Kenia rondreis: Eva

Op 26 november vertrok ik naar Kenia voor een week rondreis rondom Nairobi. Mijn man was al een week in Kenia om samen met AMREF een project te doen en wij zouden aansluitend samen nog een week een rondreis maken. De rit naar de Masai Mara gaf al een goed beeld van het landschap van Kenia. Prachtig om de valleien te zien. Door de recente regenval zag alles er heel groen uit. Ik vond het park prachtig al waren we niet in de tijd van de grote trek. Vooral de olifantenkuddes, giraffen en leeuwen maakten grote indruk..

Op 26 november vertrok ik naar Kenia voor een week rondreis rondom Nairobi. Mijn man was al een week in Kenia om samen met AMREF een project te doen en wij zouden aansluitend samen nog een week een rondreis maken. Aangezien ik veel bagage mocht meenemen (2 x 23 kilo + 12 kilo handbagage) had ik kleding en schoenen die te klein waren van mijn dochters Luna en Nikki meegenomen en aan vriendinnen gevraagd of ze ook kinderkleding over hadden om in Kenia weg te geven. Met 35 a 40 kilo aan kinderkleding ging ik op weg naar Schiphol. Na een rustige, comfortabele vlucht met KLM kwam ik ’s avonds op Nairobi Airport aan, alwaar mijn man en onze chauffeur Mustafa mij op stonden te wachten.

De volgende ochtend vertrokken we al vroeg richting Masai Mara National Park. De rit er naartoe gaf al een goed beeld van het landschap van Kenia. Prachtig om de valleien te zien. Door de recente regenval zag alles er heel groen uit. In de middag arriveerden we bij onze lodge: Ashnil Lodge.

Echt een aanrader, hele mooie tenten en prachtig gelegen. Ik vond het Park prachtig al waren we niet in de tijd van de grote trek. Vooral de olifantenkuddes, giraffen en leeuwen maakten grote indruk.. We hebben hier ook een ballonvaart gemaakt met vervolgens een ontbijt onder een acaciaboom in het park. Dit was sprookjesachtig mooi. Na 2 nachten hebben we onze reis voortgezet en brachten we een bezoek aan een Maasai Dorp. We kregen met zijn tweeen een uitgebreide rondleiding. En ook al waren ze op toeristen ingesteld had ik niet het gevoel dat het heel toeristisch was. Dit kwam waarschijnlijk doordat we met niet met en grote groep waren en dat de Maasai hun tradities en waarden in ere houden. Erg mooi, interessant en indrukwekkend om dit van dichtbij te ervaren.

Wij zetten onze reis voort via Lake Navaisha, waar we een bezoek brachten aan Elsamere en één nacht overnachten in de Sopa Lodge, naar Lake Nakuru waar we verbleven in Flamingo Hill Camp. Dit Camp blonk nog meer dan de andere uit in vriendelijkheid en goede service en ook het eten was hier erg goed. We hebben ons laten verwennen met een heerlijke massage. We maakten weer enkele gamedrives met Mustafa, die ons altijd weer naar de juiste spots bracht om wildlife te zien. Bij Lake Nakuru veel nijlpaarden, de zeldzame Rothschild giraffe en oneindig veel vogelsoorten gezien.

Het laatste park waar we naartoe gingen, was Amboseli National Park. We verbleven hier in Satao Elerai een Lodge die is opgezet met hulp van oa de EU, waarbij duurzaamheid en maatschappelijk belang voorop stond. Hier werken de Maasai uit de regio zodat zij ook meeprofiteren van het toerisme. De Lodge ligt prachtig aan de voet van de Kilimanjaro. En als de berg zichtbaar is, kun je je geen mooiere plek bedenken. Al twee dagen had de berg zich niet laten zien en het leek niet veelbelovend, maar allebei de ochtenden dat wij er waren trok de bewolking ineens weg en hadden we een prachtig uitzicht op de berg. In het park was er in dit jaargetijde en door de enorme regenval, waardoor er weing schaarste aan voedsel was, minder te zien. Echter de grote lege vlakte had ook zijn charme en het uitzicht op de berg maakte dit ook goed.

De laatste dag hebben we in Nairobi doorgebracht en hier het Olifantenweeshuis, het Gifaffen Centre, het Nationaal Museum en het Karen Blixenhuis bezocht. Ik moet zeggen dat ik het alle vier de moeite waard vond. Al hebben we maar een week doorgebracht in Kenia. Het land met zijn prachtige natuur, de parken met wilde dieren en de mensen die oprecht lachen en vriendelijk zijn hebben een zeer positieve indruk en blijvende mooie herinnering bij ons achergelaten. We komen zeker nog een keer terug met het hele gezin als onze kinderen ietsje ouder zijn.

Bozi en Eva

PS. Wat ik zeer gewaardeerd heb in het boeken bij Kazuri/Saskia is de persoonlijke benadering en de mogelijkheid om een eigen reisprogramma samen te stellen. Ook vonden wij het erg prettig om met zijn tweeen in een busje te zitten ipv met een hele groep zoals we regelmatig tegenkwamen.