Tanzania

Kamperen Tanzania & Zanzibar – 15 dagen

Kazuri Safaris - Zanzibar

Kazuri Tanzania & Zanzibar rondreis: wilde dieren, natuur, cultuur en strand

Kazuri Safaris heeft een afwisselende 15-daagse reis naar Tanzania en Zanzibar voor je samengesteld. Tijdens de safari ga je kamperen en slaap je in 2-persoons iglo tentjes op basis van volpension. Je bezoekt drie wildparken: Tarangire, de Serengeti en de Ngorongoro Krater. Daarnaast maak je kennis met de lokale bevolking, de trotse krijgers van de Maasai stam en de bosjes mannen en Datoq vrouwen bij Lake Eyasi. De reis sluit je af op Zanzibar, waar je in eenvoudige middenklasse hotels verblijft op basis van logies & ontbijt. Cultuur opsnuiven in Stone Town en relaxen aan de parelwitte stranden!

Dag 1 : Vlucht naar Tanzania – aankomst Arusha
Dag 2 : Naar Tarangire – game drive
Dag 3 : Tarangire – game drive
Dag 4 : Naar de Serengeti – bezoek Masai dorp – game drive
Dag 5 : Serengeti – game drive
Dag 6 : Naar de Ngorongoro Krater – game drive
Dag 7 : Naar Lake Eyasi – bezoek Hadzabe en Datoq tribes
Dag 8 : Naar Arusha
Dag 9 : Naar Zanzibar – strand
Dag 10 – 12 : Strand
Dag 13 : Naar Stone Town
Dag 14 – 15 : Naar huis

Dag- tot dagprogramma

Dag 1 Arusha

Vandaag vlieg je met de dagvlucht van KLM naar Tanzania toe. Na aankomst word je met een transfer naar de Karama Lodge gebracht, waar je verblijft op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 – 3 Tarangire

Tarangire - Kazuri SafarisNa het ontbijt maken jullie kennis met de chauffeur en kok en neem je het programma van de safari door. Je kijkt waarschijnlijk je ogen uit als jullie dwars door Arusha stad rijden op weg naar het Tarangire Nationaal Park. Als je iets vergeten bent mee te nemen op reis, geef het gelijk aan, dan stop je eerst nog bij een grote supermarkt. Aan het einde van de ochtend arriveer je bij het park en maak je je eerste safari! Je krijgt vandaag een lunchbox mee die je opeet bij de picknickplek met een prachtig uitzicht over de Tarangire rivier. Aan het einde van de middag rijd je naar de camping waar je 2 nachten verblijft. Je zet je tent op terwijl de kok het eten klaarmaakt.

De volgende ochtend ga je na een vroeg ontbijt gelijk op pad en maak je weer een game drive in het park. Voor de lunch keer je terug naar de lodge. Daarna heb je even de tijd om te relaxen bij het zwembad en halverwege de middag ga je weer terug het park in. Natuurlijk kun je ook een volle dag op game drive gaan en dan krijg je een lunchpakket mee.

Tarangire is een groot en divers park met prachtige landschappen en veel dieren. Het is het thuis van grote kuddes olifanten en grote baobab bomen. Naast olifanten kun je hier giraffen, verschillende antilopen, buffels, leeuwen, luipaarden, bavianen en meer dan honderd verschillende soorten vogels tegenkomen.

Dag 4 – 5 Serengeti

Na een vroeg ontbijt vertrek je naar de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Onderweg hiernaar toe klim je de wanden van de Rift Vallei op en stop je bij een goed uitzichtpunt over het Lake Manyara Nationaal Park. Vervolgens rijd je door de Ngorongoro hooglanden, over de kraterrand, van waaraf je een blik kunt werpen op deze immense Krater. Misschien kom je onderweg giraffen, zebra’s en gazellen tegen.

