Oeganda

Oeganda compleet – 23 dagen

Jinja – Sipi Falls – Kidepo Valley – Murchinson Falls – Kibale Forest – Queen Elizabeth Nationaal Park – Lake Bunyonyi – Bwindi Imprenetable Forest – Lake Mburo

Oeganda - Kazuri Safaris

Tijdens deze afwisselende 23-daagse privé rondreis krijg je een heel goed beeld van Oeganda. Oeganda is een zeer veelzijdig land: de schitterende natuur, de hoeveelheid dieren en vogels, de vriendelijke bevolking, de lokale cultuur en tradities, de activiteiten die je kunt ondernemen… Zie en beleef het zelf! Deze complete Oeganda reis laat je de mooiste plekjes van Oeganda zien op een rustig tempo.

Dag-tot-Dag Programma

Groen, groener, groenst: ontdek veelzijdig Oeganda!

Dag 1 Entebbe

Vandaag vlieg je met bijvoorbeeld de rechtstreekse dagvlucht van KLM vanaf Schiphol naar Entebbe. Bij aankomst worden jullie opgehaald en met een korte transfer naar het Airport Guesthouse in Entebbe gebracht.

Dag 2 – 3 Jinja

Oeganda - Kazuri Safaris - JinjaNa een rustig ontbijt maak je kennis met  de chauffeur die jullie meeneemt op safari. Rond 9 uur vertrek je naar Jinja, waar je voor de lunch aankomt. Bij Jinja ligt de bron van de Nijl, de machtigste rivier ter wereld. Je kunt hier wildwater varen, de rivier is een klasse 4/5, dus heel spectaculair! Maar je kunt hier ook andere leuke activiteiten ondernemen zoals quad biken, fietsen, wandelen en paardrijden. Natuurlijk kun je ook gewoon lekker relaxen bij het hotel. Kortom, genoeg te doen voor een ontspannen begin van jullie reis door Oeganda.

Een goed middenklasse hotel is Nile Porch en wil je meer luxe, verblijf dan in the Haven. Je verblijft hier 2 nachten op basis van bed & breakfast.

Dag 4 – 5 Sipi Falls

Vandaag reis je naar naar Sipi Falls. De prachtige Sipi Falls zijn gelegen op een plateau van 1800 meter hoogte. De Sipi rivier vloeit door de heuvels van Mount Elgon en hebben een serie van watervallen gecreëerd. Je kunt hier prachtig wandelen door groene heuvels en genieten van de uitbundige flora.

Oeganda - Kazuri SafarisDe volgende dag gaan jullie er op uit om de mooie natuur te ontdekken. Je kunt verschillende wandelingen maken van 3 tot 7 uur. Een lokale gids gaat met jullie mee. Rondom Sipi wordt hele goede koffie verbouwd. Vind je het interessant hoe koffie verwerkt wordt? Bezoek dan ook een koffie plantage!

Je overnacht hier bij Sipi River Lodge op basis van halfpension, waar je weer 2 nachten verblijft in een cottage. Vanaf het resort heb je prachtig uitzicht over de vallei en één van de watervallen.

Dag 6 Kitgum

Vandaag is een lange reisdag richting Kidepo Valley. De eindbestemming vandaag is Kitgum, waar je in het zeer eenvoudige Boma hotel verblijft  op basis van bed & breakfast, met zwembad.

Dag 7 – 9 KidepoValley

Kazuri SafarisAfhankelijk van de staat van de weg reis je vandaag nog eens 4 tot 6 uur voordat je Kidepo Valley bereikt, een goed bewaard geheim van Oeganda. Voor de meeste mensen is dit het mooiste park van Oeganda én je vindt hier zelden andere toeristen.

Dieren die hier leven zijn o.a. olifanten, buffels, hartebeesten, zebra’s, waterbokken, leeuwen, luipaarden, jakhalzen en gevlekte hyena’s. Cheeta’s en struisvogels komen nergens anders voor in Oeganda. Vogelliefhebbers kunnen in dit park ongeveer 500 vogelsoorten spotten.’s Middags maak je je eerste game drive.

