Tanzania

Tanzania Hoogtepunten – 7 dagen

Wil je veel dieren zien en heb je weinig tijd? Dan is dit programma voor jou! Bezoek het Lake Manyara Park, de Ngorongoro Krater en de Serengeti.

Tanzania - Kazuri Safaris

Een korte safari: Lake Manyara – Ngorongoro Krater – Serengeti Nationaal Park

Wil je zoveel mogelijk dieren zien en heb je alleen tijd om het beste van het beste te zien? Ga dan op deze korte safari naar de oneindige vlaktes van de Serengeti en de bijzondere Ngorongoro Krater. Combineer dit met een bezoek aan het Lake Manyara Park of het Tarangire Park. Elke dag staat in het teken van game drives. Uiteraard kun je dit programma ook combineren met Zanzibar!

Dag 1 : Vlucht naar Tanzania – aankomst Arusha
Dag 2 : Naar Lake Manyara – game drive
Dag 3 : Naar de Serengeti – game drive
Dag 4 : Serengeti – game drive
Dag 5 : Naar de Ngorongoro Krater – game drive
Dag 6 : Naar Arusha – naar huis (of Zanzibar)
Dag 7 : Aankomst Nederland

Dag- tot Dagprogramma

Tanzania-Kazuri Safaris - Serengeti

Dag 1 Arusha

Vandaag vlieg je met bijvoorbeeld de dagvlucht van KLM naar Tanzania toe. Na aankomst word je met een transfer naar het African View hotel gebracht, waar je verblijft op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 Lake Manyara

Na het ontbijt maak je kennis met je chauffeur/gids, daarna gaan jullie op safari. Je kijkt je ogen uit terwijl je dwars door Arusha stad naar Mto wa Mbu bij het Manyara Nationaal Park rijdt. De mensen, de winkels, het verkeer, je bent in een compleet andere wereld. Voor de middag arriveer je al bij het park en ga je gelijk op je eerste game drive! Je krijgt een picknickbox mee voor de lunch. Je overnacht vandaag bij Manyara Wildlife Camp op basis van volpension.

Tanzania - Kazuri SafarisLake Manyara is een klein park met verschillende vegetatie zones en ligt aan de rand van de Rift Vallei. Je begint in het bos, wat gevoed wordt door ondergronds water van de Ngorongoro hooglanden. Dan gaat het landschap over in savanne en weidegrond bij het meer. Bij het meer mag je de jeep uit om je benen te strekken. Hier tref nijlpaarden en verschillende watervogels aan, zoals flamingo’s, pelikanen, ooievaren, reigers en Egyptische ganzen. Een uniek fenomeen in dit park zijn de leeuwen die in bomen slapen. Verder zie je olifanten, giraffen, zebra’s, impala’s en ontzettend veel bavianen. Tevens is dit park een paradijs voor vogel liefhebbers.

Dag 3 – 4 Serengeti

Via de Rift Vallei en de Ngorongoro Hooglanden reis je naar de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Als je geluk hebt kom je onderweg al giraffen, zebra’s en gazellen tegen. Optioneel kun je bij één van de Maasai dorpen stoppen. De perfecte mogelijkheid om zoveel mogelijk foto’s van deze bekende stam te maken. Je wordt verwelkomd door dans, daarna vertellen ze je over hun tradities en gewoonten en mag je een kijkje binnenin een hut nemen.

Tanzania - Kazuri SafarisDaarna vervolg je je weg naar de ingang van de Serengeti. Je picknick lunch eet je onderweg op en pas aan het einde van de middag, na de game drive, ga je naar de lodge toe. Je overnacht bij Tortillis Tented Camp op basis van volpension.

De volgende dag heb je de hele dag de tijd voor game drives in de Serengeti. Zo kun je optimaal genieten van dit prachtige park. Savannes vol gazelles, rotsen waar leeuwen zich verschuilen, nijlpaarden in een meer, misschien een luipaard in een boom en de migratie van de wildebeesten
en de zebra’s in het juiste seizoen!

Dag 5 – Ngorongoro Krater

Kazuri Safaris - TanzaniaVandaag staat de Ngorongoro Krater op het programma. De Krater is een caldera, een geïmplodeerde vulkaan. Woorden zijn niet genoeg om dit natuurverschijnsel te beschrijven. Beneden in de Krater val je van de ene in de andere verbazing. Zoveel dieren op zo’n klein oppervlak! Je hebt hier een goede kans om de Big Five te spotten, zelfs de neushoorn. Je lunch pakket eet je beneden in de Krater op bij de picknick plek aan het meer. Let op: de zwarte wouw, deze roofvogels pikken graag een graantje mee!

Aan het einde van de middag reis je naar Karatu waar je overnacht bij de Country Lodge, wederom op basis van volpension.

Dag 6 – 7 Naar huis of Zanzibar

Afhankelijk van je plannen vlieg je vandaag naar Zanzibar toe of naar huis. In Arusha kun je een dagkamer boeken, of je kunt ons vragen naar de mogelijkheden voor optionele excursies. Na een vroeg diner (voor eigen rekening) word je naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar Nederland.

Wil je nog een paar dagen relaxen op Zanzibar? Stel zelf je programma samen. Een combinatie van cultuur & strand of liever alleen strand?

Prijs:

De prijs is vanaf € 1995,- per persoon in het laagseizoen en vanaf € 2195,- per persoon in het hoogseizoen, op basis van 2 personen, exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van de beschikbaarheid van hotels de wisselkoers. De reis kan op elke dag vertrekken die jij wilt.

Inbegrepen
 • Alle overnachtingen in middenklasse accommodaties, maaltijden zoals beschreven
 • Transfers zoals beschreven
 • Privé 4×4 safari voertuig inclusief Engelssprekende chauffeur/gids
 • Game drives met eigen chauffeur/vervoer
 • Entree gelden voor alle wildparken
 • 1 liter water per persoon per dag tijdens de safari
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Kilimanjaro retour
 • Visumaanvraag en visumkosten voor Tanzania
 • Vaccinatiekosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en souvenirs
 • € 25 boekingskosten
Accommodatie

Bij al onze reizen kun je zelf kiezen in wat voor soort accommodaties je wilt overnachten. Kazuri Safaris gebruikt voornamelijk middenklasse accommodaties. Wil je liever een ander hotel, laat het ons dan weten, want er is (meestal) genoeg keuze.

De reis aanpassen?

Natuurlijk is het mogelijk om bovenstaand programma aan te passen. Misschien wil je liever in andere hotels overnachten, de route wijzigen of de reisduur aanpassen. We adviseren je graag. Stuur een e-mail naar info@kazurisafaris.nl, of neem telefonisch contact met ons op.