Zambia

16 dagen Kazuri Zambia

Bezoek de hoogtepunten van Zambia! Je rijdt zelf naar het Lower Zambezi Nationaal Park en Livingstone en je vliegt naar South Luangwa Nationaal Park.

Kazuri Safaris

Deze reis is een goede mix van de hoogtepunten van Zambia in de juiste verhouding tijd. Je ziet de mooiste parken van Zambia tijdens deze privé rondreis: Lower Zambezi- en South Luangwa Nationaal Park! Je hebt alle tijd voor game drives en om te genieten van de prachtige natuur. Én je bezoekt de spectaculaire Victoria Falls!

Dag 1 – 2 : Vlucht naar Lusaka
Dag 3 – 6 : Lower Zambezi Nationaal Park
Dag 7 – 9 : Victoria Watervallen
Dag 10 : Lusaka
Dag 11 – 14 : South Luangwa Nationaal Park
Dag 15 – 16 : Naar huis

Dag-tot-Dag Programma

Het beste van Zambia

Dag 1 – 2 Lusaka

Vandaag vliegen jullie naar Lusaka. Je kunt uit verschillende maatschappijen en vluchttijden kiezen. Met een transfer word je van het vliegveld naar je eerste hotel gebracht. Wij gebruiken vaak Sandy’s Creations Lodge en Pioneer Camp in Lusaka op basis van bed & breakfast. Hier kunnen jullie de rest van de dag bijkomen van de reis en relaxen aan het zwembad of een citytour ondernemen.

Kazuri SafarisDag 3 – 6 Lower Zambezi Nationaal Park

Na ontvangst van de auto en het bijbehorende papierwerk gaan jullie vandaag zelf op pad. Het is zo’n 6 uur rijden naar het Lower Zambezi Nationaal Park. Je overnacht 2 nachten bij Kanyemba Safari Lodge en 2 nachten bij Mvuu Lodge. Hierdoor krijg je 2 verschillende ervaringen. Je kunt boottochten maken en natuurlijk op game drive gaan.

Dag 7 – 9 Victoria Falls / Livingstone

Zambia - Kazuri SafarisJe hebt vandaag een lange reis voor de boeg. Je gaat op de eerste plaats naar Livingstone om de Victoria Falls te bezoeken. Daarnaast kun je hier deelnemen aan een tal van excursies. Afhankelijk van je wensen raden we je verschillende accommodaties aan. Op een half uur rijden zit je in de bush met een waanzinnig uitzicht over de kloof bij Taita Falcon Lodge. In het stadje zelf zit je goed bij het rustige Green Tree Lodge of het levendige Waterfront. Je overnacht hier 3 nachten op basis van bed & breakfast.

Je hebt hier genoeg tijd om de watervallen te bezoeken en andere activiteiten te ondernemen. Wat denk je van een helicoptervlucht en een riviercruise? Of maak een uitstapje naar Botswana en bezoek daar het Chobe Nationaal Park. ’s Ochtends maak je een game drive en ’s middags maak je een boottocht.

Dag 10 Lusaka

Na het ontbijt rijden jullie terug naar Lusaka, waar je overnacht bij Sandy’s Creations Lodge op basis van bed & breakfast. Wil je jezelf verwennen? Kies dan voor Lilayi Lodge! Vanmiddag lever je de auto weer in.

Olifanten - ZambiaDag 11 – 14 South Luangwa Nationaal Park

In de ochtend vlieg je van Lusaka naar Mfuwe voor het South Luangwa Nationaal Park. Je wordt hier  opgehaald en in een klein uur naar de lodge gebracht. Je overnacht hier bij Croc Valley Camp of Flatdogs. De maaltijden en 2 game activiteiten per dag zijn inbegrepen.

Dag 15 – 16 Naar huis

Halverwege de middag vlieg je naar Lusaka om vanuit daar de avondvlucht naar Nederland te nemen, waar je de volgende dag aankomt met een koffer vol herinneringen.

Prijs:

De prijs is op aanvraag, per persoon, gebaseerd op 2 personen en exclusief de internationale vlucht. De prijs is afhankelijk van de beschikbaarheid van hotels de wisselkoers. De reis kan op elke dag vertrekken die jij wilt.

Inbegrepen
 • Alle overnachtingen in middenklasse accommodaties inclusief maaltijden
 • Transfers zoals beschreven
 • Binnenlandse vlucht van Lusaka naar Livingstone en van Lusaka naar Mfuwe en terug
 • Game activiteiten zoals beschreven
 • Waar nodig assistentie van onze lokale agent, die ook 24 uur per dag bereikbaar is
Niet inbegrepen
 • De internationale vlucht Amsterdam – Lusaka retour
 • Visumaanvraag en visumkosten voor Zambia
 • Vaccinatiekosten
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Entree gelden voor alle wildparken*
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven zoals niet genoemde maaltijden, drankjes, fooien en souvenirs
 • € 25 boekingskosten

*Park fees & levies: Kafue park fees: USD 20, Kafue levies: USD 5, South Luangwa park fees/bed levies & Luangwa Conservation fund levies: USD 60 per persoon per dag.

Accommodatie

Bij al onze reizen kun je zelf kiezen in wat voor soort accommodaties je wilt overnachten. Kazuri Safaris gebruikt voornamelijk middenklasse accommodaties. Wil je liever een ander hotel, laat het ons dan weten, want er is (meestal) genoeg keuze.

Vervoer

Bij al onze reizen kun je ook zelf kiezen of je zelf wilt rijden of dat je liever door een chauffeur van A naar B wordt gebracht. De game drives in de parken worden georganiseerd door de lodges, in open safari auto’s.

De reis aanpassen?

Natuurlijk is het mogelijk om bovenstaand programma aan te passen. Misschien wil je liever in andere hotels overnachten, de route wijzigen of de reisduur aanpassen. We adviseren je graag. Stuur een e-mail naar info@kazurisafaris.nl, of neem telefonisch contact met ons op.