Je overnacht 3 nachten in de park banda’s. Je gaat in Kitgum zelf boodschappen doen, want er is bij de parkbanda’s geen restaurant. Wel kunnen we een kok voor je regelen die voor je gaat koken.

De volgende twee dagen kun je indelen zoals je zelf wilt. Je hebt de auto, de chauffeur en een ranger de gehele tijd tot je beschikking. Maak ’s ochtends een game drive en ’s middags een safari wandeling of andersom en bezoek de hotsprings.

Dag 10 Gulu

Vandaag is weer een lange reisdag. De weg is slecht en stoffig, wees voorbereid op een ‘Afrikaanse massage’. Je overnacht 1 nacht bij het eenvoudige Churchill Courts Hotel, op basis van bed & breakfast.

Dag 11 – 13 Murchison Falls Nationaal Park

Oeganda - Kazuri SafarisVanuit Gulu reis je naar de noordkant van het Murchison Nationaal Park. Dit is één van de meest spectaculairste parken. Je checkt eerst in bij de accommodatie voordat je ’s middags op game drive gaat.

De volgende 2 dagen staan in het teken van game drives en boottochten. ‘s Ochtends sta je vroeg op, de beste tijd om dieren te zien is ‘s ochtends vroeg en in de namiddag. In het park leven giraffen, olifanten, buffels, leeuwen, luipaarden, hyena’s, waterbokken, hartebeesten, Oegandese kob’s en verschillende soorten antilopen.

Je maakt deze dagen optioneel een boottocht op de Delta van de Nijl richting Lake Albert. En natuurlijk opgenomen in het programma is een boottocht over de Nijl naar de beroemde Murchison Falls die ruim 40 meter naar beneden valt. Je komt er heel dichtbij! Vanaf de boot zie je vele nijlpaarden, krokodillen en watervogels, maar ook ander wild dat hun dorst komt lessen aan de oevers van de Nijl. Wil je wat actievers? Je kunt een wandeling maken naar de Top of the Falls en zie hoe het water met een enorme kracht door de 6 meter smalle kloof wordt geperst, waarna het ruim 40 meter naar beneden valt.

Goede middenklasse hotels in het noorden van het park zijn Fort Murchison en BwanaTembo. In het park zelf is de luxe Paraa Safari Lodge. Ten zuiden van de rivier is Murchison River Lodge een goed middenklasse hotel, wil je meer luxe ga dan naar Kabalega of Baker Lodge. Je verblijft hier 1 om 2 nachten op basis van volpension.

Dag 14 – 15 Kibale Forest Nationaal Park

Oeganda - Kazuri Safaris - chimpanseeVandaag heb je een lange reisdag voor de boeg. Het is een mooie route door afwisselend landschap, langs dorpjes, thee- en bananenplantages, naar Kibale Forest.

Kibale Forest is een prachtig regenwoud en het thuis voor maar liefst 13 soorten primaten. Het park is bijna 800km2 groot en staat bekend om de ongeveer 5000 chimpansees die hier leven. De chimpansee trekking is het hoogtepunt van je bezoek aan Kibale Forest.

Vroeg in de ochtend ga je in kleine groepjes met een ervaren ranger op zoek naar de chimpansees. De chimpansees leven in de toppen van bomen die wel 50 meter hoog zijn, waar ze naar fruit, takken en bladeren zoeken. De flinke wandeling door het regenwoud duurt ongeveer 4 uur.
Is 4 uur niet genoeg? Boek dan de chimpansee habituation dag, je gaat dan een hele dag met een ranger op pad! De extra kosten zijn US$ 70 per persoon.

’s Middags kun je relaxen bij de lodge, of maak optioneel een excursie naar de Bigodi Wetlands. Je maakt hier een moeraswandeling op zoek naar primaten en kleurrijke vogels.

Er zijn hier verschillende overnachtingsmogelijkheden, van goedkoop tot luxe. Een goed middenklasse hotel is Kibale Forest Lodge, de luxere Primate Lodge, of de eenvoudige Chimpansee Forest Guesthouse. Je verblijft hier 2 nachten op basis van half- en volpension. Heb je een dag extra tijd? Verblijf dan aan één van de Krater meren bij de mooie Papaya Lake Lodge of Ndali Lodge en geniet van de panoramische uitzichten!

