige reizigers wellicht interessant om te weten waar bepaalde community projecten zijn of onderdeel uitmaken van de plek/camping/pension waar men verblijft.

Ook is het wel handig om in de info te vermelden dat men overgebleven eten (bijv. pakken rijst, blikjes met groente, etc.) aan het einde van hun reis kunnen doneren bij bijv. de autoverhuur maatschappij zelf. Dit wisten wij niet.

En natuurlijk de kou ‘s nachts. We waren gewaarschuwd hoor, en hebben het gehoord en gelezen, maar hadden het toch zwaar onderschat…

Wil je meer weten? Lees dan ons dag tot dag belevenis op onze blog: https://hichamjacky.wordpress.com/category/namibie/