Maasai - Kazuri SafarisJe bezoekt vandaag onderweg een traditioneel Maasai dorp. Dit is de perfecte mogelijkheid om meer over hun cultuur te weten komen en om zoveel mogelijk foto’s van deze beroemde stam te maken. Je wordt verwelkomd met een welkomstlied en welkomstdans. Daarna zingen zowel de mannen als de vrouwen een paar liederen. Vervolgens krijg je uitleg over hun tradities en gewoontes. Je mag in een hut kijken, let bij het naar binnen lopen goed op want de deur is laag en het is erg donker en rokerig binnen. Daarna kun je nog wat rondlopen en mooie sieraden kopen op hun markt. Een bezoek duurt ongeveer één uur.

Halverwege de middag rijd je het Serengeti Nationaal Park binnen en maak je een gamedrive voordat je aan het einde van de dag bij de Seronera Campsite aankomt, waar je ook weer 2 nachten verblijft. 

De volgende dag heb je alle tijd voor gamedrives in de Serengeti. Je kunt er de hele dag op uit trekken, je neemt dan een lunchpakket mee, of je gaat `s ochtends en `s middags op game drive en komt terug bij het camp voor de lunch. Je chauffeur is altijd op de hoogte, vaak via collega’s, van de bewegingen van de dieren en hij kan je het beste adviseren over de mogelijkheden.

 

Kazuri Safaris - TanzaniaSavannes vol gazellen, rotsen waar leeuwen zich verschuilen, nijlpaarden in de hippo pool, misschien een luipaard in een boom en de migratie van de wildebeesten en de zebra’s in het juiste seizoen! Dieren die veel voorkomen zijn impala’s, thomson gazellen, grand gazellen, topi’s, hartebeesten, giraffen, olifanten, zebra’s, struisvogels, jackhalzen, hyena’s, buffels, wildebeesten, waterbokken, rietbokken, nijlpaarden, bavianen, cheeta’s, leeuwen en luipaarden. Altijd al gedroomd van een ballonvlucht over de Serengeti? Vlieg (optioneel) tijdens de zonsopkomst over de Serengeti en wordt betoverd door de panoramische vergezichten en de kuddes dieren die onder je langs trekken. Sluit deze fantastische ervaring af met een goed verzorgd champagne ontbijt midden in de Afrikaanse bush.

De Serengeti is het oudste en meest bekende park van Tanzania. Het ligt tussen de Ngorongoro hooglanden, de grens met Kenia en het Victoria meer. Serengeti betekent in de Maasai taal “eindeloze vlakte”. Zodra je aan de rand van de hooglanden bent aangekomen kijk je uit over dit immens uitgestrekte land: savanne met acacia’s in het midden, de heuvels in het noorden en een bosrijk gebied in het westen. Op verschillende plekken staan granieten rotspartijen, welk kopjes worden genoemd.

Tip: Heb je voldoende tijd en laat je budget het toe? Boek dan een extra nacht in de Serengeti!

Dag 6 Ngorongoro Krater

Kazuri SafarisVandaag staat een van de wereldwonderen op het programma! Je hebt een lange maar mooie dag voor de boeg. Je verlaat de Serengeti en rijdt terug naar de Ngorongoro Hooglanden, waar je aan het einde van de ochtend via een steil pad de Ngorongoro Krater in rijdt. De Krater is een caldera, een geïmplodeerde vulkaan. Woorden zijn niet genoeg om dit natuurverschijnsel te beschrijven. Beneden in de Krater val je van de ene in de andere verbazing. Zoveel dieren op zo’n klein oppervlak! Je hebt hier een goede kans om de Big Five te spotten. Je lunch pakket eet je beneden in de Krater op bij de picknick plek aan het meer. Let op: de zwarte wouw, deze roofvogels pikken graag een graantje mee!

Laat in de middag ga je naar de camping op de rand van de Krater en zet je daar je tent op. Het wordt hier ’s avonds behoorlijk koud!

