Evaluatie Tanzania reis: Maureen

We hebben het super gehad! We zijn nog aan het nagenieten. Het was zo'n bijzondere reis. Vooraf hadden we er heel veel zin in, maar heb je nog niet echt een idee hoe bijzonder het is om zoveel prachtige landschappen en zo veel dieren te zien en zo dichtbij. En de mensen zo lief en vriendelijk. Afrika zit vanaf nu echt een beetje in ons hart.

Algemeen:

Wat was het hoogtepunt van jullie reis?

De reis was één groot hoogtepunt. We hebben de Big five gezien, heel gaaf! Elke keer vielen we weer in nieuwe verbazingen. De mooie landschappen de vele dieren, de fijne chauffeur, de vriendelijkheid van de mensen, de tenten/lodges. En dan kom je na een fantastische safari week in Tanzania op Zanzibar en dan hoop je dat het zo is als in de boekjes en dat is dat ook echt zo. Onze lach is niet van ons gezicht af geweest.

Kazuri Safaris - TanzaniaKazuri Safaris - Tanzania

Heeft de reis aan jullie verwachtingen gedaan?

De reis heeft zeker aan onze verwachtingen voldaan. Alleen Stone Town vonden we niet zo leuk, maar dat kwam misschien omdat de mentaliteit daar zo anders is en dat ff wennen was na zo’n heerlijke fantastische safari week. We zijn de volgende dag lekker op tijd naar het Z-hotel gegaan en dat was voor ons de beste keus, wat een feestje!

Zat het programma van jullie reis goed in elkaar?

Het programma beviel heel goed. We dachten bij de 3e dag Serengeti ‘s ochtends van ons mag het een korte dag zijn en ‘s middags even lekker bij het zwembad liggen. We hadden voor ons gevoel toen alles wel gezien,  maar ook deze dag hadden we niet willen missen omdat we weer zo veel ander moois zagen qua dieren en landschappen in weer een heel ander stuk van de Serengeti.

Wat ons betreft hoeft een bezoek aan de Maasai niet in het programma te staan. Ze willen alleen maar geld.

Daarom zag ik een beetje op tegen de dag met de verschillende stammen bij Lake Eyasi maar wat leuk was dat! Super leuke enthousiaste gids, de mensen zo vriendelijk, je kreeg het gevoel dat ze het echt leuk vonden dat je er was en dat ze hun manier van leven konden laten zien. Het mee jagen, zelf met pijl en boog schieten, vuur maken, maispap en armbanden maken, echt genoten!

Heb je voldoende informatie van Kazuri Safaris ontvangen over je reis?

Ja zeker. Wat heel fijn was het advies en de vrijheid om lekker op google te zoeken naar eventuele lodges die wij leuk vonden en dat jullie keken of die locatie paste in ons programma en budget.

Hoe was de bereikbaarheid van de lokale partners ter plaatste en Kazuri Safaris tijdens jullie reis?

De eerste dag werden we ‘s ochtends opgewacht door Alfred. Die maakte even kennis met ons en stelde ons voor aan de chauffeur. Daarna geen contact meer gehad, maar dat was ook niet nodig. De chauffeur regelde alles voor ons.

Zelfs toen onze chauffeur met spoed weg moest omdat zijn vrouw in het ziekenhuis lag op de één na laatste dag van onze safari is hij niet eerder weg gegaan totdat hij wist wie de volgende dag onze chauffeur zou zijn. De volgende dag stond onze nieuwe chauffeur weer klaar en weer een super vriendelijke spontane jongen. En zich erg voor ons heeft ingezet toen ineens onze vlucht naar Zanzibar gecanceld was en we uiteindelijk via een ander vliegveld toch nog naar Zanzibar konden.

Hoe heb je het contact met Kazuri Safaris ervaren?

Als erg betrokken en enthousiast!

Op welke manier ben je in contact gekomen met Kazuri Safaris?

