Evaluatie Malawi reis: Peter

Algemeen:

Wat was het hoogtepunt van jullie reis?

Eigenlijk was alles geweldig, van het zelf rijden tot de diverse lodges en parken.

Heeft de reis aan jullie verwachtingen gedaan?

Ja.

Zat het programma van jullie reis goed in elkaar?

Ja, al was het bij Kara o’ Mula niet bekend dat wij de volgende dag een wandeling zouden maken met een gids. Na telefonisch contact met Malawian Style is dit echter helemaal goed gekomen.

Heb je voldoende informatie van Kazuri Safaris ontvangen over je reis?

Ja, al is het (voor volgende reizigers) wel handig om te vermelden dat je een handdoek mee moet nemen voor het douchen als je gaat kamperen. Er staat nu alleen een handdoek voor aan het zwembad.

Hoe was de bereikbaarheid van de lokale partners ter plaatse en Kazuri Safaris tijdens jullie reis?

Zoals je wel bekend is hadden we moeite om Malawian Style de laatste dag telefonisch in te lichten hoe laat we op het vliegveld aan zouden komen. Alle telefoonnummers geprobeerd maar geen van allen bereikbaar. Daarom belden we jou en was het snel geregeld.

Hoe heb je het contact met Kazuri Safaris ervaren?

Goed.

Op welke manier ben je in contact gekomen met Kazuri Safaris?

Gevonden via internet.

Zou je Kazuri Safaris aanbevelen aan andere mensen?

Ja.

 

Accommodatie:

Was de accommodatie naar verwachting?

De accommodaties waren netjes en aangezien we nog 2 keer een upgrade hadden gekregen was het die keren zelfs boven verwachting.

Wat was het beste hotel, waarom?

We bewaren hele goede herinneringen aan Bua Riverlodge en aan Zomba Forest lodge. Het kleinschalige en daardoor wat intiemere hebben we als heel prettig ervaren.

Wat was het minste hotel, waarom?

Kara o’ Mula. We vonden de kamers erg gehorig: zaten zelf aan het eind en konden de mensen die aan het begin van het rijtje zaten horen praten binnen in hun kamer.

Daarbij vonden we het, vergeleken bij andere accommodaties, iets te groot opgezet. Het was niet dat het slecht was, maar we vonden de kleinere accommodaties net even wat knusser.

Eten:

Hoe was het eten bij de hotels waar het ontbijt, lunch, diner inclusief was?

Bij Kara o’ Mula was het inderdaad wat langer wachten, daar waren we op voorbereid. Het eten zelf vonden we minder smakelijk. Bij Mgoza Lodge was het ook lang wachten op het eten. We snappen dat niet alles tegelijk klaargemaakt kan worden, maar vonden het wel jammer dat je zelfs de koffie en thee pas gemaakt kon worden nadat de gasten voor ons hun ontbijt geserveerd kregen. Daarbij was de smaak van het eten erg wisselend: van ontzettend lekker tot bijna geen smaak.

Bij alle andere locaties was het eten erg goed.

 

Vervoer:

Hoe was de auto?

Prima.

Hoe was het om zelf te rijden in Malawi?

Gemakkelijk, relatief weinig verkeer en ‘t gaat allemaal niet zo snel en haastig.

Had je genoeg informatie gekregen zoals een kaart en/of routebeschrijving?

We kregen zelfs een tomtom mee! De route was duidelijk, deze is zelf nog helemaal met ons doorgenomen door Gift. Zonder TomTom zou het wel uitdagender geweest zijn gezien het ontbreken van verkeersborden met bestemmingen.

 

Optionele excursies:

Hoe was de kwaliteit van de optionele excursies?

Goed.

 

Opmerkingen:

Heb je nog opmerkingen en/of tips waar Kazuri Safaris in de toekomst rekening mee kan houden?

Voor toekomstige reizigers die zelf willen kamperen met een 4×4 met daktent, kijk eens naar Land and Lake tours, die bieden dit wel aan zo zagen we ter plekke.