Dag 7 Lake Eyasi

Vandaag staat er een excursie naar Lake Eyasi op het programma. Na het ontbijt ga je op pad. Je laat de vruchtbare grond achter je en gaat de bush in, naar een compleet andere en droge omgeving. De weg naar Eyasi is hobbelig en stoffig, maar prachtig!

Een gids neemt je vandaag mee en laat je kennis maken met verschillende inheemse stammen. Hij geeft uitleg over het dagelijks leven van de bosjes mannen, ofwel de Hadzabe en de Datoq stam.

 

Kazuri SafarisDe bosjesmannen zijn een nomadenvolk en deze mensen leven van de jacht op kleine en grote dieren. Al het vlees wordt gebruikt en er wordt feest gevierd als er een groot dier is geschoten. De mannen maken gedurende de dag pijlen en bogen, de vrouwen gaan op zoek naar bessen en wortels en zorgen voor de kinderen. Een unieke ervaring is om samen met hen te dansen. Je mag met een pijl en boog schieten, vuur maken en zoveel vragen en foto’s maken als je maar wilt.

Daarna loop je naar de ijzersmid. Hij laat zien hoe hij oude metalen omsmelt om hier nuttige voorwerpen van te maken. Hij ruilt bijvoorbeeld zijn pijlen met de Bosjesmannen voor een stuk vlees.

De Datoq wonen ook in deze omgeving. Een volk dat veel op de Maasai lijkt qua tradities en gewoontes. Hier mag je een huis binnen, deze hutten zijn veel groter dan die van de Maasai. Soms mag je zelf maïs malen voor de ugali, een ontzettend zwaar karwei. Hun koeien zijn vaak ver weg aan het grazen en daarom tref je meestal alleen de vrouwen thuis aan. Ze dansen en zingen en vinden het leuk als jij ook wat ten gehore brengt!

Het Eyasi meer is een zoutwater meer. Het is een van de vele meren in de Rift Vallei en ligt ten zuidwesten van de Ngorongoro Krater. De stand van het water hangt af van het seizoen. Eyasi is een droge plek, omgeven door struiken en acacia’s en in de richting van het meer staan enorme Baobab omen. In het midden van het dorp is echter een bron die de directe omgeving van water voorziet en daarom groen kleurt.

Dag 8 Arusha

Vandaag sluit je de safari af en reis je na een rustig ontbijt terug naar Arusha. Lekker douchen en relaxen bij het hotel na de camping safari is erg fijn! Ps: Wil je liever een actieve dag? Dan kun je voor een excursie bij Lake Manyara kiezen (wandelen en fietsen, of een extra game drive). Of bezoek Shanga, een goed project in Arusha.

 

Dag 9 – 12 Zanzibar strand

Zanzibar Kazuri SafarisJe kunt om 10.00 uur een vlucht nemen naar Zanzibar. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht en met een transfer naar het hotel aan het strand gebracht. Onze favoriete middenklasse hotels zijn Langi Langi in Nungwi en Casa del Mar in Jambiani. Upgrades naar luxere hotels zijn uiteraard mogelijk. Vraag ons naar de mogelijkheden. Nu is het eindelijk tijd om lekker te relaxen aan het strand! Zwemmen, luieren, lezen, je laten masseren, je hebt een paar dagen de tijd om te doen wat je maar wilt. Wil je liever iets actievers? Ga snorkelen of duiken om de prachtige onderwater wereld te ontdekken!

