Namibië

Namibië Hoogtepunten – 14 dagen

Heb je alleen tijd om de hoogtepunten van Namibië zien? Dan is deze afwisselende reis perfect! Bezoek de Sossusvlei, Swakopmund en Etosha Nationaal Park.

Afwisselend Namibië!

Tijdens deze hoogtepunten rondreis bezoek je de grootste bezienswaardigheden in Namibië, de Sossusvlei en Etosha Nationaal Park. Maar je ziet veel méér! Je reist relatief veel door de grote leegte die dit land bezit, maar tevens spectaculaire vergezichten biedt! Je start de reis in Windhoek en Lake Oanob. Je vervolgt je reis naar de Namib woestijn met de rode zandduinen van de Sossusvlei. Via het Duitse kustplaatsje Swakopmund ga je naar de rotstekeningen bij Twijfelfontein. Om uiteindelijk de wilde dieren te spotten in het Etosha Nationaal Park. Je sluit je reis af met een bezoek aan het Waterberg Plateau.

Dag 1 – 2: Vlucht naar Namibië – aankomst Windhoek
Dag 3 : Lake Oanob
Dag 4 – 5 : Sossusvlei
Dag 6 – 7 : Swakopmund
Dag 8 : Twyfelfontein
Dag 9 – 11 : Etosha
Dag 12 : Waterberg Plateau
Dag 13 – 14 : Naar huis

Dag-tot-Dag Programma

Dag 1 – 2 Windhoek

Kazuri Safaris - NamibiëVandaag begint de reis! Vlieg rechtstreeks met KLM naar Windhoek. Aankomst is de volgende ochtend, waar je door een chauffeur wordt opgewacht en naar je eerste hotel wordt gebracht. Rust vanmiddag lekker uit of verken de stad.

Windhoek is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Namibië. Het centrum is klein en maakt het gemakkelijk om de stad te verkennen. De bouw van de huizen is een combinatie van Duits koloniale architectuur en moderne gebouwen. Er zijn een paar interessante gebouwen te zien, waaronder de Christuskirche en het Parlementsgebouw. Buiten de stad staan 3 kastelen die je zelf kunt bezoeken. Of maak een georganiseerde excursie naar het township Katateru.

Dag 3 Rehoboth

Na het ontbijt krijgen jullie een persoonlijke briefing over de reis. Daarna halen jullie de auto op en gaan jullie op pad. Het is vandaag maar 100km rijden, dus je hebt alle tijd. Bij Lake Oanob Dam is een privé reservaat waar je een wandeling kunt maken en kennis maakt met de eerste dieren van jullie reis: antilopen, zebra’s, giraffen en struisvogels.

Dag 4 – 5 Namib Naukluft Park/ Sossusvlei

Namibië - Kazuri SafarisNa het ontbijt is het tijd voor het Namib Naukluft Park, naar de beroemde zandduinen van de Sossusvlei, wat één van de hoogtepunten van Namibië is! De rit erheen is zo’n 250 kilometer.

’s Middags kun je naar de Sesriem Canyon gaan voor een wandeling. De Canyon is een 30meter diepe kloof, uitgeslepen door de Tsauchab rivier of relax bij het zwembad.

De volgende dag sta je heel vroeg op. Als het net aan licht begint te worden gaat het hek open naar het park. Het is ongeveer drie kwartier rijden naar Dune 45. Je komt hier net aan voordat de zon opkomt, zodat je schitterende foto’s kunt maken van alle kleuren rood/oranje die het zand aannemen zodra de zon begint te schijnen. Ben je actief? Dan kun je deze duin opklimmen. Zorg dat je iets te eten meeneemt voor het ontbijt, dat kun je hier prima nuttigen. Daarna is het een absolute aanrader om met een begeleide optionele excursie naar de Dead Vlei te gaan. Dit ligt nog een stuk meer het park in. Je komt hier met je 4×4 via een rul zandpad. Rust de middag lekker uit, of maak optioneel een vlucht boven het Namib Naukluft Park!

Dag 6 – 7 Swakopmund

Namibie-Kazuri Safaris (43)Vandaag ga je weer naar de bewoonde wereld. Als je op tijd vertrekt kom je voor lunchtijd aan in Swakopmund, het is 350km rijden. Let op: op zaterdag gaan de winkels om 13uur dicht en op zondag is ook veel gesloten. Ben je dol op appeltaart? Als je net vertrokken bent kom je langs Solitaire, ze maken hier heerlijke appeltaart. Ken je misschien het boek van Ton van der Lee? Anders is het een aanrader om die te kopen en op deze reis te lezen, want dat speelt zich af in Solitaire.

Onderweg rijd je door maanlandschap en hoe dichter je bij de kust komt, hoe frisser het wordt, dus zorg dat je wat warms bij de hand hebt om aan te trekken. In Walvisbaai kun je kort stoppen voor de flamingo’s (als ze er zijn).

Swakopmund is een Duits stadje, dat zie je aan alles. Ze hebben hier veel leuke restaurants, terrasjes, winkels, internet cafés, supermarkten etc. Maar je bent hier niet alleen voor het stadje, maar ook voor alle excursies die je hier kunt ondernemen. Denk aan quadbiken door de woestijn, skydiven, een dolfijnen tocht en een townshiptour, om er een paar op te noemen.