Dag 16 – 17 Queen Elizabeth Nationaal Park

Oeganda - Kazuri SafarisVanuit Kibale Forest reis je in een paar uur naar het meest bekende wildpark van Oeganda, het Queen Elizabeth Nationaal Park, waar je voor de lunch aankomt bij je lodge. Afhankelijk van je wensen kun je kiezen voor de Bush Lodge, Marafiki Safari Lodge en Ihamba Lodge (middenklasse) of Katara Lodge en Mweya Safari Lodge (beide luxe lodges). Je verblijft hier 2 nacht op basis van volpension.

Wil je meer van het lokale leven zien? Vertrek dan iets eerder uit Kibale en bezoek het lokaal dorpje Ruboni. Ruboni is een dorpje met zo’n 2000 inwoners van de Bakonzo stam; de ‘keepers of the Mountains of the Moon’. Jullie gaan met een gids een dorpswandeling maken en bezoeken een traditionele genezer, een smid, een verhalenverteller en de medicinale kruiden-tuin. Met dit bezoek sponsor je het dorp.

‘s Middags ga je op game drive in het park. De volgende ochtend ga je ook weer op game drive en in de namiddag maak je een mooie, 2 uur durende, boottocht op het Kazinga kanaal. Het licht zorgt ervoor dat je prachtige foto’s kunt maken. Grote kans dat je nijlpaarden ziet met een opengesperde bek en olifanten en buffels die naar de waterkant komen om hun dorst te lessen. Dit park is een absoluut paradijs voor vogelliefhebbers!

Heb je een dag extra tijd? Je kunt dan kiezen voor een game drive in het park, een extra chimpansee trekking in de Kyambura Gorge (US$ 50 p.p. exclusief park-fees), of bezoek het zuidelijke deel van het Queen Elizabeth Park, de Ishasha sector. Ishasha staat bekend om de boomklimmende leeuwen! En daarnaast herbergt dit deel van het park de grootste populatie olifanten van Oeganda. Optioneel kun je ook een ballonvaart maken. Geef dit op bij boeking, zodat wij een plekje voor je kunnen reserveren. Dit kost US$ 400 p.p.

Dag 18 Lake Bunyonyi

Oeganda - Kazuri SafarisNa een rustig ontbijt vertrek je naar Lake Bunyonyi wat ‘één van de mooiste meren ter wereld’ is. De heuvels, de mist, het meer, de eilandjes, het is een zeer idyllisch plaatje.

De weg erheen is hobbelig en afwisselend. Je hebt hier de middag om te relaxen en/of om deel te nemen aan één van de vele optionele excursies: boottocht, kanoën, zwemmen, bezoek aan een pygmee dorp, een lokale gemeenschap, vogels spotten, mountainbiken en wandelen. In dit meer is geen bilharzia aanwezig dus je kunt ook zwemmen.

Er zijn hier verschillende overnachtingsmogelijkheden, op het vaste land, of op één van de eilandjes in het meer. Onze keuzes zijn het mooie Birdnest Lodge, of de Heritage Lodge. Je verblijft hier 1 nacht op basis van bed & breakfast.

Dag 19 – 20 Bwindi Imprenetable Forest Nationaal Park

Onderweg naar Bwindi, het ondoordringbare woud, geniet je van adembenemende uitzichten op de vulkanen in Rwanda. Je ziet afwisselend Afrikaanse dorpjes, kindjes en vrouwen met kleurrijke kleding. Voor de lunch kom je aan bij je volgende hotel. Onze favoriet is Mutanda Lake Resort. Afhankelijk van welke groep gorilla’s je de volgende dag bezoekt, stemmen wij de accommodatie op je programma af. Je verblijft hier 2 nachten. ’s Middags kun je een wandeling naar het dorpje maken, of relaxen want morgen wordt een lange dag!

