Kenia, Tanzania, Zanzibar & Pemba rondreis: Laura en André

In de Serengeti heb ik een enorme verrassing gekregen: een ballonvaart met champagne-ontbijt. André had dit in Nederland al met Saskia geregeld. Zij heeft het zo goed kunnen organiseren, dat echt iedereen in het complot zat (onze gids, een chauffeur, ook de andere gasten die de ballonvaart gingen doen) dat ik echt niets in de gaten heb gehad. Achteraf grote hilariteit alom natuurlijk toen ik er eindelijk achter kwam wat we gingen doen.... En wat was het fantastisch, echt een belevenis om nooit te vergeten!!!

Ruim 20 jaar geleden is André in Kenia op safari-& duikvakanite geweest. Kort daarna heb ik hem ontmoet en de afgelopen 19,5 jaar heeft hij vaak gezegd dat hij mij Kenia wilde laten zien. Dus dat moest er nu maar eens van komen. Omdat we 3 weken de tijd hadden voor deze vakantie wilden we ook wat van Tanzania zien en dan afsluiten met een relaxte week duiken. Dit hebben we bij Saskia neergelegd en zij kwam met een mooi voorstel. Op internetfora kwamen we erachter dat we voor het duiken het best op Pemba konden zijn, een eilandje boven Zanzibar. Saskia heeft dit voor ons uitgezocht en kwam met het fantastische Manta Resort op de proppen. Echt een super resort om zo’n reis mee af te sluiten!

Ik ben niet zo goed in het schrijven met woorden, ik schrijf liever met licht: fotografie is een grote hobby. Ik heb me helemaal uit kunnen leven: overdag mooie foto’s maken en ’s avonds via de iPad de mooiste selecteren en bewaren. Maar goed, ik zal toch een poging wagen om er een verslag van te maken.

Onze route:
Nairobi 1 nacht – Lake Naivasha 2 nachten – Lake Nakuru 1 nacht – Maasai Mara 2 nachten – Serengeti 3 nachten – Ngorognoro krater 1 nacht – Lake Manyara 1 nacht – Zanzibar Stone Town 2 nachten – Pemba 7 nachten.

Dit is een prima route geweest: achteraf gezien had Lake Manyara wat ons betreft niet gehoeven, dit is een klein park, waar wij behalve een  paar vogels niet veel gezien hebben, zeker als je daarvoor de Maasai Mara en Serengeti gedaan hebt. Maar we hebben ook mensen gesproken die in dit park een fantastische vangst van een impala door een paar leeuwen gezien hebben….

Hakuna matata (no problem), hieronder een overzicht van onze hoogtepunten (in chronologische volgorde):

De enorme hoeveelheid wildebeesten in de Maasai Mara heeft mij echt verwonderd. Dit was dus wat André mij wilde laten zien. De migratie was helaas nog niet gestart, we waren een week of 2 – 3 te vroeg. Doordat het behoorlijk heeft geregend, is het nog heel erg groen en is er voldoende gras, dus geen reden om te migreren. Maar de enorme aantallen kun je niet beschrijven, overal waar je kijkt die beesten…. Erg indrukwekkend.

In de Serengeti heb ik een enorme verrassing gekregen: een ballonvaart met champagne-ontbijt. André had dit in Nederland al met Saskia geregeld. Zij heeft het zo goed kunnen organiseren, dat echt iedereen in het complot zat (onze gids, een chauffeur, ook de andere gasten die de ballonvaart gingen doen) dat ik echt niets in de gaten heb gehad. Achteraf grote hilariteit alom natuurlijk toen ik er eindelijk achter kwam wat we gingen doen…. En wat was het fantastisch, echt een belevenis om nooit te vergeten!!!

Bij de hippo-pool in de Serengeti waren we getuige van een gevecht tussen vele hippo’s en een verdwaalde krokodil. De krokodil vloog echt door de lucht, adembenemend om te zien. Gelukkig heeft de croc het wel overleefd, maar het was waanzinnig om dit te zien.

De Ngrorongoro krater is ook absoluut een hoogtepunt geweest, vooral toen we na de safari het uitzicht op het terras van de Ngorongoro Wildlife Lodge zagen. Helemaal fantastisch, glaasje wijn, paar pindaatjes en chipjes erbij. Echt zo’n gevoel wat je de rest van je leven
niet meer vergeet.

Tenslotte onze laatste week op Pemba, een fantastisch resort waar erg goed voor ons gezorgd werd, geweldig eten, heerlijke cocktails, goede wijn en super, super, super vriendelijke mensen. Even geen buffetten meer, maar mooi opgemaakte borden die geserveerd worden nadat je een keuze gemaakt hebt tussen vlees of vis.

Het duiken was prima, er werd door Maxwell, de manager van de duikschool, speciaal met ons (redelijk ervaren duikers) rekening gehouden bij de keuze van de duikstekken. Helaas heeft het deze week wel behoorlijk geregend, dat is echt het enige minpuntje deze week geweest. Maar na een duik met je hoofd boven water komen terwijl het regent, is toch ook wel weer een nieuwe ervaring geweest. Helaas geen walvishaaien of mantaroggen gezien, hoewel die er echt wel zouden moeten zitten. Ach ja, we hebben deze vakantie zoveel mooie beesten gezien, er moet ook nog wat te wensen overblijven….

Kortom: een geweldige vakantie, alles supergoed geregeld door Saskia! Heerlijk om zelf eens 3 weken nergens over te hoeven nadenken en geen beslissingen te moeten nemen!!! Onze volgende Afrika-reis zullen we zeker weer via Kazuri boeken!!

Hartelijke groetjes,
Laura & André