Dag 8 Twyfelfontein – Khorixas

Namibië - Kazuri SafarisDe bezienswaardigheden hier zijn de verbrande berg, het versteende woud en de rotstekeningen bij Twijfelfontein. Twijfelfontein is bekend om de rotstekeningen van de Bosjesmannen. Wandel hier met een gids doorheen. Twijfelfontein staat op de werelderfgoed lijst van UNESCO.

Dag 9 – 11 Etosha Nationaal Park

Het volgende hoogtepunt van deze reis is het Etosha Nationaal Park. Je komt in de loop van de ochtend aan bij het park, het is weer zo’n 350 kilometer rijden. Je kunt al een kleine game drive zelf maken voordat je bij de accommodatie aankomt.

Namibie-Kazuri Safaris (101)Je verblijft 3 nachten in het park, bij Okaukeujo Rest Camp, dat ligt 17km vanaf de entree of Halali midden in het park en Namutoni aan de oostkant van het park. De camps hebben een winkeltje, zwembad, restaurant enz. ’s Avonds kun je bij de verlichte waterplek gaan zitten op een bankje en afwachten welke dieren er voorbij komen lopen.

Er zijn meer dan honderd verschillende dieren en 340 vogelsoorten in Etosha. Het meeste wild concentreert zich rondom de Etosha Pan, het zoutmeer. Dieren die je kunt zien zijn o.a. leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns, zebra’s, impala’s, kudu’s, giraffen, struisvogels en gemsbokken. De dieren zijn soms lastig te zien vanwege de bosjes. Het is een aanrader om tenminste 1 georganiseerde gamedrive te boeken. Je zit hoger in een open auto, de gids vertelt veel achtergrond informatie en je hebt alle tijd om om je heen te kijken. Ook kun je hier nachtsafari’s boeken!

Dag 12 Waterberg Plateau

Namibië - Kazuri SafarisNa een rit van 340 kilometer kom je aan bij het Waterberg Plateau. Dit geeft je weer een heel ander beeld van Namibië. Bovenop het plateau heb je een magnifiek uitzicht over de savanne. Het ligt zo’n 150 à 200 meter hoog met steile kliffen en fascinerende steenformaties. Je denkt dat je alleen op de wereld bent hier!

Het park heeft bijzondere dieren, die je bijna nergens ziet, de sable antilope, de roan antilope en de witte neushoorns. In dit park mag je niet zelf met je auto op game drive, alleen met de park rangers. Deze game drives duren 3 uur en gaan 2x per dag. Er zijn ook verschillende wandelingen mogelijk vanaf de accommodatie.

Dag 13 – 14 Naar huis

Vandaag is alweer de laatste dag van de reis aangebroken. Het is zo’n 270 kilometer rijden naar Windhoek. Halverwege de middag lever je de auto in en daarna word je naar het vliegveld gebracht.  Aan het einde van de middag of aan het begin van de avond vertrekt het vliegtuig. Neem ruim de tijd zodat je niet hoeft te haasten. De volgende morgen kom je thuis met een koffer vol herinneringen!

Prijs

De prijs is per persoon op basis van 2 personen, exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van het seizoen (laagseizoen: jan – juni en hoogseizoen juli – dec), de beschikbaarheid van hotels en de wisselkoers. Je kunt deze reis boeken met accommodaties, of met een auto met tent op dak. Om je een idee van de prijs te geven:
2 personen met accommodaties vanaf € 1500,- in het laagseizoen en € 1800,- in het hoogseizoen.
2 personen met kampeeruitrusting vanaf € 950,- in het laagseizoen en € 1200 in het hoogseizoen.

Autohuur

Je krijgt een Toyota Hilux double cab 4×4 voor 2 personen, eventueel met tent op dak en complete kampeeruitrusting. Inbegrepen bij de autohuur zijn een standaard verzekering, 24-uur service in geval van pech, onbeperkt aantal kilometers en 1 bestuurder. In het hoogseizoen juli en augustus betaal je een toeslag van € 11,- per dag.

Inbegrepen
 • Overnachtingen in middenklasse hotels, op basis van logies en ontbijt (tenzij anders gespecificeerd)
 • Overnachtingen op campings in je eigen tent
 • Meet & greet met onze lokale vertegenwoordiger
 • Transfer van het vliegveld naar het hotel
 • Autohuur Toyota Hilux Double Cab, onbeperkt aantal kilometers, standaard verzekering en 1 bestuurder
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Windhoek – Amsterdam
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en souvenirs
 • Optionele excursies
 • Entree gelden voor alle parken à 80 Namibische dollar per persoon per dag
 • Benzine, kosten voor tweede chauffeur, borg voor de auto, auto laten afleveren bij het hotel, gps, afkoop eigen risico e.d.. Deze kosten voldoe je ter plekke met je credit card.
 • € 25 boekingskosten
De reis aanpassen?

Natuurlijk is het mogelijk onze voorbeeldreizen aan te passen. Misschien wil je liever in andere hotels overnachten, de route wijzigen of de reisduur aanpassen. We adviseren je graag. Stuur een e-mail naar info@kazurisafaris.nl of neem telefonisch contact met ons op. Suggesties voor als je minder tijd hebt: sla Rehoboth en Waterberg over en kort eventueel Etosha met 1 dag in.