Toevallig via google kwam ik op een blog over ervaringen van Tanzania en Zanzibar. Super enthousiaste verhalen over het land maar ook over de organisatie. En dat bleek Kazuri te zijn.

Zou je Kazuri Safaris aanbevelen aan andere mensen?

Al gedaan :).
Kregen enthousiaste reacties op onze foto’s en meerdere mensen die gevraagd hebben wij wie we de reis geboekt hadden.

Accommodatie:

Was de accommodatie naar verwachting?

Sommige beter dan verwacht zelfs.

Alleen zouden we de volgende keer niet voor Ikoma Tented Camp kiezen, maar een accommodatie echt in de Serengeti. Het was er goed, alleen scheelt het toch 15 km extra rijden. En waarschijnlijk dan ook meerdere gasten zodat er ook meer keus was qua ontbijt en diner. Nu kregen we wat er was en aangezien ik geen omelet als ontbijt nam was er eigenlijk verder alleen fruit en geen andere broodjes.

Wat was het beste hotel, waarom?

Maramboi Tented Camp bij Tarangire vonden we echt super. Prachtig uitzicht, dieren die zo dichtbij rond lopen, lekker zwembad, heerlijk eten, tent op palen (met zelfs een fohn en wifi) en heerlijke sfeer.

Migunga Tented Camp bij Lake Manyara was een hele goede tweede. Prachtig uitzicht tussen alle bomen en de aapjes. En het bed vol met mooie bloemen alsof het een huwelijksreis was.

Hoe waren de hotels op Zanzibar?

Het Z hotel in Nungwi was heerlijk!

Het was een feestje om daar te zijn. Toen we aankwamen en met een welkomst drankje bij het zwembad zaten en uitkeken over het prachtige strand en water hadden we een smile van oor tot oor.

Helaas viel de kamer tegen. We hadden zeezicht geboekt en keken op het gebouw waar de verschillende eetgelegenheden waren en via een klein raam konden we de zee zien als we de luxaflex open deden maar dan had je wel in kijk van de mensen die op het terras zaten daar. De airco deed het niet waardoor het de eerste nacht niet uit te houden was zo heet. Gelukkig hebben ze het redelijk kunnen repareren en was een andere kamer niet mogelijk omdat ze volgeboekt waren.

Maar ondanks dat hebben we zo genoten van de vriendelijkheid van de mensen, het heerlijke eten de heerlijke cocktails, lekkere muziek bij zonsondergang, echt een luxe en het liefst hadden we nog een paar dagen bijgeboekt want we waren nog niet klaar met genieten :).

Wat was het minste hotel, waarom?

Dhow Palace in Stone Town.

Beetje smoezelig, mensen waren redelijk vriendelijk, niet een heel welkom gevoel, kamers erg gehorig.

Chauffeur:

Hoe was de chauffeur?

Onze chauffeur deed er alles aan om ons zo veel mogelijk te laten zien. Hij had veel contact met zijn collega’s. Onderweg bleek al dat hij veel mensen kende en iedereen maakte een praatje met hem. Erg leuk en handig als er weer ergens iets mooi te zien was. We hebben ons heel veilig gevoeld tijdens de reis terwijl de wegen af en toe er uitzagen als een echte uitdaging, maar alle respect voor zijn manier voor rijden. Hij was altijd netjes en beleefd. Hij zorgde er echt voor dat het voor ons een hele ontspannen reis was waar wij volop konden genieten van al het moois.

Algemeen:

De rondreis was heel gaaf maar ook een tikkeltje intensief. De dagen beginnen vroeg en zijn lang en ‘s nachts sliepen we niet heel goed door alle geluiden van de dieren (wel heel leuk). En het was zo lekker om dan nog een paar dagen te relaxen op Zanzibar aan het strand en zwembad en geen planning te hebben. Het was er zo mooi! Omdat het op Zanzibar zo anders genieten is lijkt het alsof je zo lang weg bent, heerlijk!

Saskia, super bedankt voor het regelen en het advies dat je gegeven hebt voor deze fantastische onvergetelijke reis!
Groetjes Maureen