Dag 13 Stone Town

Zanzibar-Kazuri-Safaris (104)De laatste nacht van je reis overnacht je 1 nacht in de oude stad bij Warere Town House of Zenji. Vanmiddag en morgen heb je vrij om de wirwar van smalle straatjes te ontdekken. Let op de mooie hand bewerkte deuren en de houten balkons die je overal in de stad ziet. En er zijn ontzettend veel winkeltjes met handgemaakte souvenirs. Natuurlijk kun je ook een interessante culturele tour boeken langs alle bezienswaardigheden. Aan het einde van de dag kun je met een drankje genieten van de ondergaande zon op het terras van het Africa House, Maru Maru Hotel, op het strand bij Livingstone Beach Restaurant of bij het Travellers Cafe. Rust aan het einde van de dag uit op een bankje in Forodhani gardens. Hier eten de lokale mensen en is de perfecte plek om in contact te komen met de bewoners van Zanzibar.

Zanzibar staat bekend als kruiden eiland. Een excursie die je eigenlijk niet mag missen is daarom een specerijen tour waarbij je uitleg krijgt over allerlei kruiden, welke je ook mag ruiken en proeven. Of kies uit één van de andere mogelijke excursies.

Dag 14 – 15 naar huis

Vandaag is helaas de laatste dag van de vakantie aangebroken. Om tien uur moet je je kamer verlaten maar je kunt je spullen bij de receptie achterlaten. Je privé transfer terug naar het vliegveld laten we aansluiten op de vlucht van Zanzibar naar Dar es Salaam of Nairobi voor de avondvlucht terug naar Amsterdam, waar je ’s ochtends vroeg aankomt met een koffer vol herinneringen.

Prijs

De prijs is op aanvraag, per persoon op basis van 2 personen, exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van het seizoen, de beschikbaarheid van hotels, de binnenlandse vlucht en de wisselkoers voor de dollar.

Zoveel mogelijk inbegrepen
 • Tijdens de safari kampeer je, in Arusha en Zanzibar overnacht je in eenvoudige hotels op basis van logies & ontbijt
 • Kampeerspullen (exclusief slaapzak)
 • Ontvangst op de luchthavens
 • Transfers zoals beschreven
 • Privé 4×4 safari voertuig inclusief Engelssprekende chauffeur/gids
 • Game drives met eigen chauffeur/vervoer
 • Entree gelden voor alle wildparken
 • Bezoek aan een Maasai dorp en de lokale stammen bij Lake Eyasi
 • Binnenlandse vlucht Arusha – Zanzibar
 • 1 liter water per persoon per dag tijdens de safari
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Kilimanjaro – Zanzibar – Amsterdam
 • Visumaanvraag en visumkosten voor Tanzania
 • Vaccinatiekosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en souvenirs
 • € 25 boekingskosten
De reis aanpassen?

Natuurlijk is het mogelijk om bovenstaand programma aan te passen. Misschien wil je liever in andere hotels overnachten, de route wijzigen of de reisduur aanpassen. We adviseren je graag. Stuur een e-mail naar info@kazurisafaris.nl of neem telefonisch contact met ons op via 06-47148006.

Kamperen

Kazuri SafarisTijdens de safari ga je kamperen. Het is enerzijds een fantastische ervaring en zo zit je én midden in de natuur én je bespaart hiermee geld voor de overnachtingen. Maar je moet het natuurlijk wel leuk vinden! Tijdens het kamperen gaat er een kok mee, die 3 heerlijke uitgebreide maaltijden per dag bereidt. Kookgerij, tafels en krukjes gaan allemaal mee.

Je slaapt in een tweepersoons iglo tentje, op een (dun) kampeer matras. Zelf dien je een slaapzak mee te nemen. De tent zet je zelf op, of met hulp van je chauffeur. De campings zijn eenvoudig. Bij Lake Manyara zijn douches/toiletten, een bar en een generator. De camping in de Serengeti heeft toiletten en water om jezelf te wassen. Bij de camping bij de Ngorongoro Krater is een douche. De camping bij Lake Eyasi heeft een koude douche en een gat in de grond als toilet. Er is in de Serengeti en Lake Eyasi geen elektriciteit, als je iets wilt opladen bij Lake Eyasi, dan kan je chauffeur dit voor je regelen bij een lokale bar met generator.