Evaluatie Malawi reis: Frans

Algemeen:

Wat was het hoogtepunt van jullie reis?

Het verblijf in Ng’ona Lodge te Majete was echt chillen. Dat hadden we echt nodig om in een “Malawi”  modus te kunnen komen.

Het verblijf in Mvuu-camp was gewoon echt top. Een eigen gids met voertuig. En dan een gids met zoveel kennis over de dieren, bomen en planten. Over de natuur kon hij blijven vertellen. Dat waardeerden we heel erg en hij genoot daarvan. We zijn  daar erg verwend, het overdonderde ons soms zelfs. Grandioos.

Heeft de reis aan jullie verwachtingen gedaan?

Het enige wat eigenlijk niet aan onze verwachtingen heeft voldaan is “Annie’s Lodge”.

We hadden daar een echt toeristische plaats verwacht met alle accommodatie op watersportgebied. Dit bleek niet zo het geval te zijn.

Nu kwamen wij ook van Mvuu-camp waar we natuurlijk erg verwend waren geweest. Annie’s Lodge was daardoor een schril contrast. Restaurant en het ontbijt was daar matig.

Mooi was wel dat het ontbijt geserveerd werd nabij je kamer of op het terras. De vijf dagen in Annie’s Lodge waren achteraf te lang.

Zat het programma van jullie reis goed in elkaar?

Het programma zat goed in elkaar. De transfers waren goed en op tijd. Compliment dat ze hun schema zo hebben aangepast bij de vertraging vanuit Nairobi naar Lilwonge tijdens de heenreis.

Jammer dat er tijdens de transfers geen bijzonderheden te bezoeken waren. We begrepen dat die er gewoon niet zijn. Dit had de transfers naar de volgende logde wel wat kunnen onderbreken.

Heb je voldoende informatie van Kazuri Safaris ontvangen over je reis?

De informatie was ruim voldoende. Geen opmerkingen hierover. Ook met telefonische vragen werden we snel en adequaat geïnformeerd.

Hoe was de bereikbaarheid van de lokale partners ter plaatste en Kazuri Safaris tijdens jullie reis?

We hadden het telefoonnummer van de chauffeur. Deze regelde de zaken met de lokale partners als we vragen hadden. Bv. hoe te handelen met Bilharzia in Lake Malawi. Zij adviseerden ons om ter plaatse in Malawi medicatie te kopen. Deze zou beter en zeker goedkoper zijn dan in Nederland. Dit hebben wij dan ook gedaan.

Hoe heb je het contact met Kazuri Safaris ervaren?

Wederom als zeer prettig.

Op welke manier ben je in contact gekomen met Kazuri Safaris?

We hadden ervaring met Kazuri Safaris, onze reis naar Kenia hebben we ook bij jullie geboekt. Dit is onze tweede vakantie met Kazuri Safaris en mogelijk niet de laatste.

Zou je Kazuri Safaris aanbevelen aan andere mensen?

Is al gebeurd.

Accommodatie:

Was de accommodatie naar verwachting?

Ng’ona Lodge en Mvuu-camp waren naar verwachting en soms beter. Annie’s Lodge was gedateerd en niet alle medewerkers konden goed Engels of hadden (nog) geen ervaring met serveren ed.

Wat was het beste hotel, waarom?

Mvuu-camp had het meeste te bieden. Goed gemotiveerd personeel, vriendelijk en wist waarover ze spraken. De game-drive’s waren gewoon top door de zeer goede gids.

Ng”ona Lodge was een echte chill Lodge waar je echt tot rust kon komen. Vriendelijk personeel en een goede maaltijd.

De omgeving was prachtig, rustig en omdat het kleinschalig was, heel weinig andere mensen.

Wat was het minste hotel, waarom?

Annie’s Lodge doordat we mogelijk wat hogere verwachtingen hadden en de pech had om na Mvuu-camp te komen. Zoals al eerder omschreven niet echt gemotiveerd professioneel personeel. Tevens heeft Cape Maclear niet veel te bieden als watersportgebied.

Eten:

Hoe was het eten bij de hotels waar het ontbijt, lunch, diner inclusief was?

Was voldoende tot ruim voldoende.

Vervoer:

Hoe was het vervoer?

Over het algemeen goed.

Chauffeur:

Hoe was de chauffeur? Denk hierbij aan zijn rijstijl, behulpzaamheid, informatief en op tijd?

Naam chauffeur: Lawrence reed normaal vrij rustig. Onze ervaring was dat hij moeilijk uit zijn woorden kon komen bij uitleg over wetenswaardigheden van Malawi. Hij was vriendelijk en heeft ons mooie natuur laten zien.

Optionele excursies:

Hoe was de kwaliteit van de optionele excursies?

De gamedrive in Majete was goed verzorgd. Goede gids en door hem netjes terug gebracht naar de Lodge.

De bootexcursie in Cape Maclear was goed verzorgd met een zgn. strandlunch. We voeren langs drie eilanden en konden snorkelen en zwemmen hebben zeearenden kunnen spotten die gevoerd werden.

Opmerkingen:

Heb je nog opmerkingen en/of tips waar Kazuri Safaris in de toekomst rekening mee kan houden?

Ik denk dat jullie aan andere reizigers die naar Malawi willen gaan kunnen meegeven dat Malawi een land is wat in opkomst is qua toerisme. Dat de Nationale parken zeker een bezoek waard zijn  en duidelijk is dat zij zich nog verder moeten ontwikkelen. De mensen doen er alles aan om het jou als  toerist zo goed mogelijk naar je zin te maken.