Tanzania rondreis: Ilse & Christiaan

Eigenlijk kunnen we niet beschrijven wat we allemaal gezien hebben tijdens de safari. Veel van die dieren heb je wel al eens in de dierentuin gezien, maar het is zo anders om ze in hun eigen, natuurlijke omgeving te zien, echt ontzettend mooi! En we hebben heel wat dieren gezien tijdens de safari in Lake Manyara, Serengeti en de Ngorongo Krater. O.a. de vele apen, waarbij er soms een kleintje op de rug zat of aan de buik hing, de leeuwen die hun prooi van afgelopen nacht nog aan het opeten waren, waarbij de hyena’s op de achtergrond wachten, en de luipaarden, die zo sterk zijn dat ze een kleine zebra de boom in kunnen slepen. It really is the Circle of Life.

De reis begon met het ophalen van mijn vriend, die ik na vier weken stage lopen in Tanzania eindelijk weer zag! Na een nacht slapen in een erg mooi hotel in Arusha gingen we de volgende dag op Safari. En eigenlijk kun je niet beschrijven wat je dan allemaal ziet. Veel van die dieren heb je wel al eens in de dierentuin gezien, maar het is zo anders om ze in hun eigen, natuurlijke omgeving te zien, echt ontzettend mooi! En we hebben heel wat dieren gezien tijdens de safari in Lake Manyara, Serengeti en de Ngorongo Krater. O.a. de vele apen, waarbij er soms een kleintje op de rug zat of aan de buik hing, de leeuwen die hun prooi van afgelopen nacht nog aan het opeten waren, waarbij de hyena’s op de achtergrond wachten, en de luipaarden, die zo sterk zijn dat ze een kleine zebra de boom in kunnen slepen. It really is the Circle of Life.

Na onze avonturen van de safari gingen we de laatste dag nog naar een camping in de buurt van Lake Eyasi, waar we ’s avonds met een heerlijk wijntje bij het meer genoten van zonsondergang. Hier gingen we de volgende dag naar de Bosjesmannen, waar we mee op jacht zijn geweest en ze toen ter plekke een impala gingen slachten. De delen van het dier worden dan op de nek of schouder terug gedragen naar het dorp, waar het in de bomen wordt gehangen zodat er geen beesten bij kunnen. Het was echt heel interessant, en ondanks dat we ons na die tijd wel een beetje vies voelden na alle met bloed bevuilde handen te schudden, hadden we het voor geen goud willen missen! Hierna zijn we ook nog naar de Blacksmith’s geweest, waar ze van allerlei metalen verschillende voorwerpen maken zoals pijlen, messen en sieraden. Dus voor een mooi souvenir ben je hier aan een goed adres!

Na een week safari zijn we nog een week naar Zanzibar geweest, waar we eerst twee dagen in Stonetown zijn verbleven. Hier maak je kennis met verschillende marktjes en leuke winkeltjes. En wij zijn ook op Spicetour geweest, waarbij je allerlei verschillende kruiden en vruchten gelijk vanuit de natuur kunt proeven en waarbij uitgelegd wordt hoe dat uiteindelijk het kruid wordt wat wij bij de maaltijden gebruiken.

Als afsluiting van de vakantie zijn we nog vier dagen in Nungwi verbleven, waar we heerlijk van de mooie witte stranden, de helderblauwe zee en de zon hebben genoten. Dus het was een vakantie waarbij we veel gezien hebben, en vooral heel veel genoten hebben! En dat natuurlijk mede dankzij de erg goede organisatie van Kazuri Safaris, dus heel erg bedankt daarvoor!

Groetjes,
Ilse & Christiaan