Evaluatie Kenia reis: Roselien

Wat was het hoogtepunt van jullie reis?

Voor ons was dat “het samenzijn” met ons gezin. Voor het eerst was het mogelijk om 24 uur per dag samen te zijn en te kunnen genieten. Het is zo bijzonder om echt alle tijd die je hebt samen te kunnen spenderen, dat is voor ons het meest waardevol.

Heeft de reis aan jullie verwachtingen gedaan?

Absoluut, de reis heen en terug, het weer, het reizen in de auto, de accomodaties, de beesten etc. We wisten al redelijk goed wat we qua inhoud konden verwachten gezien het feit dat ik daar al eerder was geweest en omdat we al meerdere keren op safari zijn geweest. Maar dat het met kinderen ook zo’n succes was hadden we alleen maar kunnen dromen.

De kinderen zijn dol op beesten en keken hun ogen uit, ze waren zo enthousiast, daarom was het voor ons super!

Zat het programma van jullie reis goed in elkaar?

In grote lijnen wel, overal twee nachten slapen is perfect, niet te lang want na twee nachten heb je alles wel gezien, maar ook niet korter, dat is niet handig, vooral niet met de kinderen.

Hoe was het reizen met 2 kleine kinderen?

Perfect, de vlucht is maar 8 uur, korter dan een autoreis naar Frankrijk. Vrijwel geen tijdsverschil en toch geweldig weer. We konden overal zwemmen, heerlijk voor de kindjes.

Er waren uiteindelijk niet overal kinderbedjes, maar toch goed opgelost en prima. Geen muggen, waar ik een beetje bang voor was, maar we hoefden ons niet eens in te smeren.

Veel mogelijkheden om lekker te rennen en lawaai te maken voor de kinderen, perfect.

In de auto was het heel erg gezellig, we hebben één keer een hele lange rit moeten maken, dat zou ik het liefst willen vermijden, maar het was goed te doen.

Heb je voldoende informatie van Kazuri Safaris ontvangen over je reis?

Yes helemaal. Voor de volgende keer zou ik nog beter willen weten hoe lang we in de auto zitten van plek naar plek, dat is fijn om te weten met de kinderen. Dat we dat niet de avond van te voren horen.

Hoe was de bereikbaarheid van de lokale partners ter plaatste en Kazuri Safaris tijdens jullie reis?

Goed denk ik, daar hebben we niet mee te maken gehad.

Hoe heb je het contact met Kazuri Safaris ervaren?

Goed. Lekker snel schakelen via de mail of app.

Op welke manier ben je in contact gekomen met Kazuri Safaris?

We hebben al meerdere reizen met Kazuri Safaris gemaakt.

Zou je Kazuri Safaris aanbevelen aan andere mensen?

Ja.

Accommodatie:

Was de accommodatie naar verwachting?

Het hotel in Nairobi om te slapen was prima, maar het eten was echt slecht, ontbijt ook helemaal niets. Mijn wens zou ook zijn om een plek te hebben veel dichter bij het vliegveld, voor de aankomst en terugweg veel handiger, het verkeer kan zo tegenzitten dat je daar veel rekening mee moet maken.

De derde plek waar we zaten, in elementaita, waar we maar één nacht verbleven was nogal vergane glorie. Daar zou ik niet nogmaals heen willen. We konden toen ook niet naar het park waar we in wilden, dus die nacht en dag was zonde en overbodig. We hadden liever in het hotel van Soysambu verbleven, het is een eco hotel met super mooie huisjes. En je kunt er lekker eten.

De overige plekken waren heerlijk, hadden allemaal iets eigens waardoor ze zo leuk waren, het laatste kamp was echt een droom!

Eten:

Hoe was het eten bij de hotels waar het ontbijt, lunch, diner inclusief was?

Prima.

Vervoer:

Hoe was het vervoer?

Gezellig en goed.

Hoe was de chauffeur? Denk hierbij aan zijn rijstijl, behulpzaamheid, informatief en op tijd?

Sammy was perfecte chauffeur. Ik had wel graag eens een koffie stopje willen maken, maar hij wilde ons allemaal naar luxe dingen brengen, maar ik vind oploskoffie met wat locals aan de kant van de weg ook prima. We begrepen elkaar denk ik nog niet in het begin, volgende keer zal ik wat assertiever zijn. Beter om zulke dingen over en weer te vertellen, wat zijn je verwachtingen van een koffie plekje dan? We hoeven echt niet altijd starbucks, daarvoor moesten we omrijden en was totaal niet onze bedoeling, maar hij bedoelde het goed.