Oeganda - Kazuri Safaris - gorillaEn dan breekt eindelijk de ochtend aan die voor menigeen het hoogtepunt van zijn/haar Oeganda reis is… de ochtend van de gorilla trekking! Na uitleg over de gedragsregels vertrek je met een ervaren ranger richting de gorilla’s. Soms moet je uren lopen, soms is de groep heel dichtbij. Het pad gaat heuvel op, heuvel af, onder laaghangende takken door en soms over glibberige paadjes, het is het allemaal waard. De gids neemt je mee naar de plek waar de gorilla’s de dag ervoor waren. Ze verplaatsen zich niet snel en hun uitwerpselen en afgekloven takken wijzen je de weg. De spanning stijgt en op het moment dat je de groep ziet ben je stil… het is zo bijzonder om een gorilla familie te mogen aanschouwen. Het mannetje ‘de silverback’, de vrouwtjes, kinderen en kleintjes… Je ziet hoe ze spelen, eten, slapen, net zoals wij. Je blijft maximaal 1 uur bij de groep. Daarna keer je terug naar de lodge en geniet je na.

Dag 21 Lake Mburo Nationaal Park

De terugreis naar Kampala wordt onderbroken door een bezoek aan het Lake Mburo Nationaal Park. Het laatste park van deze reis. Het is een klein park met veel natuurschoon. En wederom voor vogelliefhebbers een waar paradijs. ‘s Middags maak je een gamedrive en Oeganda - Kazuri Safaris’s avonds geniet je van een mooie Afrikaans zonsondergang.

Er zijn hier verschillende overnachtingsmogelijkheden, onze favoriet is Rwakoba Rock (middenklasse), maar je kunt ook kiezen voor de luxe Mihingo Lodge, of het eenvoudige Eagles Nest. Je verblijft hier 1 nacht op basis van halfpension.

Dag 22 – 23 naar huis

Deze laatste ochtend in Oeganda maak je een wandelsafari met een ranger in het park. Je gaat op zoek naar sporen en het is heel spannend als je dieren tegenkomt. Optioneel kun je ook kiezen om te gaan paardrijden (alleen als je bij Mihingo Lodge overnacht). Al game-drivend verlaat je het park en vertrek je naar het vliegveld in Entebbe. Onderweg stop je bij de evenaar voor een leuke foto en om souvenirs te kopen.

De KLM vlucht vertrekt pas ’s avonds laat naar Nederland, dus afhankelijk van de tijd kun je zelf deze dag nog indelen. Ideeën zijn: een leuke afwisselende 4 uur durende fietstocht door Kampala, een bezoek aan de lokale Owino markt, souvenir shoppen in Kampala, op het strand van Entebbe nog wat drinken en genieten van de laatst uren in Oeganda of een bezoek brengen aan Uganda Wildlife Education Centre. Op het vliegveld neem je afscheid van je chauffeur en keer je terug naar Nederland met een koffer vol herinneringen.

Prijs:

De prijs is vanaf €5695,- per persoon op basis van 2 personen, exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van hoogseizoenen, beschikbaarheid van hotels en de wisselkoers.
Je kunt de reis goedkoper maken door eenvoudige accommodaties te kiezen, 1 nacht Jinja eruit te halen, evt. 1 nacht Murchison Falls eruit te halen en 1 nacht bij Kibale Forest en/of Queen Elizabeth Nationaal Park eruit te halen.

Inbegrepen
 • Alle overnachtingen in middenklasse hotels, meestal op basis van half en vol pension
 • Transfers zoals beschreven
 • Privé 4×4 minibus inclusief Engelssprekende chauffeur/gids (upgrade naar landcruiser is mogelijk)
 • Game drives met eigen chauffeur/vervoer
 • Entree gelden voor alle wildparken
 • Ranger is het Kidepo Valley Nationaal Park
 • Permits voor de gorilla- en chimpansee trekking
 • Moeraswandeling Bigodi Wetlands
 • Boot safari’s in Murchison Falls en Queen Elizabeth Nationaal Park
 • Wandelsafari Lake Mburo Nationaal Park
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Entebbe retour
 • Visumaanvraag en visumkosten voor Oeganda
 • Vaccinatiekosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en souvenirs
 • € 25 boekingskosten
De reis aanpassen?

Natuurlijk is het mogelijk om bovenstaand programma aan te passen. Misschien wil je liever in andere hotels overnachten, de route wijzigen of de reisduur aanpassen. We adviseren je graag. Stuur een e-mail naar info@kazurisafaris.nl of neem telefonisch contact met ons op.

Kaart Oeganda