Afrika is méér dan alleen safari!

Sinds eind augustus ben ik al in Tanzania en ik geniet. Zoals jullie hebben kunnen lezen in eerdere blogverhalen ben ik op safari geweest naar Zuid-Tanzania. De natuur is prachtig en ongerept. Je komt er weinig toeristen tegen en heel veel dieren. En dat laatste is waar je aan denkt als je iets over Tanzania hoort; olifanten, zebra’s en leeuwen. Maar Tanzania biedt méér dan alleen wilde dieren.

Een verborgen schat

Deze week ben ik naar Lake Chala gegaan, een onbekende plek op zo’n 2,5 uur rijden vanaf Arusha, net voorbij Marangu en voor de Keniaanse grens. Het is een droge omgeving met struiken en acacia bomen. Met als verborgen schat een heel groot meer, misschien zo’n 3,4km2, dat soms diepblauw kleurt en soms turquose of groen. Lake Chala is een krater meer en wordt ondergronds gevoed met het water van de Kilimanjaro.  Het meer is 3,5km diep.

Lake Chala - Kazuri SafarisWil je van de gebaande paden af, ga dan naar Lake Chala voor een paar dagen, want het is hier prachtig! Er is een camping, waar je een iglo tent met matras en slaapzak kunt huren, of je kunt je eigen kampeerspullen meenemen. Er is een keuken, picknick tafels om te eten, een barbecue op elke kampeerveld, een warme douche, schone wc’s en een bar/restaurant met kampvuur. Het is een comfortabele camping, maar ben je toch niet zo van het kamperen in een iglo tentje, begin volgend jaar zijn er ook 10 grote luxe tenten op een platform met uitzicht op het meer.

Wat kun je doen bij Lake Chala? Je kunt hier wandelen; door droge rivierbeddingen, naar een kleine krater, een heuvel op en naar het meer. Het meer ligt zo’n 100m lager en het is een behoorlijke klim/afdaling. In het meer kun je zwemmen, er zijn geen krokodillen of nijlpaarden en er is geen bilharzia. Kano’s zitten in de planning, zodat je straks ook lekker kunt peddelen op het meer en kunt genieten van de stilte en de vogels. Ook kun je hier paardrijden als je dat van te voren regelt.

Toen ik hierheen reed dacht ik, misschien zien we zo wel een olifant, maar die zijn hier toch niet? Maar ja wel hoor, want het Tsavo West Park in Kenia ligt 19km verder en er zijn geen grenzen of hekken voor de dieren. Olifanten bezoeken het kamp, soms wordt er zelfs een luipaard gespot! Maar ook klipspringers, duikers, rockdassies, bavianen, wild cats enz.

Cultureel toerisme

Kazuri Safaris - TanzaniaVlakbij Lake Chala ligt Marangu, een klein dorp op de flank van de Kilimanjaro. Marangu is ook beslist een bezoek waard als je iets anders wilt zien. Het ligt in een prachtige groene omgeving, omgeven door bananen- en koffieplantages. In de omgeving vind je diverse watervallen die je alleen kunt bezoeken of met een gids. Het beste kun je een gids meenemen van het Cultural Tourism Program.

Afhankelijk van je eigen interesses bezoek je dan een kleurrijke lokale markt, een chagga hut (de naam van de mensen die hier wonen), een brouwerij waar je bananenbier kunt proeven, een koffieplantage en natuurlijk een waterval. Deze excursie kun je uitbreiden met een lokale lunch, bereidt door vrouwen uit het dorp, of je neemt je eigen lunchpakket mee. Je kunt dit allemaal te voet doen, of soms gebruik maken van privévervoer, afhankelijk van de tijd die je hebt en hoe fit je bent. Reken voor deze tour zo’n 6 uur.

Ontdek deze plekken zelf en creëer je eigen reis door Tanzania!

Saskia Bruin is eigenaresse van Kazuri Safaris – Creëer je eigen reis naar Afrika.

Kazuri Safaris organiseert individuele reizen ...
‘Like’ de Kazuri facebook pagina of volg Kazuri op twitter, zodat je automatisch op de hoogte wordt gebracht als ik weer een nieuw bericht op mijn blog plaats!