Tanzania en Zanzibar rondreis: Paul & Thea

Toen we 30 jaar getrouwd waren zijn we met onze kinderen op vakantie geweest. Tanzania werd de keus, met Kazuri Safaris.Na aankomst zijn we op safari gegaan met een jeep. Onder andere hebben we de Serengeti en de Ngorongoro Krater bezocht, waar we de Big Five hebben gezien. De chauffeurs van de jeeps wisten ze allemaal te vinden. Ook de Maasai, de Hadzabe en de Datoq stam hebben we bezocht. Het heeft indruk op ons gemaakt te kunnen zien hoe de mensen daar leven. We hebben een schitterende reis gehad en met zijn allen erg genoten. De reis verliep vlekkeloos en met de goede zorgen en hoeveelheid informatie, waren wij bijzonder tevreden.

Toen we 30 jaar getrouwd waren zijn we met onze kinderen op vakantie geweest. Tanzania werd de keus, met Kazuri Safaris. De week voor de kerst heen en na oud en nieuw weer terug, het was een prachtige rondreis!

Tanzania - Kazuri SafarisNa aankomst zijn we op safari gegaan met een jeep. Onder andere hebben we de Serengeti en de Ngorongoro Krater bezocht, waar we de Big Five hebben gezien. De chauffeurs van de jeeps wisten ze allemaal te vinden. Ook de Maasai, de Hadzabe en de Datoq stam hebben we bezocht. Het heeft indruk op ons gemaakt te kunnen zien hoe de mensen daar leven. We hadden ook vanuit Nederland kleding meegenomen die we daar konden weggeven. Dat vond gretig aftrek. Tijdens deze safari hebben we in lodges overnacht. Midden in de natuur, prachtig.

Na deze safari zijn we richting de Kilimanjaro gegaan en wel naar het plaatsje Marangu. Daar konden we even bijkomen van de belevenissen van de safari. Je kan daar een wandeling maken richting Kilimanjaro of met een gids de omgeving bekijken. Wij hebben een wandeling in de omgeving gedaan. Met een goed Engels sprekende gids werd het een hele mooie wandeling. Watervallen gezien en bij de Chagga stam geweest, waar de koeien in de hut “op stal” staan. De wandeling ging ook langs de woning van de baas van de gids. We werden daar uitgenodigd en we hebben bananenbier gedronken. Men was daar zeer gastvrij. Deze wandeling duurde ietwat langer dan gepland, maar was erg leuk.

Om deze reis helemaal af te maken hadden we besloten de laatste dagen naar Zanzibar te gaan. Met een bus van Marangu naar Dar es Salaam om daar de avond door te brengen. En de volgende morgen per boot naar Zanzibar vertrokken.

Zanzibar - Kazuri SafarisOok op Zanzibar zijn er weer genoeg mogelijkheden om je tijd door te brengen. Stone Town bezoeken, kruidenplantages bezoeken, met dolfijnen zwemmen, duiken of gewoon lekker aan het stand liggen. We hebben daar oud en nieuw gevierd, wel met champagne maar zonder vuurwerk.

Vanaf Zanzibar met een klein vliegtuigje naar Dar es Salaam gevlogen. We moesten de piloot wel zeggen naar welk vliegveld hij moest vliegen, naar het nationale- of Internationalevliegveld. Vervolgens weer naar de winter in Nederland..

We hebben een schitterende reis gehad en met zijn allen erg genoten. De reis verliep vlekkeloos en met de goede zorgen en hoeveelheid informatie, waren wij bijzonder tevreden. Weer thuis hebben we onze prachtige foto’s laten zien en onze verhalen verteld. Als commentaar kregen we steeds te horen; “jullie hebben een prachtige vakantie gehad”.

Groeten,
Paul